Головна  →  Новини  →  28 квітня 2012, 15:42

Олександр Попов: «Київ застосовуватиме Віденський досвід реформування медичної галузі»

Олександр Попов: «Київ застосовуватиме Віденський досвід реформування медичної галузі»

Фоторепортаж

Уже наступного року київські медики отримають можливість покращити свою кваліфікацію у Відні. Про розробку комплексної програми стажування українських лікарів у столиці Австрії домовилися під час офіційної зустрічі голова КМДА Олександр Попов та бургоміст Відня Міхаель Хойпль.

«Австрійська система медичного обслуговування та охорони здоров’я мабуть одна із найкращих у Європі та світі. Нам дійсно є чому повчитися у віденських колег, і нині ми маємо таку можливість. Ми домовилися що розробимо спільну програму і вже найближчим часом почнемо її реалізовувати», – сказав під час зустрічі Олександр Попов.

Окрім того, Київ черпатиме досвід Відня у галузі енергозбереження та щодо застосування відновлюваних джерел енергії. Нині віденські енергетичні компанії є одними із лідерів у Європі щодо застосування сучасних енергоощадливих технологій.

«Австрія – це країна, яка не має атомної енергетики і повинна постійно шукати інноваційні шляхи вирішення проблеми енергопостачання. При цьому ми не можемо нехтувати екологічними нормами, і тому вважаємо, що не повинні надто розраховувати на тратиційні технології. Австрійські вчені постійно знаходяться у інноваційному пошуці, і ми залюбки поділимося нашими напрацюваннями з київськими колегами», – зазначив Міхаель Хойпль.

Із розробкою спільних проектів сторони домовилися не зволікати, діалог між Києвом та Віднем буде продовжено під час візиту австрійського бургомістра до української столиці у дні проведення Євро 2012. Тоді ж планується підписання протоколу про поглиблення співробітництва.

Перейти до спискуВерсiя для друку