Порядок розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки

1. На підставі дозволу за замовленням зацікавленої особи виконавцем робіт із землеустрою, який відповідно до законодавства є розробником документації із землеустрою, розробляється проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

2. При визначенні меж та розмірів об'єкта землеустрою під час розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки розробник такого проекту, з метою здійснення контролю за використанням і охороною земель комунальної власності територіальної громади міста Києва узгоджує проектні межі та розмір земельної ділянки з Департаментом земельних ресурсів шляхом проставлення відповідної відмітки на матеріалах геодезичних вишукувань та землевпорядного проектування.

3. Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки підлягає погодженню у відповідності до статті 1861 Земельного кодексу України (структурним підрозділом Київської міської державної адміністрації у сфері містобудування та архітектури – Департаментом містобудування та архітектури, територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що здійснює реалізацію державної політики у сфері земельних відносин по принципу екстериторіальності) та в окремих випадках іншими, передбаченими законом органами.

4. Якщо проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки підлягає обов'язковій державній експертизі землевпорядної документації (проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок особливо цінних земель, земель лісогосподарського призначення, а також земель водного фонду, природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення), він подається зацікавленою особою або розробником документації із землеустрою до Державного агентства земельних ресурсів України або його територіального органу в місті Києві для здійснення такої експертизи.

5. Державна реєстрація земельної ділянки з видачею витягу з Державного земельного кадастру здійснюються державним кадастровим реєстратором відповідно до законодавства про надання адміністративних послуг.

6. Після отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку розроблений проект землеустрою подається розробником до Департаменту земельних ресурсів для внесення інформації до міського земельного кадастру.

7. Департамент земельних ресурсів перевіряє документацію, вносить інформацію про неї до міського земельного кадастру та повертає проект землеустрою розробникові.

Перейти до спискуВерсiя для друку