Головна  →  Новини  →  25 вересня 2012, 15:13

29 вересня кожен киянин зможе стати частиною унікального Дерева сердець України

29 вересня у парку ім. Т. Шевченка розквітне унікальне Дерево сердець України. З 11:00 до 14:00 тут пройде просвітницька акція з нагоди Всесвітнього дня серця, організована волонтерським рухом «Академія здорових сердець», де кожен українець зможе зробити свій внесок у боротьбу з серцево-судинними захворюваннями.

У Шевченківській райдержадміністрації інформують, що в рамках акції буде створена інсталяція «Дерево сердець України», яка увійде до Книги рекордів України як конструкція з найбільшою кількістю сердець.

Під час заходу кожен учасник матиме змогу виміряти свій артеріальний тиск, отримати паперове сердечко для внесення свого імені і показників тиску і прикріпити його на інсталяцію, тим самим ставши частиною Дерева сердець України.

Усі учасники акції зможуть отримати безкоштовну консультацію кардіологів, взяти участь у вікторинах, конкурсах, спортивних змаганнях та отримати цінні призи від партнерів акції.

Організатори заходу зазначають, за даними МОЗ України, щороку від інсультів та інфарктів помирає близько 400 тисяч українців. Показник смертності від серцево-судинних захворювань в Україні є одним з найвищих у світі – близько 67%. Головна причина цього в тому, що українці мало займаються профілактикою захворювань і в цілому безтурботно ставляться до свого здоров'я.

На думку лікарів-кардіологів, 80% летальних результатів від серцево-судинних захворювань можна було б уникнути за допомогою їх своєчасного лікування та профілактики. У сучасної медицини є можливості для попередження інфарктів та інсультів, однією з яких є аспірінотерапія.

Нагадаємо, Всесвітній день серця в партнерстві з ВООЗ проводиться з 2000 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку