Головна  →  Новини  →  15 травня 2012, 09:55

Олександр Попов: «Кияни стали більше довіряти і частіше користуватися громадським транспортом»

Олександр Попов: «Кияни стали більше довіряти і частіше користуватися громадським транспортом»

Збільшення кількості перевезень пасажирів у міському громадському транспорті свідчить про позитивне ставлення киян до оновленого рухомого складу КП «Київпастранс». Зокрема, після запуску на маршрути нових одиниць транспорту кількість автобусних перевезень у Києві зросла на 30%, тролейбусних – на 12%. Про це під час прямого ефіру на столичному телеканалі «Київ» заявив голова КМДА Олександр Попов.

«Нині ми спостерігаємо дуже позитивну динаміку. І я думаю, що з кожною новою партією рухомого складу вона тільки покращуватиметься. Автобусний парк зараз перевозить на 30% більше пасажирів, аніж до того, як ми випустили цей транспорт, тролейбусний – на 12% більше. Наразі, графік постачання тролейбусів дещо змістився з об’єктивних причин. Основна партія надійде пізніше. Переконаний, що після цього ми матимемо аналогічну ситуацію і в тролейбусному парку», – сказав Олександр Попов.

Водночас, за словами голови КМДА, у місті спостерігається зниження ціни на перевезення у приватному громадському транспорті. Зокрема, 8 приватних перевізників знизили вартість проїзду на 50 копійок після того, як на маршрути де вони здійснюють перевезення вийшли нові комунальні автобуси та тролейбуси. Деякі перевізники, не витримуючи конкуренції з оновленим міським транспортом, узагалі відмовляються від частини маршрутів.

«Деякі маршрути втратили рентабельність, вони не можуть конкурувати з містом, тому були закриті самими перевізниками. І це ще раз підтверджує, що ми реалізуємо політику, яка спрямована на цивілізовану конкуренцію з акцентом міської влади на розвиток комунального транспорту. Наш транспорт – це безпека, це доступна ціна, це комфорт. Розвиваючи таку політику й надалі, переконаний, ми обов’язково матимемо значне покращення транспортної ситуації в місті», – наголосив Олександр Попов.

Нагадаємо, 8 травня була реалізована ІІІ черга плану наповнення парку громадського транспорту столиці. Київ отримав 50 одиниць нового рухомого складу громадського транспорту: 14 тролейбусів та 36 автобусів. Вони оновили тролейбусні маршрути №16 «Майдан Незалежності – вулиця Щусєва», №38 «Музей історії Великої Вітчизняної війни – ст. метро «Видубичі», та №5 «Площа Льва Толстого – вулиця Білицька».

Нові автобуси спрямували на автобусні маршрути №9 «Вулиця Булгакова – станція метро «Лук’янівська»; №48 «Станція метро «Лівобережна» – готель «Славутич»; №64 «Станція метро «Славутич» – садове товариство «Вишеньки»; №97 «Станція метро «Святошин» – масив Новобіличі».

Також збільшено кількість рухомого складу автобусного маршруту №30 «Станція метро «Академмістечко» – санаторій «Лісова галявина».

6 березня 2012 року (І черга плану) на маршрути громадського транспорту Києва додатково вийшло 74 нові автобуси та 26 нових тролейбусів, що дозволило на 100% оновити і збільшити кількості рухомого складу на окремих маршрутах, які забезпечують перевезення в центральній частині міста та до НСК «Олімпійський».

18 квітня 2012 року було впроваджено ІІ чергу плану, згідно з яким на міські маршрути додатково спрямовано 40 автобусів та 20 тролейбусів. Це дозволило збільшити кількість рухомого складу на окремих соціально-важливих автобусних та тролейбусних маршрутах та частково оновити рухомий склад тролейбусного маршруту №38.

Загалом цього року Київ отримав 210 нових автобусів та тролейбусів. Це половина плану оновлення парку громадського транспорту столиці. Транспорт придбаний за кредитні кошти Європейського банку Реконструкції та Розвитку.

Перейти до спискуВерсiя для друку