Головна  →  Новини  →  11 травня 2012, 16:21

Реалізовано перший проект-переможець міського конкурсу «СтратегіЯ»

В Еколого-природничому ліцеї №116 розпочато реалізацію проекту Аліни Сидорчук «Озеленення садиби ліцею». Проект став переможцем у Першому київському конкурсі «СтратегіЯ» у номінації «Зелене місто».

Висаджувати клумбу разом з учнями приїхали заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, засновник фонду «Освітні ініціативи» Олександр Кардаков та провідний ландшафтний архітектор Оксана Джунь.

«Учні краще за нас знають, що їм треба, і певний, що клумба, висаджена за задумом школярів та їхніми власними руками, буде для них набагато дорожчою, ніж та, яку б висадили столичні служби. Тому місто підтримуватиме проекти молоді», – сказав Руслан Крамаренко.

Він також підтримав ініціативу Аліни Сидорчук щодо оголошення старту нового змагання серед шкіл – «Міського конкурсу озеленення шкільних садиб». У його рамках загальноосвітні навчальні заклади повинні підготувати ескізи шкільних клумб. Переможці змагання отримають посадковий матеріал напередодні нового навчального року для реалізації задуманого. Роботи приймаються з 12 до 31 травня за електронною адресою: [email protected].

Руслан Крамаренко зазначив, що таким чином школярі власними силами зможуть зробити двори своїх шкіл ошатними.

«Для нас важливо довести молоді, що ініціатива не карається, а заохочується. Кожен учень знатиме, що він може запропонувати гарну ідею, і вона буде реалізована, а може бути пасивним, і тоді змін на краще не буде. Ми хочемо виховувати молоде покоління таким чином, щоб вони чітко усвідомлювали, що починати завжди треба з себе», – наголосив заступник голови КМДА.

Відбір та оцінку ескізів буде здійснювати конкурсна комісія, до складу якої увійшли заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, засновник фонду «Освітні ініціативи» Олександр Кардаков, перший заступник начальника Головного управління освіти і науки Вікторія Челомбітько, провідний ландшафтний архітектор Оксана Джунь. Комісія визначить трьох переможців у кожному районі міста, тобто в цілому посадковим матеріалом для озеленення буде забезпечено 30 шкіл столиці.

Нагадаємо, що за результатами першого Київського конкурсу молодих дослідників «СтратегіЯ» Київською міською державною адміністрацією було відібрано десять найоригінальніших робіт, які спрямовані на покращення життя киян та розвиток міста. Вони були представлені на зустрічі з головою КМДА Олександром Поповим та погоджені до реалізації. Частина з них може бути втілена в життя вже цього року.

Перейти до спискуВерсiя для друку