Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за березень 2014 року

У Департаменті охорони здоров’я продовжується робота щодо виконання Плану заходів з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в місті Києві, затвердженого головою Київської міської державної адміністрації.

Надаємо інформацію стосовно їх виконання.

До пункту 2:

У Департаменті охорони здоров’я продовжує здійснюватись робота щодо інформування громадськості про заплановані заходи та про стан їх виконання. До Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надсилається відповідна інформація щодо зазначених вище заходів відповідно до визначених термінів.

Крім того, щомісячно до Департаменту суспільних комунікацій надається інформація щодо діяльності системи охорони здоров’я в місті Києві та роботи з громадськістю.

На офіційних веб-порталі Київської міської влади та веб-сайті Департаменту охорони здоров’я постійно оновлюється інформація щодо діяльності медичної галузі за відповідними рубриками.

Слід зазначити, що у Департаменті охорони здоров’я проведено актуалізацію офіційного веб-сайту Департаменту.

У першому кварталі 2014 року за участю Департаменту охорони здоров’я (лист з пропозиціями від 15.10.2013 року № 061-5163/12) сформовано Орієнтовний план проведення консультацій з громадськістю в місті Києві на 2014 рік.

Планом заходів передбачено проведення протягом року роботи з громадськістю, а саме: громадські обговорення, засідання «круглих столів», конференцій тощо).

Зазначаємо, що протягом березня місяця у Департаменті охорони здоров’я запроваджено практику запрошення представників громадських організацій, у тому числі від Майдану та волонтерів, до у часті у нарадах з обговорення важливих питань, які стосуються медичного забезпечення громадян, постраждалих під час сутичок в центрі міста Києва та громадян, які прибули з АР Крим для тимчасового проживання.

Останнє із засідань відбулося 24 березня 2014 року за участю представника Народного Госпіталя Гейдар Л.М.

Крім того, 25 березня 2014 року за ініціативи Головного управління Державної санітарної епідемічної служби у місті Києві в рамках заходів до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз у Департаменті охорони здоров’я відбулась спільна нарада Департаменту охорони здоров’я, Головного управління Держсанепідслужби у м. Києві та представників проекту «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» з проблемних питань щодо профілактики туберкульозу та дотримання заходів інфекційного контролю в протитуберкульозних закладах м. Києва

Нарада відбулася на базі Київської міської студентської поліклініки за участю начальників управлінь охорони здоров’я районних в місті Києві державних адміністрацій, керівників протитуберкульозних закладів, які входять до складу ТМО «Фтизіатрія» у місті Києві, їх заступників та завідувачів диспансерних відділень; директорів центрів первинної медико-санітарної допомоги та їх заступників, завідувачів амбулаторій загальної практики - сімейної медицини.

Зазначаємо також, що за ініціативи Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» та за участю фахівців протитуберкульозних закладів м. Києва в рамках реалізації програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» протягом 24.03.-28.03.2014 року заплановано проведення анонімних, безкоштовних та безпечних флюорографічних обстежень населення за допомогою пересувного сучасного цифрового флюорографу у визначених місцях (перед входом до Південного вокзалу, на території автостанції «Поділ», на Центральному автовокзалі та по вул. Хрещатик, 38) відповідно до графіку.

Планом заходів заплановано також проведення прес-туру для журналістів.

До пункту 3:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо інформування виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в межах компетенції.

Дана інформація щомісячно розміщується на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за відповідною рубрикою з метою ознайомлення широких верств населення про заходи, що проводяться в рамках реалізації зазначеної вище Ініціативи.

До пункту 5:

У Департаменті охорони здоров’я опрацьовано розпорядження Кабінету Міністрів України від 01 березня 2014 року № 156-р «Про заходи щодо збалансування місцевих бюджетів у 2014 році в процесі їх виконання» та з постановою Кабінету Міністрів України від 01 березня 2014 року № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» та прийнято до керівництва та виконання в межах компетенції.

Крім того, продовжується робота щодо перевірки Сектором внутрішнього фінансового аудиту Департаменту охорони здоров’я спільно з іншими контролюючими установами дотримання закладами охорони здоров’я фінансової та бюджетної дисципліни та контролю щодо дотримання співробітниками закладів професійних та етичних стандартів.

Відповідно до Плану основних організаційних заходів Департаменту охорони здоров’я продовжується практика заслуховування інформації на нарадах у директора Департаменту охорони здоров’я щодо результатів проведених перевірок державними контролюючими установами та сектором внутрішнього фінансового аудиту Департаменту дотримання закладами охорони здоров’я м. Києва фінансово-бюджетної дисципліни та використання державного майна.

До пункту 8:

У Департаменті охорони здоров’я здійснено актуалізацію офіційного веб-сайту.

Продовжується робота щодо поповнення рубрик зазначеного веб-сайту за визначеними тематиками.

Перейти до спискуВерсiя для друку