Аналітична довідка Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці щодо роботи зі зверненнями громадян з 01.01.2013 по 31.12.2013 року

На виконання Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» в управлінні у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за період з 01.01.2013 по 31.12.2013 року опрацьовано 344 звернення громадян. З них - за дорученням керівництва Київської міської державної адміністрації – 171. Звернення виконані без порушень термінів виконання.

Із загальної кількості звернень, що надійшли до управління:

  • від учасників війни та бойових дій, – 134;
  • від інвалідів, ветеранів праці, інших пенсіонерів – 192;
  • повторні звернення – 15;
  • колективні звернення – 3.

У процентному співвідношенні це виглядає так:

Кількість звернень зросла, особливо від учасників війни та бойових дій. Активізація звернень учасників ВВв пов’язана, насамперед, із відзначенням ювілейних дат Великої Вітчизняної війни – День Перемоги, 70-річчя визволення міста Києва та інші.

Зазначимо, що за звітний період зросла кількість повторних та колективних звернень.

Киян, які звернулись до управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці за звітний період поточного року, найбільше турбували такі питання, а саме:

  • стосовно запрошення на розширене засідання Комітету ветеранів - жінок Київської міської організації ветеранів України;
  • щодо організаційних питань проведення конференції Об’єднання воїнів інтернаціоналістів - кубинців;
  • щодо участі обдарованих дітей-інвалідів у фольклорному фестивалі;
  • щодо фінансування Київського міського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів та надання приміщення;
  • щодо покращення соціального захисту інвалідів;
  • щодо надання гуманітарної допомоги;
  • щодо надання фінансової допомоги;
  • щодо вшанування та поздоровлення ветеранів м.Києва з днем народження;
  • стосовно надання засобів гігієни;
  • щодо привітання з 90-річчям та запрошенням на заходи до Дня Перемоги;
  • щодо виділення фінансування на придбання обладнання для комп’ютерного класу для навчання безробітних жінок та молоді;
  • щодо участі у Ритуалі пам’яті та покладанні квітів з нагоди вшанування пам’яті жертв війни в Україні;
  • щодо питань з відзначення 70-річчя визволення України;
  • стосовно покращення соціального захисту учасників ВВв;
  • щодо виплати матеріальної допомоги до Дня Перемоги ветеранам ВВв;
  • щодо участі у заходах, які проводить управління до дня Перемоги;
  • стосовно участі у заходах з нагоди відзначення 70-річчя визволення м.Києва;
  • щодо участі в заході з нагоди відзначення Міжнародного дня миру;
  • щодо пропозицій з відзначення 70-річчя визволення м.Києва;
  • щодо відзнаки пам’ятною медаллю за участь у обороні м.Києва;
  • стосовно участі у покладанні квітів з першими особами держави з нагоди відзначення 70-річчя визволення м.Києва;
  • щодо надання запрошень до Національного палацу мистецтв «Україна» з нагоди відзначення 70-річчя визволення м. Києва.

Робота зі зверненнями громадян в управлінні проводиться у порядку, визначеному чинним законодавством України, указами, розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, а також розпорядженнями виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), дорученнями Київського міського голови і його заступників, іншими нормативно-правовими актами, що регламентують роботу зі зверненнями громадян.

Враховуючи, що звернення громадян мають особливе значення у забезпеченні постійного зв’язку між державою і громадянином, в Управлінні визначено, що всебічний розгляд звернень громадян є одним із пріоритетних завдань органів державної влади.

Відповідно до вимог Указу Президента України від 07.02.2008 №109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», в управлінні у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці кожен місяць проводяться наради з підвищення стану виконавської дисципліни стосовно розгляду звернень громадян.

Начальники структурних підрозділів кожного тижня звітують про проведену роботу щодо розгляду звернень громадян перед начальником управління. Це допомагає забезпечувати кваліфікований, неупереджений, об′єктивний і своєчасний розгляд звернень громадян, наданню у встановлений законом строк аргументованих письмових відповідей авторам звернень за наслідками розгляду. Постійно здійснюється ретельна перевірка усіх звернень, уважне ставлення до вирішення проблем, з якими звертаються ветерани війни та праці, інваліди та інші непрацездатні особи, а також особи, що постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, одинокі матері, багатодітні сім’ї та інші громадяни, які потребують соціального захисту.

В Управлінні у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці відпрацьована дієва система контролю за своєчасним та якісним розглядом звернень громадян.

