Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за січень 2014 року

До пункту 2:

У Департаменті охорони здоров’я підготовлено та надіслано до Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) пропозиції до Орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю в місті Києві на 2014 рік (лист від 15.10.2013 року № 061-5163/12), відповідно до якого у лютому місяці 2014 року спільно з Громадською радою при виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) планується проведення громадських обговорень щодо залучення роботодавців до організації профілактичних медичних оглядів найманих працівників в рамках співпраці з Київською міською тристоронньою соціально-економічною радою.

До пункту 3:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо інформування виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в межах компетенції.

Дана інформація щомісячно розміщується на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за відповідною рубрикою з метою ознайомлення широких верств населення про заходи, що проводяться в рамках реалізації зазначеної вище Ініціативи.

До пункту 5:

У Департаменті охорони здоров’я протягом року заплановано проведення заходів щодо попередження проявів корупції, зловживання службовими обов’язками, запобігання протизаконним діям в закладах охорони здоров’я.

З цією метою Сектором внутрішнього фінансового аудиту Департаменту охорони здоров’я проводиться внутрішній аудит та контроль щодо дотримання співробітниками закладів професійних та етичних стандартів.

Крім того, відповідно до річного Плану основних організаційних заходів Департаменту охорони здоров’я у 2013 році здійснено відповідні заходи з удосконалення економічної діяльності, бухгалтерського обліку та звітності, відомчого фінансового контролю.

З цією метою протягом 2013 року Сектором внутрішнього фінансового контролю та аудиту Департаменту охорони здоров’я проводився аналіз фінансово-економічної діяльності та штатної дисципліни в підпорядкованих закладах охорони здоров’я. Інформація за результатами проведеної роботи щоквартально заслуховувалась на апаратних нарадах у директора Департаменту охорони здоров’я.

Протягом минулого року Державними контролюючими установами та сектором внутрішнього фінансового контролю та аудиту Департаменту охорони здоров’я проведено перевірки стану дотримання фінансово-бюджетної дисципліни та фінансово-господарської діяльності в закладах охорони здоров’я, збереження та використання державного майна.

За результатами проведених перевірок 18.12.2013 року на базі Київської міської клінічної лікарні № 8 проведено засідання Колегії Департаменту охорони здоров’я за участю представників Державної фінансової інспекції в м. Києві, Управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту Департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), керівників закладів охорони здоров’я та інших запрошених з порядком денним: «Стан дотримання фінансово-бюджетної дисципліни в закладах охорони здоров’я в 2013 році».

На засіданні розглядались наступні питання:

  1. Про стан дотримання лікувально-профілактичними закладами міста Києва фінансово-бюджетної дисципліни. Моніторинг закупівельних цін на продукти харчування та медикаменти в закладах охорони здоров’я.
  2. Результати ревізій Держфінінспекції в м. Києві закладів охорони здоров’я м. Києва.
  3. Закупівля лікарських засобів та виробів медичного призначення лікувальними закладами у КП «Фармація». Порядок розподілу та виплата премій працівникам закладів охорони здоров’я.

З метою відповідного реагування на порушення фінансово-бюджетної дисципліни за результатами перевірок, проведених зазначеними вище установами, а також контрольних заходів, проведених Сектором внутрішнього фінансового аудиту Департаменту охорони здоров’я, підготовлено 17 наказів по Департаменту охорони здоров’я з даних питань.

Притягнуто до дисциплінарної відповідальності 5 посадових осіб, головного лікаря дитячого санаторію ім. Рози Люксембург та головного лікаря дитячого санаторію «Алупка» звільнено з займаних посад.

Зазначаємо, що відповідно до зазначеного вище Плану основних організаційних заходів Департаменту охорони здоров’я засідання колегій за даною тематикою проводяться щорічно за певний період року.

Крім того, у минулому році (18 липня) відбулось заняття у школі організаторів охорони здоров’я Департаменту охорони здоров’я з порядком денним: «Антикорупційне законодавство у сфері охорони здоров’я».

Лекцію для керівників закладів охорони здоров’я читав кандидат юридичних наук, доцент кафедри менеджменту охорони здоров’я Національного медичного університету імені О.О.Богомольця Ткачук Т.Ю.

Всього у заході прийняло участь майже 200 осіб.

До пункту 8:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо поповнення рубрик офіційного веб-сайту Департаменту охорони здоров’я щодо його діяльності (перелік підпорядкованих закладів та їх порядок роботи, відкриття нових об’єктів/підрозділів охорони здоров’я, результати проведення засідань колегій, нарад, конференцій та інших заходів, прес-анонси та висвітлення результатів проведення інформаційно-оздоровчих заходів тощо).

Забезпечується постійний інформаційний супровід процесу реформування системи охорони здоров’я в м. Києві: щовівторка та щочетверга на офіційних веб-порталі Київської міської влади та веб-сайті Департаменту охорони здоров’я оновлюється інформація щодо результатів реформування системи охорони здоров’я в місті Києві, а щосереди – інформація щодо організації надання перинатальної допомоги населенню столиці.

Забезпечено постійне оновлення веб-сторінки Комітету з економічних реформ виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо ходу та результатів реформування медичного обслуговування в столиці.

Так, у січні місяці 2014 року Департаментом охорони здоров’я підготовлено інформацію щодо результатів реформи медичного обслуговування за 2013 рік, яку 28 січня 2014 року розміщено на веб-сторінці Комітету з економічних реформ за відповідною рубрикою.

Продовжує працювати цілодобова телефонна «гаряча лінія» Департаменту охорони здоров’я, яка забезпечує безперервне спілкування з громадянами з питань медичного забезпечення та ходу реформування медичної галузі.

Продовжується моніторинг реалізації в закладах охорони здоров’я міста Києва Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та відповідне інформування населення щодо порядку забезпечення лікарськими засобами осіб, хворих на гіпертонічну хворобу за допомогою «Гарячої лінії Департаменту охорони здоров'я».

Для інформування населення про результати реформування за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та за участю керівництва Департаменту охорони здоров’я відбулись відповідні заходи за участю представників засобів масової інформації:

- 10 січня в Міністерстві охорони здоров’я України за участю представників Департаменту охорони здоров’я (начальника відділу первинної медичної допомоги Управління з організації розвитку медичної допомоги О.Коваленко) відбувся брифінг для журналістів з питань реформи охорони здоров’я в регіонах, у тому числі в м. Києві;

- 16 січня 2014 року у прямому ефірі телеканалів ТРК «Київ» та «Тоніс» відбулись виступи директора Департаменту охорони здоров’я В.Мохорєва та його заступника О.Курмишова на про хід реформи в галузі «Охорона здоров’я» та запланованих заходів у Департаменті охорони здоров’я на 2014 рік.

- 24 січня 2014 року заступник голови Київської міської державної адміністрації В.Корж та керівництво Департаменту охорони здоров’я приймали участь у розширеному засіданні Колегії Міністерства охорони здоров’я України з порядком денним: «Підсумки діяльності галузі охорони здоров’я за 2013 рік. Пріоритети, завдання та перспективи розвитку».

Результати проведення заходу висвітлено на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я України та Департаменту охорони здоров’я.

Враховуючи суспільно-політичну ситуацію, що склалась у країні, з листопада 2013 року по січень 2014 року силами та засобами Департаменту охорони здоров`я здійснюється медичне забезпечення громадян (учасників масових заходів в місті Києві).

Забезпечено вчасне та цілодобове оприлюднення оперативної інформації щодо кількості потерпілих та стан їх медичного забезпечення на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я.

Перейти до спискуВерсiя для друку