Головна  →  Соціальний захист  →  9 лютого 2015

Інформація про хід виконання Територіальної угоди між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією), Об’єднанням організацій роботодавців м. Києва “Федерація роботодавців м. Києва” та Об’єднанням профспілок, організацій профспілок у м. Києві “Київська міська рада профспілок” на 2012-2013 роки за підсумками 2014 року

ЗМІСТ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ НУМЕРАЦІЯ ЗГІДНО З ТЕКСТОМ УГОДИ)

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВИКОНАННЯ

Розділ 1. Сприяння розвитку підприємництва та сфери послуг

Сторони домовились:

 1.1. Сприяти виконанню міських цільових програм щодо підтримки товаровиробників усіх форм власності з метою збереження промислового та наукового потенціалу міста, розвитку підприємництва та малого бізнесу та періодично виносити питання на засідання Колегії виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) та Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.

Виконується. В м. Києві діє Київська міська цільова програма сприяння розвитку малого та середнього підприємництва на 2013-2014 роки (затверджена рішенням Київської міської ради від 22.05.2013 № 324/9381). Щоквартально проводиться моніторинг виконання зазначеної програми. Відслідковується стан виконання її заходів та їхня результативність. Здійснюється аналіз стану, тенденцій та проблем розвитку підприємництва, розробляються пропозиції щодо покращення підприємницького середовища. Звіти оприлюднюються на Інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації (www.kievcity.gov.ua).

 1.2. Залучати представників профспілок до проведення перевірки виконання умов або внесення змін договорів купівлі-продажу комунального майна, укладених у процесі приватизації, в частині надання соціальних гарантій для працівників, у разі порушення таких умов до вжиття визначених законодавством заходів.

Перевірка договорів купівлі-продажу об’єктів комунальної власності м. Києва здійснюється органом приватизації. Зобов’язання покупців щодо надання соціальних гарантій для працівників приватизованих підприємств включаються до договорів купівлі-продажу при приватизації цілісних майнових комплексів підприємств. Відповідно до законодавства з приватизації максимальний термін контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу складає 5 років. У Департаменті комунальної власності м. Києва відсутні договори купівлі-продажу цілісних майнових комплексів підприємств, що потребують контролю за виконанням умов щодо надання соціальних гарантій для працівників.–У разі приватизації цілісних майнових комплексів підприємств відповідно до законодавства з приватизації до договору купівлі-продажу будуть включені умови щодо надання соціальних гарантій для працівників та при проведенні перевірок таких договорів будуть залучатися представники профспілок.

 1.3. До прийняття рішення щодо винесення за межі міста Києва підприємств виносити питання соціального захисту їх працівників на розгляд тристоронньої соціально-економічної ради.

У разі необхідності винесення за межі міста Києва підприємств на розгляд Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради будуть виноситись питання соціального захисту їх працівників.

 1.4. Рекомендувати передбачати в колективних договорах зобов’язання:–- щодо залучення представників профспілкових організацій до:–внесення змін та доповнень до статутів та внутрішніх документів у частині захисту соціально-економічних і трудових прав працівників та щодо повноважень профспілок представляти інтереси працівників в управлінні підприємством;–розроблення внутрішніх документів підприємств (правила трудового розпорядку, програми розвитку персоналу тощо), а також внесення до них змін відповідно до законодавства;–складу комісій з приватизації, реструктуризації, реорганізації та ліквідації суб’єктів господарювання;–складукомісій з передачі об’єктів права державної власності у комунальну власність;–- щодо відновлення на підприємствах раціоналізаторського і винахідницького руху, надання всебічної підтримки працівникам, які схильні до технічної творчості, раціоналізації та винахідництва;–- проводити не рідше ніж раз на п’ять років за рахунок коштів роботодавця навчання представника профспілки, який бере участь у роботі наглядової ради або інших органів управління господарського товариства.

Виконується. При наданні консультацій з питань реєстрації та змісту колективних договорів, при наданні адміністративних послуг рекомендується:–- залучати представників профспілкових організацій до внесення змін та доповнень до статутів та внутрішніх документів у частині захисту соціально-економічних і трудових прав працівників та щодо повноважень профспілок представляти інтереси працівників в управлінні підприємством;–- розробляти внутрішні документи підприємств (правила трудового розпорядку, програми розвитку персоналу, положення про оплату праці, преміювання та матеріальне заохочування тощо), а також внесення до них змін відповідно до законодавства;–- створювати комісії з приватизації, реструктуризації, реорганізації та ліквідації суб’єктів господарювання з передачі об’єктів права державної власності у комунальну власність;–- передбачати відновлення на підприємствах раціоналізаторського і винахідницького руху, надання всебічної підтримки працівникам, які схильні до технічної творчості, раціоналізації та винахідництва;–- проводити не рідше ніж раз на п’ять років за рахунок коштів роботодавця навчання представника профспілки, який бере участь у роботі наглядової ради або інших органів управління господарського товариства.–На веб-сторінці Столичний діловий портал (http://www.bІ2portal.kiev.ua) розміщено рекомендації підприємствам передбачати в колективних договорах зобов’язання, зазначені в п. 1.4.

