Звіт про діяльність управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці в 2013 році

Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці є посередником між Київською міською державною адміністрацією та київською громадою. Понад 95 міських громадських організацій інвалідів, ветеранів війни та праці, дітей війни, жертв нацистських переслідувань, жінок є учасниками міської програми „Соціальне партнерство”.

У 2013 році управлінням вирішувались такі пріоритетні завдання:

1.Забезпечення реалізації заходів, передбачених міською цільовою програмою «Соціальне партнерство» на 2010-2015 роки.

2. Ретельна підготовка та проведення на високому організаційному рівні загальноміських та державних заходів, пошук нових форм і методів їх проведення, спрямування заходів на розвиток ініціативи та задоволення інтересів громадських організацій міста.

3.Вдосконалення спільної діяльності управління з районними у м. Києві державними адміністраціями, підрозділами КМДА та громадськими організаціями столиці.

4.Узгодження діяльності координаційних рад громадських організацій, ветеранів війни та праці, інвалідів та чорнобильських об’єднань м. Києва.

5.Підготовка та проведення у 2013 році заходів з нагоди 70-річчя визволення міста-героя Києва від фашистських загарбників за участю делегацій з міст-героїв України, країн СНД та Європи.

6.Забезпечення виконання загальнодержавних програм, національних планів тощо, спрямованих на розбудову держави, розвиток соціального партнерства, виховання громадянина, вдосконалення діяльності об’єднань громадян.

7. Участь у реалізації програми «Стратегії розвитку Києва на період до 2025 року».

8. Відповідно до Закону України „Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” – забезпечення проведення заходів щодо відзначення державних свят, історичних та пам’ятних дат, пов’язаних з героїчним історичним минулим нашої Батьківщини, українського народу, столиці України. Підвищення ефективності роботи громадських організацій ветеранів, насамперед у патріотичному вихованні молодого покоління на засадах захисту правди історії.

9.Відповідно до законодавства України, на виконання Угоди про співробітництво між виконавчим органом Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Київськими міськими громадськими організаціями ветеранів забезпечення взаємодії структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації і Київської міської організації ветеранів України з метою реалізації державницької політики щодо захисту ветеранів, поширення соціального партнерства органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій ветеранів.

10. Всебічна підтримка та розвиток волонтерського руху з метою надання допомоги одиноким непрацездатним та хворим громадянам похилого віку.

11. На виконання Угоди про співпрацю між міською владою та громадськими організаціями інвалідів:

-   сприяння роботі громадських організацій інвалідів;

-   впровадження європейського досвіду розвитку соціального партнерства між міською владою та громадськими інвалідними організаціями;

-   сприяння створенню при громадських організаціях інвалідів установ реабілітації для осіб з особливими потребами, альтернативних державним центрам.

12. Проведення конкурсного відбору громадських організацій для надання фінансової підтримки з бюджету міста Києва.

13. Участь у виконанні вимог Указу Президента України „Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями”.

14. Сприяння забезпеченню рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та впровадження гендерної складової у всі сфери суспільного життя. Розробка та організація виконання міського Плану заходів Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року.

15. Координація діяльності Київського міського Центру роботи з жінками та Притулку для жінок, які зазнали насильства в сім’ї.

Управлінням у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в 2013 році підготовлені та проведені загальноміські заходи,
у яких було задіяно 44 570 осіб

№ п/п

Назва заходу

Дата та місце
проведення

1

Благодійна Різдвяна вистава для дітей з вадами слуху спільно з Київським об’єднанням Спілки Самаритян України.

03 січня
2013 року
Культурний центр УТОГ

2

Зустріч керівництва Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації з воїнами – інтернаціоналістами та сім’ями воїнів, які загинули в Афганістані.

