Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за серпень 2014 року

До пункту 2:

У звітному місяці Департаментом охорони здоров’я проведено низку заходів, а саме:

- 04 серпня 2014 року представники Департаменту охорони здоров’я брали участь у відеоселекторній нараді Міністерства охорони здоров’я України з питань реформування системи охорони здоров’я: соціально-економічні передумови створення госпітальних округів, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Захід відбувся під головуванням заступника Міністра – керівника апарату Міністерства охорони здоров’я України В.Лазоришинця.

За результатами проведеної наради підведено підсумки роботи регіонів за поточний період та прийнято відповідне рішення.

12 серпня 2014 року в рамках робочого візиту Київський міський голова В.Кличко у супроводі директора Департаменту охорони здоров'я М.Ригана та його першого заступника А.Арешкович, головного лікаря Київської міської клінічної лікарні № 12 Т.Лободи, директора Департаменту будівництва та житлового забезпечення С.Даниловича, а також представників Комунального підприємства «Інженерний центр» та підрядних і проектних організацій, які були задіяні в реконструкції, відвідав відремонтований корпус Київської міської клінічної лікарні № 12 по вул. Підвисоцького, 4-а.

Присутні ознайомилися з організацією роботи приймального відділення та відділення невідкладних станів, а також відділення анестезіології та реанімації лікарні.

Головний лікар Т.Лобода зосередила увагу присутніх на основних проблемних питаннях, пов’язаних із завершенням ремонтних робіт у лікарні, які було розпочато у 2011 році.

За результатом відвідування Київським міським головою вказаного вище закладу напрацьовано відповідний протокол доручень.

Захід висвітлювався у засобах масової інформації.

27 серпня 2014 року відбулося відвідування заступником голови Київської міської державної адміністрації М.Радуцьким у супроводі директора Департаменту охорони здоров’я М.Ригана та його заступників О.Курмишова та В.Вакаренко лікарень, на базі яких, в процесі реформування галузі охорони здоров’я м. Києва заплановано створити лікарні інтенсивного лікування.

Захід висвітлювався у засобах масової інформації.

09 вересня 2014 року планується проведення громадських слухань з питань реформування системи охорони здоров`я: соціально-економічні передумови створення лікарень інтенсивного лікування, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Зазначаємо також, що у Департаменті охорони здоров’я продовжує здійснюватись робота щодо інформування громадськості про заплановані заходи та про стан їх виконання.

До Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надсилається відповідна інформація щодо зазначених вище заходів відповідно до визначених термінів.

Крім того, щомісячно до Департаменту суспільних комунікацій надається інформація щодо діяльності системи охорони здоров’я в місті Києві, у тому числі роботи з громадськістю.

До пункту 3:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо своєчасного інформування виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Дана інформація розміщується на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації за відповідною рубрикою.

До пункту 5:

У Департаменті охорони здоров’я подовжено заходи щодо попередження проявів корупції в закладах охорони здоров’я м. Києва.

Здійснюється постійна робота щодо ознайомлення з директивними та розпорядчими документами з даних питань.

Відповідно до Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», постанови Кабінету Міністрів України від 04 вересня 2013 року № 706 «Питання запобігання та виявлення корупції» та з метою запобігання корупційним правопорушенням у Департаменті охорони здоров’я визначено відповідальну особу з питань запобігання та виявлення корупції (наказ Департаменту охорони здоров’я від 28 березня 2014 року № 330/К «Про визначення відповідальної особи»).

На апаратних нарадах Департаменту охорони здоров’я розглядаються питання щодо дотримання фінансово-бюджетної дисципліни в закладах охорони здоров’я міста Києва в рамках діючого законодавства України.

На офіційному веб-сайті Департаменту за відповідними рубриками оприлюднюється інформація, пов’язана з доступом громадян до публічної інформації, державною акредитацією закладів охорони здоров’я, атестацією медичних працівників, проведенням тендерів на закупівлю товарів (робіт, послуг), конкурсів на займання вакантних посад тощо.

До пункту 8:

Департаментом охорони здоров'я здійснюється постійна робота щодо оновлення офіційного веб-сайту Департаменту охорони здоров'я та офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації за визначеними тематиками.

Перейти до спискуВерсiя для друку