Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за січень 2015 року

До пункту 2:

У Департаменті охорони здоров’я продовжено роботу з громадськістю з подальшим розміщенням відповідної інформації на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я.

Протягом січня відбулася низка заходів за участю громадськості, серед яких:

  • 19 січня 2015 року в Національному Інституті хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова - зустріч Міністра охорони здоров’я України О. Квіташвілі у супроводі голови Київської міської державної адміністрації В. Кличка з представниками медичної спільноти міста Києва, у тому числі керівництва Департаменту охорони здоров’я, начальників районних управлінь охорони здоров’я, керівників закладів охорони здоров’я м. Києва та голів первинних профспілкових організацій медичних закладів.
  • В рамках заходу обговорювались основні напрямки реформування національної системи охорони здоров’я з впровадженням нових фінансових механізмів для забезпечення подальшого функціонування закладів охорони здоров’я;
  • ·        20 січня 2015 року - публічне громадське обговорення проекту бюджету м. Києва на 2015 рік, яке відбулося у Колонній залі Київської міської державної адміністрації. В заході приймали участь представники медичної спільноти міста Києва, громадські організацій столиці, які тісно співпрацюють з Департаментом охорони здоров’я з питань медичного забезпечення різних категорій громадян.

У зв’язку зі спалахом гострих кишкових інфекцій серед населення мікрорайону Бортничі Дарницького району м. Києва проводяться відповідні санітарно-просвітницькі заходи щодо попередження розповсюдження гострої кишкової інфекції в організованих колективах, в першу чергу дитячих. Крім того, з 26.01.2015 року організовано проведення занять медичних працівників з учнями загальноосвітніх закладів м. Києва з питань профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань в рамках їх гігієнічного виховання.

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 10 листопада 2014 року № 1309 «Про проведення загальноміських новорічних та різдвяних заходів», від 19 листопада 2014 року № 1356 «Про Новорічно-різдвяне селище в єдиному стилі української культури» та наказу Департаменту охорони здоров’я від 10 грудня 2014 року № 644 «Про організацію медичного забезпечення мешканців та гостей міста Києва під час проведення загальнодержавних та загальноміських новорічних та різдвяних заходів» силами та засобами Департаменту охорони здоров’я забезпечено медичний супровід загальноміських новорічних та релігійних заходів (святкування Нового року, Різдва Христового та Водохреща), про що було інформовано мешканців м. Києва через засоби масової інформації.

Силами та засобами Департаменту охорони здоров’я також забезпечено медичний супровід заходів з нагоди Дня Соборності та 96-ої річниці Акта Злуки, який відзначався 22 січня 2015 року відповідно до Указу Президента України від 22 грудня 2014 року № 948 «Про відзначення у 2015 році Дня Соборності України», розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 року № 16-р Київ «Про затвердження плану заходів з відзначення у 2015 році Дня Соборності України» та відповідно до Основних заходів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у І та II кварталах 2015 року.

Прес-реліз щодо змісту зазначеного вище наказу також висвітлено в засобах масової інформації.

До пункту 3:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо своєчасного інформування виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Дана інформація розміщується на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації за відповідною рубрикою.

До пункту 5:

У Департаменті охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо попередження проявів корупції в закладах охорони здоров’я м. Києва. Проводиться постійна робота щодо ознайомлення з основними пріоритетами Уряду з питань боротьби з корупцією.

Так, 04 лютого 2015 року у приміщенні Київського міського центу перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій відбудеться тематичний короткостроковий семінар «Законодавче регулювання протидії корупції», в якому прийматимуть участь відповідальні особи з питань запобігання та виявлення корупції закладів охорони здоров'я, що входять до сфери управління Департаменту охорони здоров'я. Всього від Департаменту охорони здоров'я заплановано направити 30 учасників.

Семінар проводитиметься відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 31 грудня 2014 року № 1573 «Про підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та працівників комунальних підприємств, установ і організацій у 2015 році» та плану-графіка підвищення кваліфікації працівників комунальних підприємств, установ та організацій на 2015 рік.

На виконання наказу Департаменту охорони здоров’я від 30.12.2014 № 694 «Про створення комісії для проведення оцінки діяльності закладів охорони здоров’я» та відповідно до графіку у Департаменті охорони здоров’я з 02 по 06 лютого 2015 року проводитиметься оцінка діяльності закладів охорони здоров`я протягом 2014 року згідно умов контракту.

Повідомляємо також, що на офіційному веб-сайті Департаменту за відповідними рубриками оприлюднюється інформація, пов’язана з доступом громадян до публічної інформації, державною акредитацією закладів охорони здоров’я, атестацією медичних працівників, проведенням тендерів на закупівлю товарів (робіт, послуг), конкурсів на займання вакантних посад тощо.

До пункту 8:

Департаментом охорони здоров'я здійснюється постійна робота щодо оновлення офіційного веб-сайту Департаменту охорони здоров'я та офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації за визначеними тематиками.

З цією метою та для забезпечення своєчасної та достовірної інформаційної підтримки діяльності Департаменту охорони здоров'я, координації діяльності з громадськістю в напрямку подальшого розвитку медичної галузі столиці Департаментом охорони здоров'я підготовлено проект наказу щодо порядку висвітлення діяльності Департаменту охорони здоров'я у мережі ІНТЕРНЕТ та засобах масової інформації.

Перейти до спискуВерсiя для друку