14 лютого 2013 року
Колонна зала
вул. Хрещатик,36

3

Ритуал Пам’яті із покладанням квітів до пам’ятника воїнам, загиблим в Афганістані. Мітинг-реквієм.
Панахида по загиблим воїнам у церкві Воскресіння Христового, яка є храмом- пам’ятника жертвам «афганської» війни.
Відвідання експозиції «Твої, Батьківщино, сини. Обов’язок. Подвиг. Трагедія». Зустріч бойових друзів – воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого 2013 року
вул. Лаврська,17
вул. Лаврська,17

Меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років»

4

Привітання від голови Київської міської державної адміністрації та вручення святкових подарунків інвалідам війни, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів великої Вітчизняної війни, госпітальному відділені Київської міської клінічної психоневрологічної лікарні №1, госпітальних відділеннях Київських міських клінічних лікарень№10 та №11.

21 лютого 2013 року
Пуща Водиця

5

Ритуал Пам’яті. Покладання квітів до могили Невідомого солдата

22 лютого 2013 року
Парк Вічної Слави

6

Зустріч керівництва Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації з ветеранами війни, військової служби міста Києва та воїнами Київського гарнізону.

22 лютого 2013 року
Колонна зала
вул.Хрещатик,36

7

Проведено загальноміський захід з нагоди відзначення Міжнародного жіночого дня, під час якого нагороджено переможниць міської конкурсної програми „Киянка року-2012” за участі керівників підприємств, установ, голів громадських організацій (березень 2013).

06 березня 2013 року
«Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім»

8

Урочиста зустріч з нагоди 15-річчя Київського міського Центру роботи з жінками

16 квітня 2013
вул. Мельникова, 20 Київський міський Центр роботи з жінками

9

Відзначення 95-річчя з дня створення Товариства Червоного Хреста України. Під час заходу відбулася зустріч керівництва Київської міської ради та виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з ветеранами та активістами Товариства Червоного Хреста України.

17 квітня 2013
Колонна зала Київської міської ради

10

Зустріч з дітьми-сиротами та дітьми, які перебувають під опікою, - випускниками загальноосвітніх і професійно-технічних закладів м. Києва 2013 року.
Під час заходу було вручено дітям випускні костюми.

19 квітня 2013
Колонна зала Київської міської ради

11

Міський захід: „Реквієм Чорнобилю”. Під час заходу відбулася зустріч керівництва Київської міської ради та виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з ліквідаторами аварії на ЧАЕС.

22 квітня 2013
Колонна зала Київської міської ради

12

Вітання ветеранів війни, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни. Вручення їм продовольчих наборів. Виступ майстрів мистецтв.
Святкова зустріч керівництва Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації з Героями Радянського Союзу, Героями Соціалістичної праці, учасниками бойових дій, представниками громадських організацій ветеранів війни та праці м. Києва. Концертна програма, святковий обід, вручення солодких подарунків

07 травня 2013
Пуща Водиця
вул. Червонофлотська, 26
Колонна зала Київської міської ради

13

Ритуали Пам’яті з покладанням квітів до пам’ятника героям - танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генералу армії Ватутіну М.Ф., могили Невідомого солдата
Урочистості на території Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років».
Запалення вогню Слави
Масова тематична концертна програма за участю кращих національних художніх колективів України, м.Києва "Пісні перемоги"

9 травня 2013

Меморіальний комплекс

Майдан Незалежності

14

Міжнародний військово – історичний фестиваль «Велика Перемога. Травень 45–го»
(Молодіжна громадська організація «Київський клуб «Червона зірка»)

11 травня 2013
вул. Червонопрапорна, 188 (траса мотокросу «Пирогів»)

15

Загальноміський захід з нагоди Дня матері.

15 травня 2013
Колонна зала Київської міської ради

16

Загальноміське свято з нагоди 80-річчя створення Українського товариства глухих «Нас об’єднав УТОГ».

01 червня 2013
Навчально – відновлювальний центр УТОГ.
Пуща-Водиця, вул. Курортна, 6.

17

Святковий захід з нагоди 80-річчя УТОГ.

04 червня 2013
Культурний центр УТОГ.
м. Київ, вул. Курська, 6

18

Ритуал Пам’яті. Покладання квітів до могили Невідомого солдата в парку Вічної Слави

22 червня 2013
Парк Вічної Слави.
м. Київ.

19

Захід з відзначення 20-річчя з дня заснування Київського Об’єднання Спілки Самаритян України.

