Аналітична довідка управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці щодо роботи зі зверненнями громадян за період з 01.01.2014 по 30.06.2014 року

На виконання Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України  від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» в управлінні у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за період з 01.01.2014 по 30.06.2014 року  опрацьовано 77 звернень громадян.                                     

З них - за дорученням керівництва Київської міської державної адміністрації - 15. Звернення виконані  без порушень термінів виконання.

Із загальної кількості звернень, що надійшли до управління:      

- від  учасників війни та бойових дій, – 23;

- від інвалідів, ветеранів праці, інших пенсіонерів – 51;

- повторні звернення – 3;

- колективні звернення – 0.

Кількість звернень зменшилась, особливо від учасників війни та бойових дій.

Киян, які звернулись до управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці за звітний період поточного року, найбільше турбували такі питання, а саме:

- щодо надання статусу і пільг ветеранам ВВв як Героям України;

- щодо надання спонсорської допомоги у вигляді ліків;

- щодо надання матеріальної допомоги;

- щодо привітання з ювілеєм (90 років;)

- стосовно участі делегації ветеранів у Ритуалі пам’яті на честь 100-річчя з   дня народження Є.Березняка;

- щодо підтримки громадських організацій та участі в заходах до Дня соборності України;

- стосовно участі ветеранів у заходах з нагоди 69-ї річниці Перемоги у ВВВ;

- щодо організації зустрічі ветеранських організацій з головою КМДА;

- стосовно придбання інвалідної коляски.

Наводимо декілька прикладів проведеної роботи з вирішення питань, порушених у зверненнях громадян.

- До Київської міської державної адміністрації звернулася заявниця П. щодо вирішення конфліктної ситуації в сім’ї. Заявниці було запропоновано безоплатну допомогу юриста, психолога та психотерапевта, а також  дано телефон Центру довіри, в разі необхідності – скористатися послугами Притулку для жінок, які зазнали насильства в сім’ї.

- До управління звернулася Герой Соціалістичної праці Д. щодо допомоги в організації ювілейного концерту ансамблю «Мрія», керівником якого вона є (безкоштовній оренді актової зали, та в пошуку спонсорів). Відбулась домовленість про оренду актового залу Палацу ветеранів, та спонсорськими коштами надано цукерки.

- На виїзному прийомі начальником управління  було відвідано учасницю Великої Вітчизняної війни Р., яка перебуває в скрутному матеріальному становищі. Надано лікувальні препарати та триває пошук інвалідної коляски.

- На виїзному прийомі начальником управління  було відвідано учасника бойових дій, інваліда Великої Вітчизняної війни Красильникова Івана Миколайовича, якого привітала з Днем народження (92 роки) вручено квіти та продовольчий набір.

Робота зі зверненнями громадян в управлінні проводиться у порядку, визначеному чинним законодавством України, указами, розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, а також розпорядженнями виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), дорученнями Київського міського голови і його заступників, іншими нормативно-правовими актами, що регламентують роботу зі зверненнями громадян.

Відповідно до вимог Указу Президента України від 07.02.2008 №109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» в управлінні у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці кожен місяць проводяться наради з підвищення стану виконавської дисципліни стосовно розгляду звернень громадян.

Начальники структурних підрозділів кожного тижня звітують про  проведену роботу щодо розгляду звернень громадян перед начальником управління. Це допомагає забезпечувати кваліфікований, неупереджений, об′єктивний і своєчасний розгляд звернень громадян, наданню у встановлений законом строк аргументованих письмових відповідей авторам звернень за наслідками розгляду. Постійно здійснюється ретельна перевірка усіх звернень, уважне ставлення до вирішення проблем, з якими звертаються ветерани війни та праці, інваліди та інші непрацездатні особи, а також особи, що постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, одинокі матері, багатодітні сім’ї та інші громадяни, які потребують соціального захисту.

В Управлінні у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці відпрацьована дієва система контролю за своєчасним та якісним розглядом звернень громадян.       

Усі пропозиції, заяви, листи та облік особистого прийому громадян приймаються та централізовано реєструються в журналах обліку особистого прийому громадян та реєстраційно-контрольних картках.

Поряд із головними завданнями, покладеними на управління відповідно до його Положення, проводиться робота, спрямована на забезпечення вчасного та якісного розгляду звернень громадян, відповідального ставлення начальників відділів та спеціалістів, які відповідають за вказаний напрямок роботи.

Виконуються методичні рекомендації, розроблені заступником начальника управління в 2013 році, на тему : «Порядок розгляду звернень громадян. Відповідальність за порушення законодавства про звернення громадян». У методичних рекомендаціях зібрано та проаналізовано вимоги Закону України «Про звернення громадян» та наголошено на відповідальність посадових осіб за порушення законодавства про звернення громадян.

Заступником начальника управління проведено семінар з начальниками відділів управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці з опрацювання методичних рекомендацій на тему: «Порядок розгляду звернень громадян. Відповідальність за порушення законодавства про звернення громадян».

Начальникам відділів та спеціалістам, відповідальним за роботу зі зверненнями громадян, рекомендовано для використання в роботі інформацію, що розміщена на Урядовому порталі http://www.kmu.gov.ua у розділі «Звернення громадян».

