Головна  →  Новини  →  16 травня 2012, 09:15

У столиці стартує кампанія літнього оздоровлення 2012

У столиці стартує кампанія літнього оздоровлення та відпочинку дітей і студентів. Відповідне розпорядження підписав голова КМДА Олександр Попов.

Відповідно до розпорядження у першочерговому порядку можливість пільгового літнього оздоровлення та відпочинку надаватиметься дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та які опинилися у складних життєвих обставинах, дітям з девіантною поведінкою із сімей, які перебувають під соціальним супроводом. Також дітям з інвалідністю та дітям, які перебувають на диспансерному обліку; які постраждали в наслідок стихійного лиха чи техногенних катастроф; з багатодітних сімей, дітям, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків.

Крім того, міська влада оздоровить цього року талановитих та обдарованих дітей – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій, дитячих творчих колективів, вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також студентів денної форми навчання І-IV рівнів акредитації.

Також вихованці шкіл-інтернатів будуть залучені до заходів оздоровлення та відпочинку відповідно до поданих заявок районними у місті Києві державними адміністраціями.

Оздоровчі зміни триватимуть 21 день, відпочинкові не менше 14днів, для дітей, а студенти денної форми навчання І-IV рівнів акредитації відпочиватимуть не менше 7днів.

Зауважимо, що за рахунок міського бюджету діти мають право на оздоровлення протягом 2012 року лише один раз, за винятком тих хто відвідував денні пришкільні табори.

У рамках літньої кампанії 2012 року з 2 до 11 вересня відбудеться Х Міжнародний навчально-оздоровчий збір лідерів учнівського самоврядування навчальних закладів столиці на базі Міжнародного дитячого центру «Артек».

Крім того, з 28 травня розпочне працювати мережа дитячих таборів відпочинку з денним перебуванням на базі навчальних закладів столиці.

Також у літній період на 10% буде збільшено витрати на придбання свіжих овочів та фруктів для відпочивальників.

За участю державної служби зайнятості учнівську та студентську молодь, за бажанням, залучатимуть до оплачуваних громадських робіт у вільний від навчання час.

Загалом координацію діяльності усіх структурних підрозділів КМДА, що здійснюють оздоровлення дітей і студентів Києва у 2012 році здійснюватиме Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту КМДА.

Зазначимо, що організація оздоровлення та відпочинку київського юнацтва здійснюватиметься шляхом проведення процедур державних закупівель (конкурсних торгів).

Перейти до спискуВерсiя для друку