Головна  →  Новини. Анонси подій  →  25 листопада 2013

Резолюція Круглого столу « Безбар’єрний доступ інвалідів до адміністративних споруд та місць громадського користування та створення місць для паркування автотранспорту людей з інвалідністю у зазначених місцях»

20 листопада 2013р. о 14 30 в КМДА (к. 514)

З метою активізації роботи Київської міської державної адміністрації, Громадської ради при КМДА, громадських організацій інвалідів у питанні формування безбар’єрного середовища в м. Києві, учасники засідання круглого столу рекомендують:

  1. Інформацію заступника Голови Київської міської державної адміністрації Кучука М. І. та директора Департаменту містобудування та архітектури Целовальника С.А. щодо виконання плану роботи міського комітету доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури взяти до відома.
  2. Звернутися до Голови Київської міської державної адміністрації О. П. Попова щодо розгляду на засіданні колегії питання «Хід виконання розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 14.10.2004р. № 1882 «Про затвердження Київської міської програми «Безбар’єрне середовище» в І кварталі 2014р.
  3. Звернутися до Голови Київської міської державної адміністрації О.П. Попова у зв’язку з реорганізацією структури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) внести зміни до складу міського комітету доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, що стосується членів комітету, та поновити його роботу.
  4. Міському комітету доступності побудувати свою роботу з обов’язковим інформуванням громадськості м. Києва щодо діяльності комітету в засобах масової інформації.
  5. Звернутися до Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова, Голови Київської міської державної адміністрації О. П. Попова з проханням передбачити у Державному бюджеті України на 2014 рік, Бюджеті м. Києва на 2014 рік та Програмі соціально-економічного розвитку м. Києва на 2014 рік відповідні асигнування на реалізацію Державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020р., затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2012р. № 706.
  6. Посилити рівень співпраці Громадської ради при КМДА, Громадянського форуму та міського комітету доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури:

- Введення до складу міського комітету представника Громадської ради при КМДА - Голову Комітету з соціально-економічних питань Вернигору Н.Ф.;

- Участі представників Громадської ради в заходах, що стосуються проектно-будівельних робіт на об’єктах соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

7. Враховуючи звернення людей з інвалідністю, громадських об’єднань інвалідів звернутися до Голови Київської міської державної адміністрації О. П. Попова з пропозиціями надати відповідні доручення структурним підрозділам виконавчого органу Київської міської ради(Київської міської державної адміністрації):

1)  Розробити та затвердити норми, що зобов’язують при будівництві та реконструкції зупинок громадського транспорту обов’язково облаштовувати їх елементами архітектурної доступності (місцями посадки/висадки) для людей з інвалідністю;

2)  В установленому законодавством порядку включати в умови видачі дозвільних документів і ліцензій вимогу до суб’єктів господарської діяльності пункт про обов’язкову наявність умов доступності для людей з інвалідністю до об’єктів ведення бізнесу в таких видах діяльності:

-         банківська діяльність, роздрібний продаж продуктів, промислових товарів, діяльність у сфері громадського харчування, готельна сфера, перукарські послуги, нотаріальні послуги, юридичні та медичні послуги, а також діяльність кінотеатрів;

3)  Врахувати, що закупівлі муніципального транспорту здійснюються лише за умови, якщо транспортні засоби будуть пристосовані для людей з інвалідністю;

4)  Розробити та внести в інструкції для водіїв усіх видів громадського транспорту розділ, що описує обов’язкові вимоги для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями;

5)  Залучати представників громадських організацій інвалідів міського комітету доступності при введенні в експлуатацію новобудов та об’єктів під час реконструкції.

6)  Передбачити в бюджеті міста Києва на 2014 рік та Програмі соціально-економічного розвитку міста Києва на 2014 рік необхідні кошти на оздоровлення, медичне обслуговування (створення єдиного диспетчерського пункту для людей з інвалідністю), проведення капітального ремонту гуртожитку Київського дослідно-виробничого підприємства «Контакт» та ремонту покрівлі і системи опалювання Будинку культури імені Я. Батюка УВП №1 УТОС.

7)  Розглянути можливість організації пільгових майстерень в суміжних районах міста по ремонту одягу та взуття для людей з інвалідністю 1 та 2 груп, одиноких пенсіонерів і одного спільного офтальмологічного підприємтства на базі будь-якої лікарні міста для лікування незрячих людей (супровід лікарні, медична допомога);

8)  Продовжити обладнання зовнішнього озвучення міського пасажирського транспорту (в т.ч. маршрутних таксі «Київпастрансу») звуковими світлофорами, збільшити шрифт табличок з номерами маршрутів в міському транспорті, та запровадити більш частіше фарбування першої та останньої сходинок для інвалідів зору.

9)  ТК «Київ» збільшити обсяг інформаційних та пізнавальних програм із сурдоперекладом, оновлювати постійно субтитрування столичних новин.

8. Рекомендувати Голові Київської міської державної адміністрації О.П. Попову при підготовці Бюджету м. Києва на 2014 рік та Програми соціально-економічного розвитку м. Києва на 2014 рік врахувати пропозиції резолюції круглого столу від 20.11.2013р., що дозволить суттєво підняти роль державної політики у сфері формування доступної інфраструктури для людей з інвалідністю.

9. Рекомендувати Голові Київської міської державної адміністрації О.П.Попову надати доручення структурним підрозділам виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) створити веб-сайт «Інформація для людей з інвалідністю» з врахуванням пропозицій людей з інвалідністю щодо змісту та наповнення сайту.

 

Голова Громадської ради при КМДА

М.П.БУРМАКА

 

Заступник Голови Київської міської державної адміністрації

М.І. КУЧУК

Перейти до спискуВерсiя для друку