Головна  →  Новини  →  28 квітня 2012, 16:33

Алея сакур у парку Кіото потрапила до Книги рекордів України

Алея сакур у парку Кіото потрапила до Книги рекордів України

Фоторепортаж

Алея сакур у парку Кіото, довжиною 987,45 метрів, що у Деснянському районі міста, потрапила до Книги рекордів України. На урочисту церемонію фіксації рекорду найдовшої алеї сакур завітав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Наразі сакурова алея в парку Кіото налічує понад 360 дерев, це голландські саджанці, подаровані Києву японською компанією «Джапан Тобакко Інтернешнл Україна».

«Сьогодні мене переповнює почуття радості. У відновленому парку на знак дружби між Києвом та культурною столицею Японії – Кіото –вперше розцвіли дерева сакур. За цих півроку парк Кіото став найулюбленішим місцем відпочинку мешканців Деснянського району, зокрема, житлового масиву Лісовий. Коли ми вперше приїхали до парку, його занедбаний стан казав про те, що впродовж багатьох років у ньому нічого не робилося. Олександр Попов вирішив відродити парк Кіото. У досить короткі строки, завдяки злагодженій роботі працівників районної держадміністрації, «Київзеленбуду» та інших профільних фахівців нам вдалося створити справжню японську оазу», – сказав Олександр Мазурчак.

За його словами, висадження алеї сакур – це лише перший етап у процесі відновлення парку. У подальших планах – впорядкування загальної території, заміна лав, облаштування урн та створення японських садів та ландшафтних куточків.

Взагалі у цьому році міська влада планує реконструювати 130 парків і скверів.

Перейти до спискуВерсiя для друку