Головна  →  Новини  →  11 травня 2012, 15:20

У Києві презентували найбажаніший трофей футбольного чемпіонату Європи – Кубок Анрі Делоне

У Києві презентували найбажаніший трофей футбольного чемпіонату Європи – Кубок Анрі Делоне

Фоторепортаж

У найближчі два дні кияни та гості міста матимуть змогу доторкнутися до історії світового футболу та зробити на згадку фото з мрією кожної європейської футбольної команди. Кубок Анрі Делоне, який завоює переможець ЄВРО 2012, в рамках трофі-туру «Зустрічай кубок» прибув сьогодні до Києва.

Футбольний трофей, за який уже через місяць розпочнуть боротьбу 16 команд, презентував голова КМДА Олександр Попов, заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, директор Турніру МОК «УЄФА ЄВРО 2012™» в Україні Маркіян Лубківський, президент Федерації Футболу України Григорій Суркіс, легендарний футболіст зі світовим ім’ям, володар золотого м’яча Андрій Шевченко та міжнародна футбольна легенда, посол УЄФА Давор Шукер.

Після завершення офіційної частини церемонії, Олександр Попов разом з Андрієм Шевченком урочисто винесли трофей на Хрещатик, до годинника зворотного відліку часу, та презентували його киянам.

«Дуже символічно, що славетний Кубок завітав до Києва рівно за місяць до першого матчу чемпіонату ЄВРО 2012, який відбудеться 11 червня на НСК «Олімпійський». Турнір не зможе відбутися без цього трофею. За нього боротимуться найкращі європейські команди. У складі нашої збірної буде додатковий 12-й гравець – це ми з вами, уболівальники. І я переконаний, що саме наша підтримка може бути вирішальною. Тож бажаю українській збірній перемоги і щоб цей Кубок як мінімум ще 4 роки був залишався в Україні, у Києві», – сказав Олександр Попов під час презентації Кубку.

Далі Кубок у супроводі урочистого параду доставили на Майдан Незалежності, де сьогодні о 19.00 на киян чекатиме концерт зірок вітчизняної естради. Для мешканців та гостей міста заспівають гурти Скай, Крихітка, ТНМК, Воплі Відоплясова і співачка Гайтана.

Саме тут, на головній площі країни, видатний трофей буде виставлено для демонстрації громадськості протягом ще двох днів, тож кожен охочий матиме можливість сфотографуватися з ним на згадку.

«Тисячі людей побачать Кубок у своїх містах, і впевнена, він надихне їх ще завзятіше вболівати за наших футболістів. Нехай для всіх нас Кубок стане символом перемоги. Бажаю удачі нашій команді, позитивних вражень і гарних емоцій всім уболівальникам», – сказала заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега.

Також, у рамках презентації Кубку, «Укрпоштою» – офіційним ліцензіатом чемпіонату – було урочисто введено в обіг поштовий блок «УЕФА ЄВРО 2012™ Україна-Польща». На поштовому блоці зображено Кубок Анрі Делоне, який вперше було піднято над головами гравців у 1960 році.

Нагадаємо, після подорожі Приймаючими містами Польщі у рамках Трофі-туру першим містом в Україні, до якого прибув Кубок, став саме Київ.

Протягом вихідних, 12 та 13 травня, усі охочі зможуть сфотографуватися з Кубком з 10.00 до 20.00 на Майдані Незалежності. Крім того, на шанувальників футболу чекають різні розважальні заходи, демонстрація найяскравіших моментів з історії чемпіонатів Європи, матчі на міні-полях, конкурси та багато іншого.

Перейти до спискуВерсiя для друку