Головна  →  Новини  →  11 травня 2012, 18:18

У столиці відбувся Національний Кубок шкільного футболу Євро-2012

На головній спортивній арені країни – НСК «Олімпійський» відбулася фінальна гра Національного Кубку шкільного футболу Євро-2012. У фіналі зійшлися переможці Східної та Західної конференцій турніру – учні ЗОШ №18 із Сум та тернопільської школи-ліцею №13. Обидві команди пройшли серйозні випробування змаганнями у міських та обласних етапах, а також у фінальній стадії з 4 матчів плей-офф – 1/16, 1/8, ¼ та ½ фіналу турніру.

Підсумком зіграних 2-х таймів гри була нічия (2:2), проте вирішальним став додатковий час. Так, володарями Національного Кубку шкільного футболу, а також квитків на фінал Євро-2012, який відбудеться 1 липня на НСК «Олімпійський» стала команда міста Суми, яка перемогла з рахунком 6:5.

Примітно, що Національний Кубок шкільного футболу Євро-2012 – наймасовіший в історії України футбольний турнір серед учнів середніх навчальних закладів. Так, у міському турнірі Києва взяли участь понад 250 шкільних команд із 10 районів столиці.

Вболівати за своїх однолітків у національному фіналі на НСК «Олімпійський» прийшли понад 45 тисяч учнів загальноосвітніх та професійно-технічних столичних навчальних закладів.

Крім того, до початку фінального матчу на Троїцькій площі глядачі мали можливість взяти участь у музично-розважальній вікторині, а після завершення гри розпочався концерт за участю відомих виконавців: Альони Вінницької, Тамерлана і Альони Омаргалієвої, гурту «Авіатор», Макса Лоренса, співачки МакSим, а також спеціального гостя футбольного свята – Arash.

Нагадаємо, шкільний турнір стартував 20 березня з районних змагань по всій Україні. Вони проходили за кубковою системою – з вибуванням після одного матчу. Загалом у турнірі взяли участь більше 10 тисяч команд.

Перейти до спискуВерсiя для друку