Головна  →  Новини  →  15 травня 2012, 12:56

Святковий сніданок з Олександром Поповим влаштували вихованці дитячого будинку сімейного типу

Святковий сніданок з Олександром Поповим влаштували вихованці дитячого будинку сімейного типу

Фоторепортаж

Рецепт незабутнього вітання до Дня матері винайшли маленькі вихованців дитячого будинку сімейного типу родини Юсан. Собі в помічники вони вирішили залучити голову столичної держадміністрації Олександра Попова. Для цього написали очільникові КМДА офіційного листа із запрошенням на сніданок. Олександр Попов прийняв запрошення і сьогодні разом із дітьми привітав маму-виховательку Олену Миколаївну з професійним святом – Днем матері.

За культурне наповнення маленького свята малюки взялися самотужки. Танцювали брейк-денс, співали естрадні пісні, дарували малюнки, тобто продемонстрували всі свої таланти. Обов’язок забезпечити подарунки поклали на Олександра Попова. Більше того, нещодавно цій родині виповнилося 5 років, тож до свята сім’я отримала побутову техніку, купу ласощі і навіть автомобіль.

«Я дуже схвильований дітьми, які, незважаючи на складну долю, залишаються привітними та дружніми. Крім того, дітки дуже талановиті. Приємно, що у столиці є сім’ї, які можуть бути справжнім прикладом для наслідування. Завдяки родині Юсан возз’єднались діти з трьох сімей, які, перебуваючи в інтернатах, проживали окремо і навіть не бачилися. Я щиро вдячний київським родинам, які небайдужі до дітей, позбавлених батьківського піклування», – зазначив Олександр Попов.

Родина Юсан має двох біологічних дітей та виховує 10 прийомних, найстарший син уже дорослий і мешкає окремо. Цікаво, що у сім’ї виховуються дві пари двійнят – 7 і 10 років, а також троє і двоє рідних між собою дітей та одна дитина-сирота. За грайливими оченятами кожного з них криється дуже складна доля. Троє з них стали свідками самогубства рідного батька. У 5-річної Аліни не було навіть свідоцтва про народження, 13-літньому Олексію невідомий ткнув цигаркою в око, а тому хлопчик дуже погано бачив, і лише в родині Юсан його зір вдалося відновити. Нині малюки живуть, як справжня велика сім’я. Їхні психологічні травми вдалося відкоректувати завдяки щирому піклуванню і любові батьків-вихователів.

Нагадаємо, що дитячий будинок сімейного типу Юсан є зразковим. У 2011 році родина отримала перемогу в конкурсі «Сім’я року –2011» та була внесена до Книги пошани Київської міської державної адміністрації «Сім’я – золотий фонд м. Києва».

Нині, у Києві 11 дитячих будинків сімейного типу. Це вже третя така родина, що цього року отримала в подарунок від Олександра Попова автомобіль. Ще 3 автівки знайдуть своїх господарів серед столичних ДБСТ до кінця поточного року. Таким чином усі київські дитячі будинки сімейного типу будуть забезпечені власним транспортом.

Перейти до спискуВерсiя для друку