Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за листопад 2013 року

У Департаменті охорони здоров’я опрацьовано матеріали засідання Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 року стосовно реалізації в Україні ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2012 - 2013 роках.

Крім того, Департаментом охорони здоров’я підготовлено та надіслано до Київської міської державної адміністрації інформацію щодо виконання пункту 27.3 Плану заходів з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 липня 2012 року № 514-р.

У Департаменті охорони здоров’я продовжується робота щодо виконання Плану заходів з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в місті Києві, затвердженого головою Київської міської державної адміністрації О.Поповим.

Надаємо інформацію стосовно їх виконання.

До пункту 2:

08 листопада 2013 року в приміщенні Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації відбулось засідання Колегії Департаменту охорони здоров’я з порядком денним:

1. Впровадження пілотного проекту запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

2. Організація роботи закладів охорони здоров’я м. Києва в період підвищеної захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в сезон 2013-2014 років.

До участі у заході було запрошено представника від Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державній адміністрації).

Матеріали засідання було оприлюднено на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я.

18 листопада 2013 року в конференц-залі Київської міської станції швидкої медичної допомоги за участю Народних депутатів України, у тому числі від міста Києва, відбулось виїзне засідання підкомітетів Верховної Ради України за підсумками реформування медичної галузі в столиці.

У засіданні брали участь: заступник голови Київської міської державної адміністрації Корж В.П.; директор Департаменту охорони здоров’я Мохорєв В.А. та його заступники; представники Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державній адміністрації), профспілкових організацій м. Києва та засобів масової інформації; керівники закладів охорони здоров’я, підпорядкованих Міністерства охорони здоров’я та Національної академії медичних наук України; керівники новостворених закладів охорони здоров’я районів м. Києва; лікарі загальної практики/сімейної медицини та ін.

Зазначаємо також, що у Департаменту охорони здоров’я підготовлено матеріали до проведення за ініціативи Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державній адміністрації) у грудні 2013 року тематичного засідання з питань розвитку медичної галузі у м. Києві за участю керівництва Департаменту.

Протягом звітного періоду в Департаменті охорони здоров’я було проведено низку заходів спільно з Департаментом соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державній адміністрації) та представниками районних управлінь праці та соціального захисту населення міста Києва з питань реалізації соціального проекту забезпечення стаціонарною допомогою окремих верств населення м. Києва (воїни – інтернаціоналісти, вагітні, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС) в рамках реалізації рішення сесії Київради від 02 жовтня 2013 року № 26/9614 щодо внесення змін до Міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам», а також реалізації Пілотного проекту запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

За результатами проведених заходів було напрацьовано відповідні протоколи доручень. Одним із напрацьованих завдань було проведення робочих нарад з 25 листопада по 06 грудня 2013 року в медичних колективах новостворених закладів охорони здоров’я з наступних питань: кадрового забезпечення центрів первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрів, нарахування заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу населенню, відпрацювання взаємодії первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги відповідно до клінічного маршруту пацієнта тощо.

На даний час у Департаменті охорони здоров’я здійснюється робота щодо збору інформації по даному питанню для узагальнення.

До пункту 3:

Інформацію про стан реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в місті Києві щомісячно оприлюднено на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за відповідною рубрикою.

До пункту 5:

З метою попередження порушень фінансово-бюджетної дисципліни у Департаменті охорони здоров’я здійснюється відповідна робота.

Сектором внутрішнього фінансового аудиту Департаменту здійснюється контроль за ефективним використанням матеріальних та фінансових ресурсів в закладах охорони здоров’я. За результатами перевірок проводиться відповідна організаційна робота та приймаються відповідні управлінські рішення щодо усунення виявлених порушень в повному обсязі.

Здійснюється постійний контроль за використанням високовартісного медичного обладнання, закупленого за кошти державного та міського бюджетів та вчасного введення його в експлуатацію.

Щорічно проводиться засідання Колегії Департаменту охорони здоров’я за даною темою. Напрацьовуються завдання, терміни виконання та визначаються відповідальні особи за їх реалізацію.

