Звітна інформація про роботу управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за ІІІ квартал 2014 року

Управлінням розроблено та затверджено план загальноміських заходів із відзначення у м.Києві 73-ї річниці початку героїчної оборони міста Києва у 1941 році. Відповідно до програми загальноміських заходів 11 липня 2014 року організовано та проведено:

  • екскурсійну поїздку ветеранів війни - учасників оборони м. Києва до пам’ятних місць колишнього Київського військового укріпрайону – “Поясу бойової Слави міста-героя Києва” з проведенням ритуалів пам’яті з покладанням квітів до пам’ятників та оборонних об’єктів колишнього Київського військового укріпрайону;
  • урочисте відкриття відреставрованого Київським історико-патріотичним клубом “Пошук” ДОТу-музею №152 в с. Круглик Київської області, який увійшов до музейного комплексу «Оборона Києва, Київський укріплений район – пояс Слави».

На виконання постанови Верховної Ради України від 21 травня 2013 року №292-VII «Про встановлення Дня українських миротворців» 15 липня 2014 року працівниками управління організовано урочисту церемонію покладання квітів до пам’ятного каменя на Алеї Слави миротворців ООН у Народницькому парку за участю керівництва міста, воїнів-миротворців, активісті ветеранського руху міста. Також для воїнів миротворців на благодійній основі організовано екскурсійну програму тематичну зустріч тематична зустріч до етнографічного комплексу «Українське село».

З метою налагодження співпраці та узгодженості дій громадських організацій, що надають допомогу громадянам, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та зон проведення АТО, за ініціативи Жіночого консорціуму України в управлінні організовано зустріч представників громадських організацій (Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України), Київського міського центру роботи з жінками, результатом якої є обмін контактами громадських організацій для співпраці у сфері надання гуманітарної та соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

На виконання Указу Президента України від 19 жовтня 2012 року № 604 «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» розроблено і затверджено План загальноміських заходів із відзначення у м. Києві 70-ї річниці визволення України та 71-ї річниці визволення м. Києва від фашистських загарбників.

19 вересня 2014 року спільно із громадськими організаціями ветеранів м. Києва, учнівською і студентською молоддю організовано і проведено Марш миру, проведення якого започатковано резолюцією ООН у 1981 році. Учасники Маршу миру взяли участь у покладанні квітів до Меморіального комплексу пам’яті воїнів України, полеглих в Афганістані, та урочистою ходою пройшли до Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, де відбувся мітинг.

У рамках відзначення 73-ї річниці партизанського та підпільного руху на Україні у роки Великої Вітчизняної війни працівниками управління 22 вересня 2014 року:

  • забезпечено проведення Ритуалу Пам’яті з покладанням вінків та квітів до могил керівників підпільно-партизанського руху в роки Великої Вітчизняної війни: Ковпака С.А., Федорова О.Ф., Коротченка Д.С., Строкача Т.А. та мітинг Пам’яті на Байковому кладовищі;
  • організовано і проведено тематичну зустріч колишніх партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни, активу міських громадських організацій ветеранів війни “Згадаймо буремне минуле”. В рамках заходу було організовано виступи колишніх партизанів і підпільників, святковий обід, вручення солодких подарунків.

Для проведення заходу залучено спонсорські кошти у сумі 6 841,00 грн. для оплати послуг за харчування учасників тематичної зустрічі колишніх партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни, активу міських громадських організацій ветеранів війни «Згадаймо буремне минуле».

Відповідно до плану роботи управління на вересень 2014 року працівниками управління:

  • 25-26 вересня 2014 року за участю депутатів Київської міської ради організовано та проведено засідання міської Комісії з відбору громадських та благодійних організацій ветеранів війни та праці, дітей війни, жертв нацистських переслідувань; інвалідів та жіночих громадських організацій для фінансової підтримки з бюджету м. Києва у 2014 році відповідно до рішення Київської міської ради від 22.05.2013 № 328/9385 « Про Порядок відбору громадських організацій для надання фінансової підтримки з бюджету м. Києва»;
  • надано організаційну підтримку та взято участь у загальноміському заході до Міжнародного дня глухих, який проходив 25.09.14 в Культурному центрі УТОГ (вул. Курська,6);
  • взято участь у прес-конференції на тему: «Інформаційна та інфраструктурна доступність, як головний чинник індивідуальної мобільності людей з інвалідністю по зору», яка відбулась в приміщенні Українського національного агентства «Укрінформ» (10.09.2014).