Усі пропозиції, заяви, листи та облік особистого прийому громадян приймаються та централізовано реєструються в журналах обліку особистого прийому громадян та реєстраційно-контрольних картках.

Поряд із головними завданнями, покладеними на управління відповідно до його Положення, проводиться робота, спрямована на забезпечення вчасного та якісного розгляду звернень громадян, відповідального ставлення начальників відділів та спеціалістів, які відповідають за вказаний напрямок роботи.

Заступником начальника управління в 2012 році розроблено «Загальні методичні рекомендації щодо організації роботи із зверненнями громадян в управлінні у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці» та доведено до начальників відділів і спеціалістів, відповідальних за роботу зі зверненнями громадян. У методичних рекомендаціях зібрано матеріали про методи і форми забезпечення розгляду звернень громадян; роботу з письмовими та усними зверненнями; законодавчі акти, які регулюють відносини у сфері розгляду звернень громадян. В 2013 році розроблено методичні рекомендації на тему : «Порядок розгляду звернень громадян. Відповідальність за порушення законодавства про звернення громадян». У методичних рекомендаціях зібрано та проаналізовано вимоги Закону України «Про звернення громадян» та наголошено на відповідальність посадових осіб за порушення законодавства про звернення громадян.

Заступником начальника управління проведено семінар з начальниками відділів управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці з опрацювання методичних рекомендацій на тему: «Порядок розгляду звернень громадян. Відповідальність за порушення законодавства про звернення громадян».

Начальникам відділів та спеціалістам, відповідальним за роботу зі зверненнями громадян, рекомендовано для використання в роботі інформацію, що розміщена на Урядовому порталі http://www.kmu.gov.ua у розділі «Звернення громадян», де вони ознайомились з актуальними питаннями та узагальненими звітами, що надійшли до Кабінету Міністрів України, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Начальником управління проведено нараду щодо організації розгляду колективних звернень громадян, під час якої особливу увагу приділено організації розгляду колективних звернень громадян, які надходять до управління. Колективні звернення розглядаються на рівних підставах з індивідуальними. Разом з тим, було акцентовано на важливість якісного розгляду звернень, які висловлюють думку колективну або групи громадян.

Відповідно до Положення, управління може звернутись до інших структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації, районних у м.Києві державних адміністрацій, установ та закладів з листами, в яких акцентує зміст проблеми, з якою до управління звернувся заявник, з пропозиціями щодо вирішення питання заявника та з проханням повідомити про результати розгляду.

Графік особистого прийому громадян та прямих («гарячих») телефонних ліній, проведених керівництвом управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), розміщений у приміщенні управління за адресою: вул. Велика Житомирська15-А та на веб-сторінці в складі офіційного Веб-порталу Київської міської влади.

Відповідно до затвердженого графіку особистого, виїзного прийому громадян та проведення („гарячих”) прямих телефонних ліній начальником управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці за звітний період заплановано та проведено:

  • заплановано – 69 особистих прийомів, фактично проведено – 108 прийом (111 осіб);
  • заплановано – 10 виїзних прийомів, фактично проведено – 19 виїзних прийомів (29 осіб);
  • заплановано – 58 прямих («гарячих») телефонних ліній, проведено – 81.

Начальником управління здійснюється особистий контроль за розглядом звернень Героїв Радянського Союзу, Героїв соціалістичної праці, Героїв України, інвалідів Великої Вітчизняної війни, жінок, яким присвоєне звання «Мати-героїня».

Управлінням у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в 2013 році підготовлені та проведені загальноміські заходи, у яких було задіяно 44 570 осіб.

№ п/п

Назва заходу

Дата та місце
проведення

Загальна кількість учасників заходу

1

Благодійна Різдвяна вистава для дітей з вадами слуху спільно з Київським об’єднанням Спілки Самаритян України.

03 - січня
2013 року
Культурний центр УТОГ

250 осіб

2

Зустріч керівництва Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації з воїнами – інтернаціоналістами та сім’ями воїнів, які загинули в Афганістані.

14 лютого 2013 року
Колонна зала
Вул.Хрещатик,36

280 осіб

3

Ритуал Пам’яті із покладанням квітів до пам’ятника воїнам, загиблим в Афганістані. Мітинг-реквієм.


Панахида по загиблим воїнам у церкві Воскресіння Христового, яка є храмом- пам’ятника жертвам «афганської» війни.

