Від Управління туризму

Управління звернулось листом до представників туристичної галузі за інформацією щодо обсягів наданої гуманітарної допомоги. Туристичні підприємства міста з самого початку бойових дій надсилають допомогу бійцям української армії, які знаходяться в зоні АТО. Самостійно, або через волонтерів передають продукти харчування, одяг, взуття, медикаменти, печі «буржуйки», гроші, газові балони та інше. Частина туристичних операторів допомагають пораненим бійцям у госпіталях Києва медикаментами та грошима, а інші надають допомогу сім’ям загиблих та поранених самостійно або через волонтерські організації.

Отримано відповідні дані від Платформи волонтерських організацій, до складу якої, з метою своєчасності надання допомоги та своєчасності вирішення найбільш негайних питань, увійшли такі волонтерські організації, як «Україна Світ», «Волонтерська сотня», «Кожен може», якими була надана гуманітарна допомога у наступному обсязі:

  • Продукти харчування – 61 500 продовольчих пайків вартістю по 60 грн. кожен;
  • Медикаменти та медичні засоби – 30 000 грн.;
  • Одяг – 30 тонн;
  • Гігієнічні вироби, к-ть – 2500;
  • Надано психологічну допомогу – 125 переселенцям;
  • Працевлаштовані - 300 осіб.

Готелі також активно долучились до надання допомоги і регулярно направляють бійцям АТО бронежилети, каски, будівельні матеріали, автотранспорт, одяг, продукти харчування, медикаменти, спальні мішки, тощо.

Всього з березня до сьогоднішній день розміщено 461 особу, із них на безкоштовній основі - 132 переселенця.

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради від 23.07.2014 № 858 Управлінням туризму делеговано свого представника на постійній основі до складу Регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території.

На сьогодні розселення переселенців у закладах розміщення міста Києва проводиться на пільгових умовах за цінами, що зменшені на 50-80 відсотків вартості.

Робота щодо розміщення переселенців у осінньо-зимовий період триває.

Одночасно повідомляємо, що працівниками управління перераховано на підтримку української армії 7300 гривень.

Перейти до спискуВерсiя для друку