Сторони виконавчого органу Київської міської ради–(Київська міська державна адміністрація) та роботодавців зобов’язуються:

 1.5. Визначити пріоритетом економічної політики в м.Києві розвиток внутрішнього ринку і підтримку вітчизняного виробництва.

  • З метою підтримки вітчизняного товаровиробника та сприяння збуту промислової продукції структурними підрозділами Київської міської державної адміністрації протягом 2014 року проводилась робота щодо залучення промислових підприємств міста до участі у презентації своєї продукції в національних, міських та міжнародних виставках-ярмарках. Так, за сприянням Департаменту промисловості та розвитку підприємництва протягом 2014 року 387 промислових підприємств столиці залучалися до участі у наступних виставках:–4-а Київська міжнародна виставка «Охорона, безпека та протипожежний захист»;–БудТех'2014;–Технології захисту – 2014;–ХІІ Міжнародна спеціалізована виставка «ЕНЕРГЕТИКА В ПРОМИСЛОВОСТІ- 2014»;–МІЖНАРОДНИЙ АВІАКОСМІЧНИЙ САЛОН «АВІАСВІТ – ХХІ»;–ХІІІ МІЖНАРОДНИЙ ПРОМИСЛОВИЙ ФОРУМ;–«Інтерагро-2014»;–«ПродЕкспоУкраїна-2014» - 2 виставки;–«ПродТехМаш»-2014» - 2 виставки;–«Хлібопекарна та кондитерська індустрія-2014» - 2 виставки;–«ПАКЕкспо-2014» - 2 виставки;–«Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки «IFIP-2014»;–Міжнародна агропромислова виставка-ярмарок «Агро-2014»;–«Фермер України».–Крім того, промислові підприємства приймали участь у наступних виставкових заходах:–ПАТ «Київський суднобудівний судноремонтний завод - виставка «БудТех-2014» (Україна, м. Київ);–ПАТ «Київполіграфмаш» - міжнародна спеціалізована виставка «ПАК-ЕКСПО-2014», (м. Київ, Україна);–ПАТ «Спецмеблі» – виставка «Примус: Вікна. Двері. Профілі-2014 року»; «Примус: Архітектурне скло 2014 року»; «Проектування. Будівництво. Ремонт 2014 року»; «Інтер’єр. Декор. Світло 2014 року», (м. Київ, Україна);–АТ«Чинбар» - виставки: LEATHER AND SHOES” м. Київ та ”EXPO SHOES” (м. Київ);
  • ДП «Виробниче об’єднання «Київприлад» - 18-та міжнародна виставка Elcom Ukraine -2014. виставковий центр «КиївЕкспоПлаза», (м. Київ, Україна); міжнародна авіакосмічна виставка ILF BERLIN AIRSHOP (м. Берлін, Німеччина);–ПАТ «Київське центральне конструкторське бюро арматуро-будування» - міжнародна авіакосмічна виставка ILF BERLIN AIRSHOP (м. Берлін, Німеччина);–ТОВ «Фарммаш» - 17 міжнародна спеціалізована виставка пластмас та каучуку «Інтерпластика – 2014», ЦВК «Експоцентр» (м. Москва, Росія);–ПАТ «Київхліб» - 21 міжнародна виставка «ПродЕкспо - 2014», ЦВК «Експоцентр» (м. Москва, Росія);–ТОВ « Альпака Дизайн» - міжнародна виставка Euroshop-2014 (м. Дюсельдорф, Німеччина);–ПАТ «Укрпластик» - міжнародні виставки: «Прод-експо 2014» (м. Москва, Росія); «Pharmapack 2014» (м. Париж) та «Padckaging Innovation 2014» (м. Цюріх, Швейцарія);–ДП ПАТ «Київхліб» «Хлібокомбінат №10» - виставка «ПродЕкспо-2014», (м. Москва, Росія);–ПП «Український папір» - міжнародна виставка (м. Франкфурт, Німеччина).
 