29 червня 2013
м. Київ.
Оболонська набережна, 17

20

Загальноміські заходи з відзначення 72-ї річниці початку героїчної оборони м.Києва у 1941 році

11.07.13
м.Київ та Київська область

21

Урочиста зустріч представників Київської міської влади з малолітніми в’язнями нацистських концтаборів

13 вересня 2013
Колонна зала Київської міської ради

22

Проведення фестивалю «Афганської військово-патріотичної пісні»

13 вересня 2013
Театр оперети

23

Марш миру

20 вересня 2013
вул. Лаврська

24

Загальноміські заходи з відзначення в м.Києві Дня партизанської слави (відкриття погрудь двічі героям Радянського Союзу Ковпаку С.А. та Федорову О.Ф.)

21 вересня 2013
Парк Вічної Слави

25

Міжнародний день людей поважного віку та День ветерана

01 жовтня 2013
Національна Спілка кінематографістів України
(вул. Саксаганського, 6)

26

Вечір-спогад «Зустрічі на життєвих шляхах», присвячений пам’яті Почесної голови Союзу Українок Атени Пашко та Заслуженої артистки України Діни Гуменюк (спільно з Національною радою жінок України)

08 жовтня 2013
Байкове кладовище – Совське кладовище – кафе «Радар»
(вул. Предславинська, 35)

27

80 років з Дня Заснування Українського Товариства сліпих

15 жовтня 2013 р.
Будинок культури
ім. Я.Батюка
Червонозоряний просп., 115

28

Тематична зустріч Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної праці – ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років, присвячена 75-й річниці заснування звання Героя Соціалістичної праці

25 жовтня 2013 р.
вул. Предславинська, 35
Кафе заводу «Радар»

29

Ритуал Пам’яті з покладанням вінків та квітів до могили Невідомого солдата з нагоди відзначення 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня 2013 р.
м. Київ,
Парк Вічної Слави

30

15 річчя Громадської організації „Спілка матерів ”Сонячний промінь”

28 жовтня 2013 р.
м. Київ,
вул. Озерна, 26/а

31

Привітання головою Київської міської державної адміністрації ветеранів війни, які перебувають на лікуванні у Київському міському шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни

30 жовтня 2013 р.
Пуща Водиця вул. Червонофлотська, 26

32

Відвідання та привітання головою Київської міської державної адміністрації ветеранів війни, які знаходяться на лікуванні у шпиталі «Печерський» на базі Головного військово-медичного центру МОУ «Головний військовий клінічний госпіталь»

31 жовтня 2013 р.
м. Київ, вул.
Госпітальна, 18

33

Виставка „Війна, місто, люди…” присвячена 70-річчю визволення Києва від німецько-фашистських загарбників за участю голови Київської міської державної адміністрації

01 листопада 2013 р.
м. Київ, вул.
Богдана Хмельницького,7

34

Фестиваль „Даєш Київ ! Листопад 1943 року” за участю голови Київської міської державної адміністрації

03 листопада 2013 р.
Урочище Ситняки
(м. Київ, вул.
Оноре де Бальзака)

35

Офіційний урочистий прийом учасників бойових дій, ветеранського активу, гостей столиці керівництвом Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації

04 листопада 2013 р.
м. Київ,
вул. Хрещатик, 36
Колонна зала

36

Ритуали Пам’яті з покладанням вінків та квітів до пам’ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генералу армії Ватутіну М.Ф., могили Невідомого солдата

06 листопада 2013 р.
м. Київ, пр-т. Перемоги, пл. Перемоги,
вул. Михайла Грушевського,
парк Вічної Слави

37

Урочисте відкриття ДОТу № 152 за участю голови Київської міської державної адміністрації

07 листопада 2013 р.
с. Круглик

38

Участь ветеранів Великої Вітчизняної війни в урочистому заході та перегляді концертної програми

08 листопада 2013 р.
м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 30/1

39

Відзначення Міжнародного дня інвалідів в Національному цирку України з врученням солодких подарунків.