У грудні місяці 2013 року заплановано проведення наради Департаменту охорони здоров’я, до порядку денного якого внесено на розгляд питання щодо стану введення в експлуатацію та використання медичного обладнання, закупленого за кошти субвенції з державного бюджету місцевому.

Під час проведення засідань Колегій Департаменту та нарад після проведеного ретельного аналізу стану фінансово-бюджетної дисципліни, стану збереження комунального майна та його ефективного використання акцентується увага всіх присутніх щодо посилення особистого контролю з боку керівників закладів, ропорядників коштів, щодо недопущення випадків порушення фінансово-бюджетної дисципліни в підпорядкованих закладах.

Крім того, Департамент охорони здоров’я готує та надає інформацію в межах компетенції на адресу Прокуратури м. Києва, Головного управління внутрішніх справ м. Києва тощо відповідно до запитів.

Київською міською державною адміністрацією розроблено та затверджено Концепцію створення інформаційно-аналітичної системи «Єдиний медичний простір», яка із грудня 2012 року знаходиться в дослідній експлуатації. Визначено базовий пілотний район – Дарницький.

Створено телекомунікаційну мережу медичних закладів Дарницького району, закуплено серверне обладнання, автоматизовані робочі місця для закладів Дарницького району міста Києва у кількості 220 шт. На 2014 рік опрацьовується питання виділення коштів для продовження роботи.

Крім того, інформуємо, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 06 червня 2012 року № 368-р «Про затвердження плану заходів щодо створення електронного реєстру пацієнтів Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та м. Києва» та наказом Міністерства охорони здоров`я України від 30 серпня 2012 року № 666 «Про затвердження Порядку ведення електронного реєстру пацієнтів Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та м. Києва», заклади охорони здоров’я м. Києва задіяні у пілотному проекті з впровадження електронного реєстру пацієнта.

Медичними працівниками, за погодженням із пацієнтами, розпочате ведення медичних карток в електронному вигляді. Поступово наповнюється база даних реєстру пацієнтів. Станом на 29 листопада 2013 року до зазначеного реєстру внесені відомості про 1 898,3 тисячмешканців міста Києва, що становить 66,7% від загальної кількості пацієнтів, які обслуговуються закладами охорони здоров’я.

Насамкінець, зазначаємо, що у Департаменті охорони здоров’я забезпечується постійне наповнення відповідних рубрик веб-сторінки Комітету з економічних реформ виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за результатами проведених у Департаменті охорони здоров’я заходів.

У листопаді 2013 року підготовлено інформацію про результати проведення реформ у медичній сфері за 10 місяців 2013 року та розміщено на зазначеній вище веб-сторінці Комітету з економічних реформ.

Щовівторка та щочетверга на офіційних веб-порталі Київської міської влади та веб-сайті Департаменту охорони здоров’я оновлюється інформація щодо результатів реформування системи охорони здоров’я в місті Києві, щосереди – інформація щодо організації надання перинатальної допомоги населенню столиці.

Для інформування населення м. Києва щодо порядку забезпечення лікарськими засобами осіб, хворих на гіпертонічну хворобу, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року № 340 зі змінами з 01 серпня 2012 року по теперішній час у робочі дні діє «Гаряча лінія Департаменту охорони здоров’я».

Також у робочі дні працюють «гарячі лінії» в усіх районах Києва

Продовжує працювати цілодобова телефонна «гаряча лінія» Департаменту охорони здоров’я, яка забезпечує безперервне спілкування з громадянами з питань медичного забезпечення.

Окремо відпрацьовуються звернення громадян, що надходять до Департаменту охорони здоров’я від КБУ «Контактний центр міста Києва».

Продовжено роботу з громадськістю. Так, у листопаді місяці на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я оприлюднено проекти Щорічного плану розвитку екстреної медичної допомоги на 2014 рік та Концепції розвитку паліативної та хоспісної допомоги населенню м. Києва.

Опрацьовано Методику проведення оцінки результатів діяльності органів виконавчої влади за напрямом «Робота з громадськістю» у 2013 році та прийнято участь у анкетуванні для проведення зазначеної вище оцінки.

Перейти до спискуВерсiя для друку