Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за квітень 2014 року

У Департаменті охорони здоров’я продовжується робота щодо виконання Плану заходів з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в місті Києві, затвердженого головою Київської міської державної адміністрації.

Надаємо інформацію стосовно їх виконання.

До пункту 2:

У Департаменті охорони здоров’я продовжує здійснюватись робота щодо інформування громадськості про заплановані заходи та про стан їх виконання. До Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надсилається відповідна інформація щодо зазначених вище заходів відповідно до визначених термінів.

Крім того, щомісячно до Департаменту суспільних комунікацій надається інформація щодо діяльності системи охорони здоров’я в місті Києві та роботи з громадськістю.

На офіційних веб-порталі Київської міської влади та веб-сайті Департаменту охорони здоров’я постійно оновлюється інформація щодо діяльності медичної галузі за відповідними рубриками.

Слід зазначити, що у Департаменті охорони здоров’я проведено актуалізацію офіційного веб-сайту Департаменту.

З метою визначення нагальних питань щодо подальшого розвитку столичної медицини, забезпечення соціального захисту медичних працівників в умовах сьогодення 08 квітня 2014 року за ініціативи Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я на базі Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця відбулась зустріч голови Київської міської державної адміністрації В.Бондаренка з медичною громадськістю та представниками профспілкового активу закладів охорони здоров’я м. Києва.

У заході брали участь Президент НАМН України Сердюк А.М., керівники науково-дослідних інститутів НАМН України, головні лікарі закладів, підпорядкованих МОЗ України та ДУС, ректори НМАПО ім. П.Л. Шупика та НМУ ім. О.О.Богомольця, керівництво Департаменту охорони здоров’я, представники КП «Фармація», санітарно-епідеміологічної служби м. Києва та Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я, начальники управлінь охорони здоров’я районних в місті Києві державних адміністрацій та їх заступники, керівники закладів охорони здоров’я міського та районного підпорядкування, голови первинних профспілкових організацій закладів охорони здоров’я м. Києва.

Цього ж дня голова Київської міської державної адміністрації В.Бондаренко в рамках робочого візиту відвідав Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з метою ознайомлення з роботою централізованої диспетчерської служби та поспілкувався з працівниками установи.

15.04.2014 року відбулась зустріч профспілкового активу закладів охорони здоров’я столиці з головою Київської міської державної адміністрації В.Бондаренком.

Захід відбувся на базі Київського міського Будинку вчителя. Мета зустрічі - відродження соціального діалогу щодо захисту працюючих киян та мало захищених верств населення міста.

Під час заходу учасники мали можливість обговорити гострі проблеми столичних трудових колективів, можливі напрямки майбутньої співпраці та запровадити проведення систематичних зустрічей з обговорення даних питань у подальшій активній співпраці спеціальних робочих груп міськдержадміністрації, профспілкових комітетів та роботодавців за участю науковців.

23.04.2013 року на базі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відбулась виїзна розширена апаратна нарада Департаменту охорони здоров’я з порядком денним: «Про стан надання медичної допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни в місті Києві».

Для участі у нараді запрошено начальників управлінь охорони здоров`я районних в місті Києві державних адміністрацій, керівників закладів охорони здоров’я, представників Департаменту соціальної політики, Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), КП «Фармація», Київського міського комітету Товариства Червоного Хреста України таРади Київської міської організації ветеранів України, а також лікарів, відповідальних по закладу за надання медичної допомоги Ветеранам Великої Вітчизняної війни.

За результатами наради напрацьовано відповідний Протокол доручень.

Зазначаємо, що у Департаменті охорони здоров’я подовжено практику запрошення представників громадських організацій, у тому числі від Майдану та волонтерів, до у часті у нарадах з обговорення важливих питань, які стосуються медичного забезпечення громадян, постраждалих під час сутичок в центрі міста Києва та громадян, які прибули з АР Крим для тимчасового проживання.

Зазначаємо також, що 15 травня 2014 року за ініціативи Об’єднання профспілок, організації профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» в рамках соціального діалогу планується розглянути питання «Про хід реформування системи надання вторинної медичної допомоги в рамках реалізації Національного плану дій щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», результати впровадження «пілотного» проекту медичної реформи у місті Києві та перспективи розвитку страхової медицини.

До пункту 3:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо інформування виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в межах компетенції.

Дана інформація щомісячно розміщується на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за відповідною рубрикою з метою ознайомлення широких верств населення про заходи, що проводяться в рамках реалізації зазначеної вище Ініціативи.

До пункту 5:

На теперішній час Департамент охорони здоров’я керується Законом України «Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я» (від 23.02.2014 № 772-VII), вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 01 березня 2014 року № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету», розпорядження Кабінету Міністрів України від 01 березня 2014 року № 156-р «Про заходи щодо збалансування місцевих бюджетів у 2014 році в процесі їх виконання» та розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 31 березня 2014 року № 320 «Про заходи щодо наповнення бюджету м. Києва, економного і раціонального використання бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни у 2014 році».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2014 року № 71 «Деякі питання оптимізації державних цільових програм і національних проектів, економії бюджетних коштів та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України» зазначаємо, що втратили чинність нормативні акти Кабінету Міністрів України щодо створення мережі перинатальних центрів та реалізації національного проекту «Вчасна допомога».

У Департаменті охорони здоров'я опрацьовано Закон України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» від 27 березня 2014 року №1166-VII.

До пункту 8:

Департаментом охорони здоров'я здійснюється постійна робота щодо оновлення офіційного веб-сайту Департаменту охорони здоров'я та офіційного інтернет-портал Київської міської державної адміністрації за визначеними тематиками.

Перейти до спискуВерсiя для друку