м.Київ просп.Перемоги,1

 

 


 

Діяльність відділу гендерної політики у 2013 році

Участь у заходах

  • Взяли участь у презентації виставки аматорського колективу «Флористика» при Київському міському Палаці ветеранів, яка відбулася в Українському фонді культури (січень 2013).
  • Проведено засідання конкурсної комісії з визначення кандидаток на нагородження відзнакою „Киянка року”, що проводилось у Київському міському Центрі роботи з жінками (лютий 2013).
  • Взято участь у Всеукраїнському форумі жінок «Жінка - лідер в українському суспільстві», присвяченому Міжнародному жіночому дню, який пройшов у м. Житомирі 01 березня 2013 року.
  • Взяли участь у Всеукраїнському форумі жінок «Роль жінки в українському суспільстві», підготовленому Міністерством соціальної політики України (березень 2013).
  • 6 березня 2013 року в “Українському домі” проведено загальноміський захід з нагоди відзначення Міжнародного жіночого дня, під час якого нагороджено переможниць міської конкурсної програми „Киянка року-2012”. У заході взяли участь жінки - керівники підприємств, установ, голови громадських організацій (березень 2013).
  • Взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Попередження передчасного старіння жінки як інноваційна система здоров’я збереження в умовах інформаційного суспільства», що проведена за ініціативи Всеукраїнського жіночого товариства імені О. Теліги (березень 2013).
  • Взяли участь у круглому столі «Підсилення національного механізму забезпечення рівності жінок та чоловіків в Україні», проведення якого ініціювалося Міністерством соціальної політики за підтримки Національної академії державного управління при Президентові України (березень 2013).
  • Взяли участь в урочистому заході з нагоди 10-річчя створення Центру у справах сімї та жінок Деснянського району (квітень 2013).
  • Спільно з Київським дитячим фондом організовано та проведено вручення випускних костюмів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються у загальноосвітніх закладах міста (квітень 2013).
  • Взяли участь у круглому столі «Актуальність проведення досліджень з оцінки потреб працівників та з оцінки потреб і можливостей роботодавців щодо повернення батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною», підготовленому Всеукраїнською громадською організацією «Ліга соціальних працівників України (квітень 2013).
  • Взяли участь у телевізійній програмі «Київське віче» (ТК «Київ»), присвяченій Дню Перемоги (квітень 2013).
  • Взяли участь в організації заходу з відзначення 15-ї річниці діяльності Київського міського Центру роботи з жінками (квітень 2013).
  • Взяли участь у Міжнародній конференції «Надання допомоги постраждалим від насильства: надбання, проблеми, перспективи», організованій Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда – Україна» за підтримки Міністерства соціальної політики України (квітень 2013).
  • Здійснено поїздку громадського активу м. Києва до міста Чорнобиль та зону відчуження у зв’язку з 27-ю річницею трагедії на ЧАЕС у рамках проведення соціальної акції «Столиця – регіонам». У програмі поїздки відбулася зустріч делегації столиці з мешканцями зони відчуження (самопоселенцями) - 2, відвідання «мертвого міста» Прип'ять, зустріч з працівниками атомної станції у м. Чорнобиль, екскурсія на станції: зустріч у макетному залі, перегляд фільму, оглядовий майданчик (четвертий енергоблок і «Саркофаг» (квітень 2013).
  • 15 травня 2013 року в Колонній залі Київської міської ради проведено загальноміський захід з нагоди Дня матері. На захід запрошено багатодітних матерів; матерів, які виховують дітей-інвалідів; представників громадських організацій (всього 250 осіб). У програмі заходу з привітанням виступили голови громадських організацій, які були ініціаторами відродження в Україні цього свята, відбулася концертна програма; кожній учасниці вручено пам’ятний подарунок (чашка з надписом). У рамках проведення загальноміського заходу за ініціативи Департаменту освіти і науки, молоді та спорту відбулося нагородження учасників літературного конкурсу «Лист до мами». Десять переможців, – учні загальноосвітніх шкіл та ліцеїв, - отримали грошові винагороди та подарунки. (травень 2013).
  • У рамках проведення соціальної акції „Столиця – регіонам” організовано поїздку жіночого активу міста Києва до міста Рівне, села Базальтове, міста Костопіль. У програмі поїздки відбулася зустріч делегації столиці з громадськістю міста Рівне щодо обміну досвідом роботи з жіночим активом Спілки жінок Рівненщини; також делегація відвідала пологовий будинок м. Костопіль Рівненської області, надано благодійну допомогу (червень 2013).
