Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за листопад 2014 року

До пункту 2:

В місті Києві продовжуються заходи з реформування системи охорони здоров’я, зокрема вторинного рівня надання медичної допомоги.

У Департаменті охорони здоров’я 19.11.2014 року відбулось чергове засідання робочої групи з реформування вторинного рівня надання медичної допомоги в м. Києві, під час якого учасниками засідань було розглянуто пропозиції щодо оптимальної структури лікарень інтенсивного лікування для дітей та дорослих відповідно до потреби за профілями для забезпечення їх функціонування в щоденному цілодобовому режимі, а також ліжкового фонду відділень планового лікування та ліжок інтенсивного лікування; включення до структури лікарень нового типу дитячих офтальмологічних відділень; функціонування відділень/кабінетів трансфузіології в структурі майбутніх лікарень інтенсивного лікування для дітей та дорослих.

У роботі засідання, як завжди, приймали активну участь представники громадських організацій м. Києва, що входять до складу робочої групи.

За результатами роботи засідання було напрацьовано відповідний Протокол засідання та підготовлено прес-реліз для розміщення на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я.

За звітний період відбулось відкриття відділення медичної допомоги підліткам та молоді на базі КНП «Консультативно-діагностичний центр дитячий Дарницького району м. Києва» (вул. Тростянецька, 8-д), де кожний бажаючий підліток та будь-яка особа молодого віку зможуть отримати необхідну інформацію, комплекс лікувально-діагностичних заходів та фахову консультацію щодо гінекологічних, дерматовенерологічних, урологічних проблем тощо, а також підвищити свої знання з питань здорового способу життя та відмови від залежностей. При необхідності буде надано і соціально-психологічна допомога.

Відповідно до листа Національної академії державного управління при Президентові України від 31.10.2014 № 1/15-15-908 «Про визначення потреби в освітніх програмах з державного управління» керівники закладів охорони здоров’я приймали участь в анкетуванні з питань визначення потреби в освітніх програмах з державного управління. Захід тривав протягом листопада 2014 року.

Департаментом охорони здоров’я здійснюються заходи з профілактичної роботи серед населення.

З цією метою з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з пневмонією (12 листопада), Всесвітнього дня діабету (14 листопада), Всесвітнього дня боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легень (17 листопада), Міжнародного дня відмови від куріння (20 листопада) тощо відбулася низка оздоровчо-просвітницьких заходів, спрямованих на профілактику та вчасну діагностику захворювань, які є достатньо поширеними серед населення різних вікових груп тощо.

Прес-анонс даних подій було розміщено на офіційних веб-сайтах Департаменту охорони здоров’я та Київського міського Центру здоров’я.

Про деякі з них повідомляємо наступне.

15 листопада 2014 року на базі Олександрівської клінічної лікарні м. Києва відбулася чергова акція «День здоров’я», під час якої кияни та гості столиці мали змогу отримати безкоштовні консультації висококваліфікованих лікарів та фахівців за профілем: кардіологія, неврологія, нефрологія, терапія, ендокринологія тощо.

Загалом у день акції консультації надавало близько 100 профільних лікарів, 75 медичних сестер та 20 інших співробітників.

Результати проведення заходу висвітлювалися у засобах масової інформації, на офіційних інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації та веб-сайтах Департаменту охорони здоров’я та Київського міського центру здоров’я.

21-22 листопада 2014 року з нагоди проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та в рамках реалізації спільної акції ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров’я України» та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) в Україні «Не дай СНІДу шанс» фахівці Київського міського центру профілактики та боротьби зі СНІДом (Київська міська клінічна лікарня № 5) приймали участь у акції з безкоштовного анонімного консультування та тестування всіх бажаючих на наявність серологічних маркерів ВІЛ.

Заходи відбулися в п’яти гіпермаркетах мережі АШАН. Заходами охоплено майже 927 осіб.

21 листопада 2014 року відбувся перший Київський регіональний форум (конференція) «ВІЧ і коінфекції». В заході брали участь та виступили з доповіддями провідні спеціалісти в галузі медицини від Департаменту охорони здоров’я (інфекціоністи, фтизіатри, лікарі загальної практики-сімейної медицини), представники МБФ «Vіжнародний Альянс по ВІЛ/СНІД в Україні», Фонду menZDRAV, Сибірського державного медичного університету та ін.

За сприяння Департаменту охорони здоров’я міста Києва та за підтримки Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації 27 листопада 2014 року в приймальному відділенні Київської міської клінічної лікарні № 1 (вул. Харківське шосе, 121) відкрито донорський центр прийому крові від бажаючих для надання медичної допомоги пораненим бійцям під час антитерористичної операції (далі - АТО) на Сході країни. Саме цього дня на базі донорського пункту організовано проведення благодійної акції «Лінія життя», під час якої кожний громадянин мав можливість добровільно здати кров для спасіння постраждалих бійців АТО.

Визначено графік прийому громадян в даному пункті в подальшому - з 1 грудня 2014 року (щопонеділка та щосереди донорський пункт прийому крові буде працювати з 10.00 до 14.00).

Зазначаємо також, що у поточному місяці фахівці Департаменту охорони здоров’я брали участь у виступах в засобах масової інформації (друковані газетні видання, ТК «Надія», ТРК «Київ», «СТБ» та ін.).

До пункту 3:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо своєчасного інформування виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Дана інформація розміщується на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації за відповідною рубрикою.

До пункту 5:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо попередження проявів корупції в закладах охорони здоров’я м. Києва.

Здійснюється постійна робота щодо ознайомлення з директивними та розпорядчими документами з даних питань.

На апаратних нарадах Департаменту охорони здоров’я розглядаються питання щодо дотримання фінансово-бюджетної дисципліни в закладах охорони здоров’я міста Києва в рамках діючого законодавства України.

У грудні 2014 року у Департаменті охорони здоров'я заплановано проведення розширеної апаратної наради у директора Департаменту охорони здоров’я з питань дотримання лікувально-профілактичними закладами міста Києва фінансово-бюджетної дисципліни.

Департаментом охорони здоров'я взято до відома інформацію, викладену на офіційному інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації, щодо виділення окремого «антикорупційного» телефону для звернень громадськості стосовно проявів хабарництва та здирництва в органах владі, у тому числі в закладах охорони здоров’я.

Повідомляємо також, що на офіційному веб-сайті Департаменту за відповідними рубриками оприлюднюється інформація, пов’язана з доступом громадян до публічної інформації, державною акредитацією закладів охорони здоров’я, атестацією медичних працівників, проведенням тендерів на закупівлю товарів (робіт, послуг), конкурсів на займання вакантних посад тощо.

До пункту 8:

Департаментом охорони здоров'я здійснюється постійна робота щодо оновлення офіційного веб-сайту Департаменту охорони здоров'я та офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації за визначеними тематиками.

Перейти до спискуВерсiя для друку