Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за вересень 2014 року

До пункту 2:

Серед основних заходів, що відбулись у жовтні 2014 року за участю громадськості, слід зазначити такі.

17 жовтня 2014 року представники Департаменту охорони здоров'я, у тому числі керівники закладів охорони здоров’я м. Києва, брали участь у засіданні «круглого столу» за темою: «Муніципальна програма медичного страхування – крок до реформування охорони здоров’я у м. Києві».

Захід відбувся під головуванням заступника голови Київської міської державної адміністрації Радуцького М.М.

Під час заходу обговорювались питання нових механізмів впровадження муніципальних програм добровільного медичного страхування та подальшого реформування системи охорони здоров’я в м. Києві.

Учасниками підтримано пропозицію щодо запровадження в столиці моделі бюджетно-страхової медицини (добровільного медичного страхування) як пілотного проекту з альтернативного фінансового джерела для підтримки галузі «Охорона здоров’я», особливо в період її реформування.

Учасники засідання, також, акцентували увагу на забезпеченні оперативного інформування громадськості щодо результатів розробки даного проекту бюджетно-страхової медицини, підвищення ступеню їх довіри та відповідального ставлення керівництва міста щодо даних питань.

За підсумками проведення засідання напрацьовано відповідний Протокол № 11, затверджений заступником голови Київської міської державної адміністрації Радуцьким М.М.

Відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я від 30 вересня 2014 року № 496 у Департаменті охорони здоров'я створено робочу групу з реформування вторинного рівня надання медичної допомоги в м. Києві, перше засідання якого відбулось 15 жовтня 2014 року. Друге засідання відбулось 24 жовтня 2014 року.

У роботі засідань беруть активну участь представники громадських організацій м. Києва, що входять до складу робочої групи, зокрема: Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я, Київської міської профспілкової організації Вільної профспілки медичних працівників України, Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів, Аптеки-музею у м. Києві та фармацевтичної служби Штабу Національного Спротиву.

За результатами роботи засідань було ухвалено пропозицію щодо створення в місті Києві на базі визначених лікарень – закладів нового типу: лікарень інтенсивного лікування в рамках реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 року № 1113 та відповідних наказів Міністерства охорони здоров’я України.

На даний час робочою групою, її профільними підгрупами та структурними підрозділами Департаменту охорони здоров’я опрацьовуються питання щодо визначення структури майбутніх лікарень та оптимізації ліжкового фонду існуючих.

Інформацію щодо результатів проведення засідань робочої групи розміщено на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я.

У жовтні 2014 року заклади охорони здоров’я м. Києва були залучені за бажанням до участі у благодійному проекті «Перший подих», організованого за підтримки Київської міської державної адміністрації та за участю Міжнародного благодійного фонду «Україно! Я за тебе!», адміністрації Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ».

Мета благодійного проекту - збір коштів для забезпечення інтенсивного виходжування глибоко недоношених новонароджених дітей з перинатальною патологією та з вродженими вадами розвитку, що потребують хірургічної корекції.

За ініціативи Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на виконання розпорядження Президента України від 28.11.1992. № 185/92-рп «Про відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні» та в рамках реалізації Конвенції ООН про права інвалідів за участю Департаменту охорони здоров’я у найближчий час заплановано проведення спільної наради з представниками міських громадських організацій інвалідів різних нозологій захворювань за темою: «Медична столиця – для інвалідів різних нозологій захворювань».

Крім того, у листопаді планується проведення спільного засідання Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Громадянського форуму Києва за участю Департаменту охорони здоров’я з питань подальшого формування іміджу м. Києва як на загальнонаціональному, так і на міжнародному рівнях.

Насамкінець повідомляємо, що згідно з наказом Департаменту охорони здоров’я від 23.10.2014 № 530 силами та засобами Департаменту охорони здоров’я протягом 25-27 жовтня 2014 року було забезпечено медичний супровід громадян України та офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій під час проведення 26 жовтня 2014 року позачергових виборів народних депутатів до Верховної ради України.

З метою інформування населення столиці щодо політичних реалій та перспектив України в новітні часи, труднощів становлення громадського суспільства, проблем інтеграції України до ЄС, взаємовідносин України з НАТО та ін. Товариством «Знання» України запропоновано проведення циклу тематичних лекцій для трудових колективів медичних закладів м. Києва, читання яких буде здійснюватись щомісячно впродовж року і з відповідним висвітленням в засобах масової інформації, у тому числі на офіційних веб-сайтах учасників заходу.

До пункту 3:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо своєчасного інформування виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Дана інформація розміщується на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації за відповідною рубрикою.

До пункту 5:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо попередження проявів корупції в закладах охорони здоров’я м. Києва.

Здійснюється постійна робота щодо ознайомлення з директивними та розпорядчими документами з даних питань.

На апаратних нарадах Департаменту охорони здоров’я розглядаються питання щодо дотримання фінансово-бюджетної дисципліни в закладах охорони здоров’я міста Києва в рамках діючого законодавства України.

Структурними підрозділами Департаменту охорони здоров'я опрацьовано звіт спеціалістів м. Києва про відрядження на навчальний курс Європейської Академії Берліну для працівників Київської міської державної адміністрації в рамках «Німецько-Української академії з питань доброго врядування та підвищення компетентності в Європі «AGREE» у м. Берлін (ФРН) у період з 28 вересня до 15 жовтня 2014 року.

Особливу увагу було приділено тій частині звіту, яка присвячена питанням щодо досвіду Німеччини у боротьбі з корупцією.

До речі у Департаменті охорони здоров'я найближчим часом заплановано проведення засідання Колегії Департаменту з питань стану дотримання лікувально-профілактичними закладами міста Києва фінансово-бюджетної дисципліни.

Повідомляємо також, що на офіційному веб-сайті Департаменту за відповідними рубриками оприлюднюється інформація, пов’язана з доступом громадян до публічної інформації, державною акредитацією закладів охорони здоров’я, атестацією медичних працівників, проведенням тендерів на закупівлю товарів (робіт, послуг), конкурсів на займання вакантних посад тощо.

До пункту 8:

Департаментом охорони здоров'я здійснюється постійна робота щодо оновлення офіційного веб-сайту Департаменту охорони здоров'я та офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації за визначеними тематиками.

Перейти до спискуВерсiя для друку