Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за липень 2014 року

До пункту 2:

У Департаменті охорони здоров’я ознайомлено із Законом України «Про співробітництво територіальних громад», який визначає організаційно-правові засади співробітництва територіальних громад, та постановою Верховної Ради України від 03 липня 2014 року № 1565-VII «Про рекомендації парламентських слухань на тему: «Законодавче забезпечення розвитку інформаційного суспільства в Україні» щодо державної політики у сфері інформаційного суспільства.

Відповідно до Орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю на 2014 рік у Департаментіохорони здоров’я на друге півріччя 2014 року заплановано низку заходів за участю громадськості з питань обговорення проекту бюджету медичної галузі на 2015 рік, впровадження страхової медицини в місті Києві та діяльності центрів первинної медико-санітарної допомоги як очікуваного результату реформування системи медичного обслуговування в м. Києві.

Департамент охорони здоров’я приймав участь у обговоренні нової редакції загальноміського проекту Плану заходів з реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» у 2014-2015 роках за участю громадськості.

На даний час очікується нова редакція зазначеного вище документу. Після затвердження Плану заходів з реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» Департамент охорони здоров’я буде надсилатиметься відповідна інформація щодо зазначених вище заходів відповідно до контрольних термінів виконання.

Зазначаємо також, що у Департаменті охорони здоров’я продовжує здійснюватись робота щодо інформування громадськості про заплановані заходи та про стан їх виконання.

До Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надсилається відповідна інформація щодо зазначених вище заходів відповідно до визначених термінів.

Крім того, щомісячно до Департаменту суспільних комунікацій надається інформація щодо діяльності системи охорони здоров’я в місті Києві, у тому числі роботи з громадськістю.

До пункту 3:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо своєчасного інформування виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Дана інформація розміщується на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації за відповідною рубрикою.

До пункту 5:

У Департаменті охорони здоров’я подовжено заходи щодо попередження проявів корупції в закладах охорони здоров’я м. Києва.

Здійснюється постійна робота щодо ознайомлення з директивними та розпорядчими документами з даних питань.

Відповідно до Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», постанови Кабінету Міністрів України від 04 вересня 2013 року № 706 «Питання запобігання та виявлення корупції» та з метою запобігання корупційним правопорушенням у Департаменті охорони здоров’я визначено відповідальну особу з питань запобігання та виявлення корупції (наказ Департаменту охорони здоров’я від 28 березня 2014 року № 330/К «Про визначення відповідальної особи»).

На апаратних нарадах Департаменту охорони здоров’я розглядаються питання щодо дотримання фінансово-бюджетної дисципліни в закладах охорони здоров’я міста Києва в рамках діючого законодавства України.

На офіційному веб-сайті Департаменту за відповідними рубриками оприлюднюється інформація, пов’язана з доступом громадян до публічної інформації, державною акредитацією закладів охорони здоров’я, атестацією медичних працівників, проведенням тендерів на закупівлю товарів (робіт, послуг), конкурсів на займання вакантних посад тощо.

До пункту 8:

Департаментом охорони здоров'я здійснюється постійна робота щодо оновлення офіційного веб-сайту Департаменту охорони здоров'я та офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації за визначеними тематиками.

Перейти до спискуВерсiя для друку