Головна  →  Новини  →  24 жовтня 2012, 11:37

Напередодні Дня визволення України від фашистських загарбників у столиці відбудуться меморіальні заходи

З нагоди відзначення 68-ї річниці визволення України від фашистських загарбників у районах столиці відбудуться меморіальні заходи.

Так, 25 жовтня о 15:00 у Солом’янському районі відбудеться відкриття меморіального знаку Героям Радянського Союзу, які закінчили Київське вище інженерне артилерійське училище. Урочистості проходитимуть на території Національного університету оборони України, за адресою: просп. Повітрофлотський, 28. Того ж дня у залі ПАТ «Київпрект», що на вул. Б.Хмельницького у Шевченківському районі о 15:00 відбудеться святковий концерт «Вічна слава визволителям!» та святковий обід для активу ветеранських організацій.

26 жовтня о 10:00 відбудеться урочисте покладання квітів до обеліску Слави на честь захисників Києва у роки Великої Вітчизняної війни, що у Голосіївському парку культури та відпочинку ім. М.Рильського. Також о 17:00 у ДЮК «Берізка» відбудеться зустріч з військовим льотчиком Ломанчуком В.М. «Ми маємо, що пам’ятати, чим пишатися і чим дорожити» та концертна програма «Дорогим ветеранам наша вдячність безмежна» від вихованців ДЮК «Віночок».

Цього ж дня у Дарницькому районі відбудеться серія меморіальних заходів. Так, о 9:30 дарничани зберуться біля пам’ятника загиблим у роки Великої Вітчизняної війни жителям села Бортничі, що на сільському цвинтарі. О 10:00 квіти покладатимуть до стели пам’яті військовополоненим, які загинули у Дарницькому концтаборі, за адресою: вул. Бориспільська, 17. О 10:15 пам’ять вшановуватимуть біля Братської могили воїнам Великої Вітчизняної війни на пров. Поліському, 9, Пам’ятного знаку загиблим на станції «Дарниця» (курган на вул. Привокзальній), а також о 10:40 біля Пам’ятника загиблим у Дарницьких концтаборах у роки Великої Вітчизняної війни на Харківському шосе.

До 68-ї річниці визволення України від фашистських загарбників у Дніпровському районі о 10:00 відбудеться ритуал пам’яті та покладання квітів до пам’ятника «Жінці у Великій Вітчизняній війні», до «Кургану Безсмертя» та пам’ятника «Матері-вдові» у парку культури та відпочинку «Перемога».

На Подолі біля комплексу братських могил на Куренівському цвинтарі о 10:00 відбудеться мітинг-реквієм. Також о 12:00 у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва для членів громадських організацій ветеранів, інвалідів війни та учасників визволення України та Києва відбудеться концертна програма.

Крім того, 27 та 28 жовтня на Хрещатику та Майдані Незалежності відбудуться народні гуляння. Вихідними кияни і гості міста зможуть побачити виставку-презентацію військової техніки часів Великої Вітчизняної війни у супроводі музичних творів та пісень повоєнних літ, що лунатимуть центральними вулицями столиці.

Безпосередньо 28 жовтня відбудеться Ритуал Пам’яті з покладанням квітів до могили Невідомого солдата та пам’ятника тричі Герою Радянського Союзу маршалу авіації І.М. Кожедубу.

Також на Майдані Незалежності ветеранів пригощатимуть «солдатською кашею», а також їх вітатимуть оркестр та самодіяльні колективи.

Перейти до спискуВерсiя для друку