Головна  →  Новини. Анонси подій  →  2 вересня 2014

Зустріч Громадської ради при КМДА із заступником Глави Адміністрації Президента Дмитром Шимківим

Минулого тижня відбулася зустріч представників Громадської ради при КМДА із заступником Глави Адміністрації Президента Дмитром Шимківим.

Як відомо, Дмитро Шимків відповідає за реформування, тому основною темою розмови були зміни у відкритості влади до громадян, яких на сьогодні потребує країна.

Під час зустрічі було обговорено основні положення Програми "Кроки наближення влади до громадян", затвердженої рішенням Громадської ради при КМДА (Протокол від 17.06.2014 р. № 2).

Заступника Глави Адміністрації Президента поінформували, що дані пропозиції фахової громадськості проігноровані і не взяті до розгляду міською владою:

1)  на звернення Громадської ради (вих. № 42 від 23.06.2014 р.) щодо зустрічі Київського міського голови В. Кличка з представниками офіційного консультативно-дорадчого органу, Громадська рада, за перебігом 2-ох місяців, і досі не отримала відповіді;

2)         на доручення Прем'єр-міністра України В. Гройсмана від 21.07.2014 р. № 8699/645/1-14 щодо врахування у своїй роботі пропозицій, викладених у зазначеній Програмі, міською адміністрацією надана формальна відповідь (за підписом першого заступника голови КМДА І.Ніконова), яка не відображає дійсного стану справ і не відповідає на поставлені запитання Громадською радою.

За результатами зустрічі, прийнято рішення вибрати з Програми "Кроки наближення влади до громадян" 5 першочергових пунктів, зокрема:

1. Внесення до Регламентів КМДА, Київради та структурних підрозділів КМДА пунктів щодо обов'язковості проведення попередніх консультацій з громадськістю при прийнятті суспільно важливих рішень та неухильності врахування пропозицій і зауважень громадськості.

  1. Постійне і своєчасне оприлюднення на веб-сайті КМДА, на сторінках її структурних підрозділів у відкритому доступі для громадян конкретної та правдивої інформації щодо оголошень про проведення тендерів, поданих пропозицій, підсумкових результатів та переможців.
  2. Обов'язковий щоквартальний публічний звіт Київського міського голови та керівників структурних підрозділів щодо використання бюджетних коштів, спрямованих на конкретний результат у вирішенні проблем територіальної громади та рівень задоволення киян роботою міської влади.
  3. Оприлюднення міською адміністрацією проблем, які піднімаються громадськістю у зверненнях, ЗМІ щодо покращення роботи міського голови, Київради, окремих підрозділів та служб міської влади; звіту про врахування структурними підрозділами у своїй роботі пропозицій громадян; а також інформації про покрокові шляхи усунення зауважень киян.

5. Обов'язковий щотижневий персональний звіт міського голови В. Кличка та його заступників перед територіальною громадою:

  • у вирішенні першочергових проблем киян, у тому числі й тих, що надходять до Контактного центру м. Києва;
  • у ліквідації корупційних схем;
  • зміни у системі управління апарату міської влади щодо наближення влади до громадян.

Заступник Глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків з позитивом сприйняв ініціативи киян, виконання яких сприятиме реалізації ключових ініціатив Президента України щодо відкритості влади, та згодився взяти під особистий контроль врахування у своїй діяльності Київською міською державною адміністрацією зазначених пропозицій.

Зі свого боку, під час зустрічі було домовлено, що Громадська рада при КМДА, згідно своїх повноважень, здійснюватиме контроль за їх впровадженням та інформуватиме киян і Адміністрацію Президента України.

Перейти до спискуВерсiя для друку