Відвідання експозиції «Твої, Батьківщино, сини. Обов’язок. Подвиг. Трагедія». Зустріч бойових друзів – воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого 2013 року
9.00-10.00
вул. Лаврська,17

10.00-10.30
вул. Лаврська,17


10.30-14.00
Меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років»

3000 осіб

4

Привітання від голови Київської міської державної адміністрації та вручення святкових подарунків інвалідам війни, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів великої Вітчизняної війни, госпітальному відділені Київської міської клінічної психоневрологічної лікарні №1, госпітальних відділеннях Київських міських клінічних лікарень№10 та №11.

21 лютого 2013 року
Пуща Водиця

500 осіб

5

Ритуал Пам’яті. Покладання квітів до могили Невідомого солдата

22 лютого 2013 року
9.00 - 9.30
Парк Вічної Слави

600 осіб

6

Зустріч керівництва Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації з ветеранами війни, військової служби міста Києва та воїнами Київського гарнізону.

22 лютого 2013 року
15.00 – 17.00
Колонна зала
вул.Хрещатик,36

280
осіб

7

Загальноміський захід з нагоди Міжнародного жіночого дня

06 березня 2013 року
ДП «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім»

300 осіб

8

Урочиста зустріч з нагоди 15-річчя Київського міського Центру роботи з жінками

16.04.2013
вул. Мельникова, 20 Київський міський Центр роботи з жінками

70 осіб

9

Відзначення 95-річчя з дня створення Товариства Червоного Хреста України. Під час заходу відбулося зустріч керівництва Київської міської ради та виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з ветеранами та активістами Товариства Червоного Хреста України.

17.04.2013
Колонна зала Київської міської ради

120 осіб

10

Зустріч з дітьми-сиротами та дітьми, які перебувають під опікою, - випускниками загальноосвітніх і професійно-технічних закладів м. Києва 2013 року.
Під час заходу було вручено дітям випускних костюмів.

19.04.2013
Колонна зала Київської міської ради

320 осіб

11

Міський захід: „Реквієм Чорнобилю”. Під час заходу відбулося зустріч керівництва Київської міської ради та виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з ліквідаторами аварії на ЧАЕС.

22.04.2013
Колонна зала Київської міської ради

240 осіб

12

Вітання ветеранів війни, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни. Вручення їм продовольчих наборів. Виступ майстрів мистецтв
Святкова зустріч керівництва Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації з Героями Радянського Союзу, Героями Соціалістичної праці, учасниками бойових дій, представниками громадських організацій ветеранів війни та праці м. Києва. Концертна програма, святковий обід, вручення солодких подарунків

07.05.2013
11.00-12.00
Пуща Водиця
вул. Червонофлотська, 26
15.00-17.00
Колонна зала Київської міської ради

500 осіб


290 осіб

13

Ритуали Пам’яті з покладанням квітів до пам’ятника героям - танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генералу армії Ватутіну М.Ф., могили Невідомого солдата
Урочистості на території Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років».
Запалення вогню Слави

Масова тематична концертна програма за участю кращих національних художніх колективів України, м.Києва "Пісні перемоги"

9 травня 2013
08.00-09.00



Меморіальний комплекс


Майдан Незалежності


500 осіб


7000 осіб


15 000
осіб

14

Міжнародний військово – історичний фестиваль «Велика Перемога. Травень 45–го»
(Молодіжна громадська організація «Київський клуб «Червона зірка»)

11.05. 2013
вул. Червонопрапорна, 188 (траса мотокросу «Пирогів»)

200 осіб

15

Загальноміський захід з нагоди Дня матері.

15.05.13
Колонна зала Київської міської ради

250 осіб

16

Загальноміське свято з нагоди 80-річчя створення Українського товариства глухих «Нас об’єднав УТОГ».

01.06.13
Навчально – відновлювальний центр УТОГ.
Пуща-Водиця, вул. Курортна, 6.

200 осіб

17

Святковий захід з нагоди 80-річчя УТОГ.

04.06.13
Культурний центр УТОГ.
м. Київ, вул. Курська, 6

250 осіб

18

Ритуал Пам’яті. Покладання квітів до могили Невідомого солдата в парку Вічної Слави

22.06.13
Парк Вічної Слави.
м. Київ.

200 осіб

19

Захід з відзначення 20-річчя з дня заснування Київського Об’єднання Спілки Самаритян України.