  • Спільно з міськими громадськими організаціями жінок та інвалідів, за їх ініціативи, організовано та проведено 30 липня 2013 року Реквієм пам’яті Лесі Українки та відвідання пам’ятних місць перебування поетеси в м. Києві з нагоди виконання постанови Верховної Ради України від 04.07.013 № 417-VII «Про вшанування пам’яті Лесі Українки». За ініціативи Київського міського осередку Всеукраїнської громадської організації «Народна академія творчості інвалідів» 30 липня 2013 року заплановано акцію вшанування пам’яті поетеси. Програмою заходу було передбачено відвідання музею Лесі Українки, покладання квітів до пам’ятника та могили Лесі Українки на Байковому кладовищі; проведення Реквієму пам’яті членами громадських організацій інвалідів та жінок біля могили громадської діячки та декламація творів поетеси (липень 2013).
  • Взяли участь у міжвідомчій виробничій нараді з питань стану реалізації соціальних ініціатив Президента України: розвиток сімейних форм виховання і соціальна підтримка дітей-сиріт та сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах (липень 2013).
  • Взяли участь у відкритті меморіальної дошки тричі Герою Радянського Союзу, маршалу авіації Покришкіну О.І. на фасаді будівлі Міністерства оборони України (серпень 2013).
  • Проведено соціальну акцію «Народна дипломатія», в рамках якої відбулася поїздка жіночого активу м. Києва до м. Гомель (Республіка Білорусь). У соціальній акції взяли участь 45 осіб з числа керівників та членів міських громадських організацій жінок м. Києва. У ході візиту делегація жінок столиці України зустрілася з керівництвом області та обласним активом громадського об'єднання «Білоруський союз жінок»; відвідала територіальний центр соціального обслуговування населення Залізничного району; Гомельський міський соціально-педагогічний центр і дитячий соціальний притулок. Ознайомилися з технологічним процесом і соціальними програмами ВАТ «8 Березня», СП ВАТ «Спартак», ВАТ «Молочні продукти»; побували в Гомельському обласному громадсько-культурному центрі (вересень 2013).
  • Взяли участь в парламентських слуханнях "Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Проблеми і дієві механізми їх вирішення", які відбулися в залі пленарних засідань Верховної Ради України (жовтень 2013).
  • Взяли участь у Міжнародній конференції „Подолаємо рак разом”, яка проводилася Національною асамблеєю інвалідів України спільно з Всеукраїнською громадською організацією онкоінвалідів та Київською міською організацією „Амазонки” за підтримки Міністерства соціальної політики, Благодійного фонду «Розвиток України» та Національного інституту рака (жовтень 2013).
  • Взяли участь в урочистому заході з нагоди офіційного відкриття Центру «Наші діти» за участю вищих посадових осіб держави та дипломатичних представництв (жовтень 2013).
  • Взяли участь у міжвідомчій виробничій нараді, яка організована Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участю представників структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації на виконання п.11 протоколу доручень розширеної апаратної наради виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) № 35 від 03.06.2013 «Про стан реалізації соціальних ініціатив Президента України: розвиток сімейних форм сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах» (жовтень 2013).
  • Проведено організаційну роботу щодо підготовки до зустрічі у Київському міському Центрі роботи з жінками «Сучасна жінка і національні традиції» за участю представниць та активних діячок посольств зарубіжних країн, голів Всеукраїнських, міжнародних і міських жіночих громадських організацій, депутатів Київської міської ради, представників Київської міської державної адміністрації (листопад 2013).
  • 24 грудня 2013 року організовано за рахунок спонсорських коштів КБ «Хрещатик» привітання з новорічними святами членів міського спортивно-танцювального клубу «Березіль» (інваліди на візках) з врученням подарунків;
  • 25 грудня 2013 року - привітання з новорічними святами членів громадської організації реабілітації інвалідів з дитинства «РІД» з врученням подарунків КБ «Хрещатик».
  • Взяли участь у відкритті виставки документів та фотоматеріалів із фондів восьми центральних державних архівів України та Російської Федерації з нагоди 70-ї річниці визволення м. Києва, яка відбулася в Центральному державному архіві громадських об’єднань України (листопад 2013).
  • Взяли участь в офіційному урочистому прийомі учасників бойових дій, ветеранського активу, гостей столиці керівництвом Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації (листопад 2013).
  • Взяли участь у форумі «Дорожня карта» реалізації Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року: спільні дії влади, міжнародних організацій та громадськості», який пройшов під головуванням Міністра соціальної політики (листопад 2013).
  • Взяли участь у науково-практичній конференції: «Гендер – реалії та перспективи. Зупинимо насильство проти дітей» (грудень 2013).
  • Взяли участь у засіданні Спостережної комісії при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) (грудень 2013).

