Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за червень 2014 року

До пункту 2:

У Департаменті охорони здоров’я продовжується робота щодо виконання доручень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в частині інформування громадськості про заплановані заходи та про стан їх виконання. До Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надсилається відповідна інформація щодо зазначених вище заходів відповідно до контрольних термінів виконання.

Крім того, щомісячно до Департаменту суспільних комунікацій надається інформація щодо діяльності системи охорони здоров’я в місті Києві та роботи з громадськістю.

У зв’язку з цим, повідомляємо, що у травні-червні 2014 року трудові колективи та Департамент охорони здоров’я прийняли участь в обговоренні проекту Концепції нової системи охорони здоров’я України, розробленої в Міністерстві охорони здоров'я України (далі – МОЗ України).

Для участі в обговоренні було створено можливості для всіх бажаючих, завдяки чому  кожен бажаючий мав можливість подати свої пропозиції та зауваження до зазначеного вище документу (у письмовому та електронному вигляді), розміщеного на офіційному веб-сайті МОЗ України.

У комунікативному центрі Будинку Уряду у червні 2014 року із залученням всіх регіонів України, у тому числі м. Києва, відбулась відеоконференція з приводу її обговорення.

Крім того, відповідно до доручення МОЗ України від 18 червня 2014 року
№ 19.01-09-237/16730 у Департаменті охорони здоров’я ознайомлено з проектом розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції побудови нової національної системи охорони здоров’я України» та підготовлено і направлено до МОЗ України пропозиції та зауваження щодо даного документу.

25 червня 2014 року відбулась друга селекторна нарада МОЗ України з регіонами з питань обговорення проекту Концепції побудови нової національної системи охорони здоров’я України, у якому прийняли участь представники Департаменту охорони здоров’я.

Повідомляємо також, що з червня 2014 року відповідно до Плану заходів з проведення обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації влади від 23 травня, що надійшов до Департаменту охорони здоров’я за дорученням Уряду від 26 травня 2014 року № 19618/0/1-14, в трудових колективах закладів охорони здоров’я м. Києва тривали обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

Порівняльну таблицю до проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» розміщено на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за визначеною рубрикою.

В закладах охорони здоров’я дана інформація розміщена в доступних для ознайомлення місцях.

Крім того, матеріали оприлюднено у № 5-6 газетного видання «Здоров’я киян».

Департаментом охорони здоров’я забезпечено постійну роботу щодо оновлення інформації щодо діяльності медичної галузі за відповідними рубриками на офіційних веб-порталі Київської міської влади та веб-сайті Департаменту.

27.06.2014 року відповідно до Плану основних організаційних заходів Департаменту охорони здоров’я на червень 2014 року за участю голови виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)  В.Кличка проведено засідання Колегії Департаменту охорони здоров’я з порядком денним:

1. Про результати виконання Міської цільової програми профілактики захворювання населення на ВІЛ-інфекцію та подолання епідемії на 2010-2013 роки  (рішення Київської міської ради від 15.07.2010 № 1266 /4704);

2. Хід виконання Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012–2016 роки з урахуванням Закону України «Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз».

Інформація щодо ходу засідання висвітлювалась у засобах масової інформації (ТРК «Київ», муніципальне газетне видання «Хрещатик») та  на офіційних веб-порталі Київської міської влади та веб-сайті Департаменту.

За результатами заходу підготовлено проекти рішень Колегії та заплановано обговорення найближчим часом проекту міської медико-соціальної програми захворюванню на туберкульоз на 2014-2016 роки.

         Зазначаємо також, що у звітному місяці Департаментом охорони здоров’я  підготовлено прес-релізи до Всесвітніх днів, присвячених охороні здоров’я, а саме: до Всесвітнього дня донора крові, Всесвітнього дня пам’яті померлих від СНІДу, Міжнародного дня боротьби із зловживанням наркотиками та їх незаконним розповсюдженням тощо.             

Силами та засобами Департаменту охорони здоров`я забезпечено чергування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги та робота лікувальних закладів під час проведення загальнодержавних та загальноміських заходів (День захисту дітей (31.05.-01.06.2014 року); заходів, пов’язаних з інавгурацією новообраного Президента України (07.06.2014 року); з нагоди святкування релігійного свята Трійці (08.06.-09.06.2014 року), Дня Конституції України та Дня Молоді в місті Києві (28 червня).

Накази з даних питань розміщувались на офіційному веб-сайті Департаменту.

До пункту 3:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо своєчасного інформування виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Дана інформація розміщується на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації за відповідною рубрикою.

До пункту 5:

У Департаменті охорони здоров’я подовжено заходи щодо попередження проявів корупції  в закладах охорони здоров’я м. Києва.

Здійснюється постійна робота щодо ознайомлення з директивними та розпорядчими документами з даних питань.

Відповідно до Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», постанови Кабінету Міністрів України від 04 вересня 2013 року № 706 «Питання запобігання та виявлення корупції» та з метою запобігання корупційним правопорушенням у  Департаменті охорони здоров’я визначено відповідальну особу з питань запобігання та виявлення корупції (наказ Департаменту охорони здоров’я від 28 березня 2014 року № 330/К «Про визначення відповідальної особи»).

На апаратних нарадах Департаменту охорони здоров’я  розглядаються питання щодо дотримання фінансово-бюджетної дисципліни в закладах охорони здоров’я міста Києва в рамках діючого законодавства України.

На офіційному веб-сайті Департаменту за відповідними рубриками оприлюднюється інформація, пов’язана з доступом громадян до публічної інформації, державною акредитацією закладів охорони здоров’я, атестацією медичних працівників, проведенням тендерів на закупівлю товарів (робіт, послуг), конкурсів на займання вакантних посад тощо.

До пункту 8:

Департаментом охорони здоров'я здійснюється постійна робота щодо оновлення офіційного веб-сайту Департаменту охорони здоров'я та офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації за визначеними тематиками.

Підготовлено проект наказу Департаменту «Про організацію роботи офіційного web-сайту Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)».

Перейти до спискуВерсiя для друку