29.06.13
м. Київ.
Оболонська набережна, 17

100 осіб

20

Загальноміські заходи з відзначення 72-ї річниці початку героїчної оборони м.Києва у 1941 році

11.07.13
м.Київ та Київська область

500 осіб

21

Урочиста зустріч представників Київської міської влади з малолітніми в’язнями нацистських концтаборів

 13.09.2013
Колонна зала Київської міської ради

300 осіб

22

Проведення фестивалю «Афганської військово-патріотичної пісні»

13.09.13
Театр оперети

14.09.13
Майдан Незалежності

800
осіб

1500
осіб

23

Марш миру

20.09.13
вул.Лаврська

3000 осіб

24

Загальноміські заходи з відзначення в м.Києві Дня партизанської слави (відкриття погрудь двічі героям Радянського Союзу Ковпаку С.А. та Федорову О.Ф.)

21.09.13
Парк Вічної Слави

300
осіб

25

Міжнародний день людей поважного віку та День ветерана

01.10.2013
Національна Спілка кінематографістів України
(вул. Саксаганського, 6)

120 осіб

26

Вечір-спогад «Зустрічі на життєвих шляхах», присвячений пам’яті Почесної голови Союзу Українок Атени Пашко та Заслуженої артистки України Діни Гуменюк (спільно з Національною радою жінок України)

08.10.2013
Байкове кладовище – Совське кладовище – кафе «Радар»
(вул. Предславинська, 35)

50 осіб

27

80 років з Дня Заснування Українського Товариства сліпих

15.10. 2013 р.
Будинок культури
ім. Я.Батюка
Червонозоряний просп., 115

100 осіб

28

Тематична зустріч Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної праці – ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років, присвячена 75-й річниці заснування звання Героя Соціалістичної праці

25.10. 2013 р.
м. Київ,
вул. Предславинська, 35
Кафе заводу «Радар»

50 осіб

29

Ритуал Пам’яті з покладанням вінків та квітів до могили Невідомого солдата з нагоди відзначення 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

28.10.2013 р.
м. Київ,
Парк Вічної Слави

500 осіб

30

15 річчя Громадської організації „Спілка матерів ”Сонячний промінь”

28.10.2013 р.
м. Київ,
вул. Озерна, 26/а

70 осіб

31

Привітання головою Київської міської державної адміністрації Поповим О.П. ветеранів війни, які перебувають на лікуванні у Київському міському шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни

30.10.2013 р.
Пуща Водиця вул. Червонофлотська, 26

500 осіб

32

Відвідання та привітання головою Київської міської державної адміністрації Поповим О.П. ветеранів війни, які знаходяться на лікуванні у шпиталі «Печерський» на базі Головного військово-медичного центру МОУ «Головний військовий клінічний госпіталь»

31.10.2013 р.
м. Київ, вул.
Госпітальна, 18

30 осіб

33

Виставка „Війна, місто, люди…” присвячена 70-річчю визволення Києва від німецько-фашистських загарбників за участю голови Київської міської державної адміністрації Попова О.П.

01.11. 2013 р.
м. Київ, вул.
Богдана Хмельницького,
7

300 осіб

34

Фестиваль „Даєш Київ ! Листопад 1943 року” за участю голови Київської міської державної адміністрації Попова О.П.

03.11. 2013 р.
Урочище Ситняки
(м. Київ, вул.
Оноре де Бальзака)

2000 осіб

35

Офіційний урочистий прийом учасників бойових дій, ветеранського активу, гостей столиці керівництвом Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації

04.11. 2013 р.
з 16.00 до 18.00
м. Київ,
вул. Хрещатик, 36
Колонна зала

300 осіб

36

Ритуали Пам’яті з покладанням вінків та квітів до пам’ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генералу армії Ватутіну М.Ф., могили Невідомого солдата

06.11. 2013 р.
м. Київ, пр-т. Перемоги, пл. Перемоги,
вул. Михайла Грушевського,
парк Вічної Слави

500 осіб

37

Урочисте відкриття ДОТу № 152 за участю голови Київської міської державної адміністрації

07.11. 2013 р.
с. Круглик

200
осіб

38

Участь ветеранів Великої Вітчизняної війни в урочистому заході та перегляді концертної програми

08.11.2013 р.
м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 30/1


1000
осіб

39

Відзначення Міжнародного дня інвалідів в Національному цирку України з врученням солодких подарунків.

м.Київ просп.Перемоги,1

2000
осіб

Управлінням у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) і надалі проводитиметься робота із забезпечення якісного розгляду звернень громадян та залучення представників громадських організацій до участі у підготовці та проведенні загальноміських заходів.

Перейти до спискуВерсiя для друку