Робота з громадськими організаціями

  • Організовано та проведено День інформування для членів громадських організацій жінок, ветеранів та інвалідів у Київському міському Центрі роботи з жінками (березень, червень, вересень, жовтень 2013).
  • Підготовлено та надано пропозиції щодо нагородження керівників громадських організацій Подяками, Почесними грамотами Київського міського голови, ювілейною медаллю «1530 років Києву» (квітень 2013).
  • Проведено організаційну роботу щодо підготовки матеріалів Конкурсної комісії з відбору міських благодійних та громадських організацій ветеранів війни та праці,дітей війни, жертв нацистських переслідувань; інвалідних та жіночих громадських організацій для отримання фінансової підтримки з бюджету міста.

(серпень 2013).

  • Взяли участь у засіданні Конкурсної комісії з відбору міських благодійних та громадських організацій ветеранів війни та праці, дітей війни, жертв нацистських переслідувань; інвалідних та жіночих громадських організацій для отримання фінансової підтримки з бюджету м. Києва у 2014 році. (вересень 2013).

Діяльність відділу у справах ветеранів війни та праці

Участь у заходах

  • Взяли участь в урочистих зборах Київської міської Організації ветеранів України з нагоди Дня захисника Вітчизни в Київському міському Палаці ветеранів (лютий 2013)
  • Взяли участьу зустрічі, присвяченій 100-річчю від дня народження тричі Героя Радянського Союзу Покришкіна О.І., яка відбулася 06 березня 2013 року в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України;
  • Взяли участьу зборах Київської міської асоціації ветеранів-підводників, присвячених Дню підводника, які були проведені 16 березня 2013 року в клубі Києво-Могилянської Академії;
  • Взяли участь у презентації книги офіцера-підводника, голови осередку Всеукраїнської асоціації ветеранів-підводників у Чернігівській обл., Галтви І.Г., в якій вперше в Україні досліджено частину біографії Т.Шевченка, що стосується його військової служби в 1-й Аральській описовій експедиції, яка була проведена 25 березня 2013 року в ЗНЗ №203;
  • Взяли участь у виїзній робочій нараді з питання відзначення Дня Перемоги, яка відбулася 08 травня;
  • Взяли участь у нараді з питань проведення Ритуалу Пам’яті з покладанням вінків та квітів в парку Вічної Слави, яка відбулася 21 червня 2013 року в парку Вічної Слави;
  • Взяли участь у робочій нараді з питань проведення 01-02 жовтня 2013 року Всеукраїнського форуму ветеранів, яка відбулася 25 вересня 2013 року у приміщенні Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України;
  • Взяли участь у роботі ІІІ Всеукраїнського форуму ветеранів, який проходив 01-02 жовтня 2013 року;
  • Взяли участь у передачі Всеукраїнської естафети пам’яті “Слава визволителям України” від Печерського до Подільського району м. Києва, яка проходила 11 жовтня 2013 року на території Меморіального комплексу “Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років”.