Начальником управління проведено нараду щодо організації  розгляду колективних звернень громадян, під час якої особливу увагу приділено організації розгляду колективних звернень громадян, які надходять до управління. Колективні звернення розглядаються на рівних підставах з індивідуальними. Разом з тим, було акцентовано на важливість якісного розгляду звернень, які висловлюють думку колективну або групи громадян.

Відповідно до Положення, управління може звернутись до інших структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації, районних у м.Києві державних адміністрацій, установ та закладів з листами, в яких акцентує зміст проблеми, з якою до управління звернувся заявник, з пропозиціями щодо вирішення питання заявника та з проханням повідомити про результати розгляду.

Графік особистого прийому громадян та прямих («гарячих») телефонних ліній, проведених керівництвом управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), розміщений у приміщенні управління за адресою: вул. Велика Житомирська15-А та на веб-сторінці в складі офіційного  Веб-порталу Київської міської влади.

Відповідно до затвердженого графіку особистого, виїзного прийому громадян та проведення („гарячих”) прямих телефонних ліній начальником управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці за звітний період заплановано та проведено:

         - заплановано – 22 особистих прийомів, фактично проведено – 31 прийомів (53 особи);       

         - заплановано – 6 виїзних прийомів, фактично проведено – 7 виїзних прийомів (7 осіб);

         - заплановано – 14 прямих («гарячих») телефонних ліній, проведено – 19 (23 особи).

Управлінням у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в 2014 році підготовлені та проведені загальноміські заходи, у яких було задіяно  55 580 осіб.   

 

№ п/п

Назва заходу

Дата та місце

проведення

Загальна кількість учасників заходу

1

Зустріч керівництва Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації з воїнами – інтернаціоналістами та сім’ями воїнів, які загинули в Афганістані.

 

11 лютого 2014 року

 

Національний палац мистецтв «Україна»

 250

осіб

2

Ритуал Пам’яті із покладанням квітів до пам’ятника воїнам, загиблим в Афганістані. Мітинг-реквієм.

 

15 лютого 2014 року

вул. Лаврська,17

 

2000

осіб

3

Міська конференція «Жіночий рух України і його роль у демократичних перетвореннях»

25 березня 2014 року

130

осіб

4

Ритуал пам’яті до Міжнародного Дня визволення в’язнів із фашистських концтаборів.

11 квітня 2014 року

Бабин Яр

500 осіб

5

Привітання голови Київської міської державної адміністрації ветеранів війни, які перебувають на лікуванні у Київському міському шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни.

Концертна програма, вручення солодких подарунків.

05 травня 2014 року

 

Пуща Водиця вул. Червонофлотська, 26

 

550 осіб

6

Святкова зустріч керівництва Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації з Героями Радянського Союзу, Героями Соціалістичної праці, учасниками бойових дій, представниками громадських організацій ветеранів війни та праці  м. Києва.

Концертна програма, святковий обід, вручення солодких подарунків

06 травня 2014 року

 

Міжнародний Виставковий Центр (пр-т Броварський,15)

300 осіб

7

Ритуали Пам’яті з покладанням квітів до могили Невідомого солдата,  пам’ятника героям - танкістам, стели Перемоги, та до пам’ятника тричі Герою Радянського Союзу, маршалу авіації Івану Кожедубу, двічі Героям Радянського Союзу льотчику – космонавту Георгію Береговому і льотчику випробувачу Ахмет-Хан Султану, генерал-майорам  - керівникам партизанського руху Ковпаку С.А. та Федорову О.Ф. з нагоди великої Перемоги в Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років.

 

Урочистості на території Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років».

Запалення вогню Слави та покладання гірлянди Військової Слави з нагоди великої Перемоги в Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років.

 

09 травня 2014 року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09 травня 2014 року

 

 

 

 

 

600 осіб

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50 000

осіб

8

Зустріч голови Київської міської державної адміністрації з активістами громадських організацій ветеранів Великої Вітчизняної війни.

 

13 травня 2014 року

Київський міський Палац ветеранів

250 осіб

9

Тематична зустріч Героїв Радянського Союзу, вдів  Героїв Радянського Союзу та Героїв Соціалістичної праці присвячена 80-й річниці встановлення звання  Героя Радянського Союзу.

Концертна програма, обід, вручення солодких подарунків.

 

13 травня 2014 року

 

Кафе заводу «Радар»

100 осіб

10

Загальноміський захід з нагоди Дня матері за участю жіночого активу міста, багатодітних матерів та громадського активу.

15 травня 2014 року

Культурний Центр

кінотеатр «Київ»

300 осіб

11

За ініціативи громадських організацій інвалідів м.Києва проведено зустріч голови Київської міської державної адміністрації з активістами громадських організацій інвалідів.

 

20 травня 2014 року

Культурний центр УТОГ (вул.Курська,6)

300 осіб

12

Ритуал Пам’яті. Покладання квітів до могили Невідомого солдата в парку Вічної Слави

22 червня 2014 року

парк Вічної Слави

300 осіб

Управлінням у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) і надалі проводитиметься робота із забезпечення  якісного розгляду звернень громадян та залучення представників громадських організацій до участі у підготовці та проведенні загальноміських заходів.

Перейти до спискуВерсiя для друку