Спільно з Київським дитячим фондом проведено акцію з вручення подарунків та шкільного приладдя дітям-переселенцям з нагоди Дня знань.

У рамках співпраці з міськими громадськими організаціями працівники та керівництво управління взяли участь у роботі Пленуму Київської міської Організації ветеранів України (27 серпня 2014 року);

спільно з Київським товариством Червоного Хреста України брали участь в пошуку житла та надання допомоги особам, які прибули з тимчасово окупованих територій.

Узагальнено пропозиції від міських громадських організацій інвалідів до міського комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури стосовно вирішення питань користування міським транспортом інвалідами різних нозологій захворювань. Проводиться спільна робота з Департаментом транспортної інфраструктури та постійною комісією Київради з питань транспорту та зв’язку щодо вдосконалення пристосувань на міському транспорті для осіб з вадами опорно-рухового апарату та інвалідів на візках.

Постійно надається методична допомога громадським організаціям інвалідів, ветеранів, жінок стосовно проведення спільних заходів та надання фінансової підтримки через міську цільову програму «Соціальне партнерство».

Київський міський Центр роботи з жінками, діяльність якого координує управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці, постійно проводить заходи, спрямовані на розвиток сім’ї, попередження та подолання домашнього насильства та організовує просвітницькі заходи. Протягом ІІІ кварталу 2014 року 533 особам безкоштовно надано консультації психолога, юриста, психотерапевта. У Притулку для тимчасового перебування жінок, які зазнали насильства в сім’ї, протягом звітного періоду перебувало 28 жінок та 4 дітей.

Стосовно питань бюджету, обліку та аудиту.

В ІІІ кварталі 2014 року проведено контрольні заходи фінансової діяльності трьох міських громадських організацій з питань ведення бухгалтерського обліку, достовірність фінансової звітності та цільове використання бюджетних коштів.

Проведено аналіз використання бюджетних коштів громадськими організаціями в розрізі КФК.

Складені фінансові звіти по апарату управління та зведений звіт, подання їх в Казначейство та Департамент фінансів.

Проводилося фінансування громадських та благодійних організацій інвалідів, ветеранів та жінок міста Києва на статутну діяльність, оренду приміщення та комунальні послуги.

Підготовлено проект рішення Київської міської ради «Про внесення змін до міської цільової програми «Соціальне партнерство» на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 17.02.2011 №23/5410».

Надавались щомісячно: зведена інформація щодо стану фінансування міської цільової програми «Соціальне партнерство» по управлінню та районних в місті Києві державних адміністраціях.

Проводились регулярні консультації громадських організацій стосовно фінансових документів, допомоги в роботі з фінансовою програмою «MeregaM», з оформлення розрахункових документів на проведення видатків на паперових і електронних носіях.

Інформація щодо стану фінансування міської цільової програми «Соціальне партнерство»

тис.грн.

КТКВК/Заходи

План на 2014 рік

План на звітний період

Профінансовано на звітну дату

МЦП "Соціальне партнерство", в т.ч.:

 

 

 

КТКВК 090412 Інші видатки на соціальний захист населення

3606,80

482,4

0,8

- погашення кредиторської заборгованості зареєстрованої в органах ДКСУ станом на 01.01.14

12,2

0,0

0,0

проведення загальноміських соціальних заходів
до державних свят та визначних дат:

1 645,6

0,0

0,0

- надання фінансової підтримки та проведення
загальноміських соціальних заходів благодійними та громадськими організаціями, діяльність яких має
соціальну спрямованість

1 949,0

482,4

0,8

КТКВК 091209

6961,50

1695,00

250,00

- надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів

3907,50

984,00

250,00

- громадським організаціям ветеранів війни

3054,00

711,00

0,00

КТКВК 091214 утримання установ, створених за рішеннями органів місцевого самоврядування

1791,90

449,00

397,30

- Київський міський Центр роботи з жінками

1791,90

449,00

397,30

Разом по МЦП "Соціальне партнерство"

12360,20

2626,40

648,10

Перейти до спискуВерсiя для друку