 


Діяльність відділу взаємодії з громадськими організаціями інвалідів

Участь у заходах

- Спільно з міською громадською організацією „Центр профорієнтації дітей-інвалідів” оздоровлено дітей з обмеженими фізичними можливостями в соціально-психологічному Центрі реабілітації дітей-інвалідів (Броварський район, с. Русанів, вул. Первомайського,6). Оздоровлено 80 дітей з обмеженими фізичними можливостями;

- Спільно з міською громадською організацією „Благодійне товариство допомоги інвалідам та особам з інтелектуальною недостатністю „Джерела” проведено 3 зміни (36 осіб) в єдиному на Україні будинку транзитного перебування для молоді з інтелектуальною недостатністю у м. Богуслав.

Взяли участь 7 червня 2013 року у селекторній нараді щодо питань з соціального захисту інвалідів під головуванням міністра соціальної політики України Н. Королевської (офіс „Укртелеком”, вул.Горького,40) ;

Взяли участь у черговому ІІІ пленумі правління Київської організації УТОГ, який відбувся 04.04.13 в Культурному центрі УТОГ (вул.Курська,6);

Взяли участь у святі вшанування Почесних донорів крові та активістів донорського руху, яке відбулося 04.04.13 в приміщенні Київського палацу ветеранів (вул.Бастіонна,11);

Взяли участь у семінарі на тему: „Інтеграція інвалідів по слуху у взаємодії з органами місцевої влади”, який пройшов 22.05.13 в приміщенні Культурного центру УТОГ (вул.Курська,6);

Взяли участь у щорічному фестивалі з рибної ловлі серед людей з обмеженими фізичними можливостями, який пройшов 10.08.13 на Жуковому острові м. Києва;

Взяли участь у виставці робіт майстрів живопису та декоративно-прикладного мистецтва, яку проводила 15-20 жовтня 2013 року АРТ-Асоціація інвалідів „Золота палітра” (вул.Лаврська,1);

Спільно з громадською організацією „Турбота та милосердя” проведено міські заходи для людей поважного віку та ветеранів Великої Вітчизняної війни, а саме:

- 10 травня 2013 року (вул. Маршала Гречка,13, приміщення редакції газети „Київська правда”) відбувся святковий концерт та вручено подарунки учасникам заходу (120 осіб);

- 1 жовтня 2013 року (проспект Свободи, 26-Б, приміщення клубу „Виноградар”) відбувся святковий концерт та вручені продуктові набори (120 осіб).

Брали участь у презентації рельєфної карти-схеми ліній Київського метрополітену за шрифтом Брайля, яка відбулася 21.11.13 в Центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих ім. М.Островського за ініціативою громадської організації інвалідів „Громадське об’єднання незрячих фахівців „Реаресурс”.

Взяли участь у заході, присвяченому Міжнародному дню інвалідів (420 осіб), який був проведений з ініціативи громадської організації „Київський Центр профорієнтації дітей-інвалідів” у приміщенні Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2).

Щомісяця брали участь у засіданнях Координаційної ради міських громадських організацій м. Києва.

Постійно тривала співпраця з членами Громадської ради відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 08.04.2013 №477 „Про взаємодію структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з Громадською радою при виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)”, а саме: Гончаренком М.М. – головою правління Київської міської Спілки ветеранів Афганістану; Зубковим О.В. – директором Міжнародного благодійного фонду підтримки ветеранів та інвалідів інженерних військ „Редут”; Назаренком В.В. – головою Координаційної ради міських громадських організацій інвалідів м.Києва”.

Протягом 2013 року продовжувалася постійнаспівпраця з Комунальною науково-дослідною установою „Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста” щодо наукової обробки інформації на виконання Указів Президента України, постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів „Про першочергові заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями”.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 31.08.11 №1057 та доручення голови Київської міської державної Адміністрації від 26.12.11 №46215 щодо виконання Державної цільової соціальної програми подолання та запобігання бідності за 2013 рік надана інформація до комунальної установи „Науково-дослідного інституту соціально-економічного розвитку міста”.

Перейти до спискуВерсiя для друку