Для збільшення обсягів виробництва та реалізації продукції у м. Києві, головні розпорядники бюджетних коштів інформують товаровиробників міста щодо проведення тендерів по закупівлі товарів, робіт та послуг для потреб міського господарства.–За даними Департаменту промисловості та розвитку підприємництва, у тендерах, що проводились головними розпорядниками бюджетних коштів у січні-вересні 2014 року переможцями у процедурах закупівель визнано 14 промислових підприємств м. Києва (з 19 підприємств, які брали участь у торгах).–У січні-вересні 2014 року у столичних підприємств було закуплено промислової продукції на загальну суму 947,1 млн грн, з них: за результатами торгів – на 560,1 млн грн, за прямими договорами – на 387,0 млн грн.–Кількість пропозицій, наданих промисловими підприємствам до комітетів з конкурсних торгів розпорядників коштів бюджету м. Києва, становила 515, з них 403 отримали перемогу.

 1.6. Розробити та реалізувати Маркетингову стратегію розвитку бренду міста Києва з метою акумулювання необхідних організаційних, людських, інтелектуальних та фінансових ресурсів для вирішення нагальних проблем регіону та переходу до соціально-економічного розвитку регіону на основі фахової оцінки ринків, наявного ресурсу та потенціалу міста Києва із залученням спеціалістів провідних консалтингових компаній на конкурсній основі.

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 21.02.2013 №220 «Про нагородження переможців конкурсу «Логотип та стиль міста Києва» визначено переможцями Конкурсу дві фінальні роботи: «Київ – місто, де все починається» та «Київ. Ви повернетесь знову».–Слоган і логотип будуть використані в рекламних, комунікаційних та інших заходах для формування позитивного іміджу української столиці за кордоном, збільшення її привабливості на міжнародній туристичній арені.

 1.7. Впроваджувати інформаційну політику з метою підвищення прозорості дій міської влади та рівня довіри до її рішень, інформованості усіх цільових аудиторій, від яких залежить покращення іміджу міста Києва та його соціально-економічний розвиток в цілому.

Виконується. Оприлюднення дій міської влади здійснюється на офіційному веб-порталі Київської міської влади (http://kmv.gov.ua) та комунальними засобами масової інформації м.Києва, зокрема газетами «Хрещатик», «Вечірній Київ», «Радіо «Київ» та телерадіокомпанією «Київ».–Також, з метою створення зручних умов для діалогу влади і громадськості, 20 травня 2014 року введено в промислову експлуатацію електронну систему модуля «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів» на офіційному веб-порталі Київської міської влади та здійснюється її постійне адміністрування та координація роботи. На даний момент в модулі обговорюються 22 проекти нормативно-правових актів (перейменування вулиць, цінова політика, транспорт тощо).–Крім цього, відповідно до запиту Громадської ради при виконавчому органі Київради (Київській міській державній адміністрації), у листопаді 2014 року Депртаментом суспільних комунікацій підготовлено та узагальнено інформацію від структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації щодо формування іміджу міста Києва на загальнодержавному та міжнародному рівнях. Інформацію надано на розгляд Громадської ради.

 1.8. Модернізувати соціальну політику міста Києва, у тому числі формування ефективної системи соціального та пенсійного страхування на регіональному рівні з урахуванням інтересів сторін соціального діалогу.

Реалізація міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2011-2015 роки та вжиття заходів щодо підвищення якості життя незаможних верств населення і збереження пріоритетних напрямків соціального захисту, на підставі виконання соціальних зобов’язань Київської міської влади, дозволять реально підтримувати незаможні верстви населення міста, створити систему захисту населення від соціальних ризиків в умовах реформування соціальної сфери і підвищення якості життя, удосконалення законодавства з надання соціальних пільг та преференцій.–На 2014 рік, відповідно до рішення Київської міської ради від 04 вересня 2014 року № 46/46 “Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 17 лютого 2011 року № 19/5406 “Про затвердження міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2011-2015 роки” та фінансування її заходів у 2014 році”, визначено обсяги видатків на соціальну і матеріальну підтримку сімей учасників антитерористичної операції на Сході України та самих учасників антитерористичної операції, надання допомоги на дітей - інвалідів, які є сиротами або позбавленими батьківського піклування, та одноразової матеріальної допомоги неповнолітнім дітям, смерть батьків яких пов’язана з участю у масових акціях громадського протесту.

 1.9. Реалізувати Регіональні проекти із впровадженням нових форм взаємовідносин міської влади та роботодавців, а саме:–- активізація державно-приватного партнерства,–- стимулювання розвитку кластерних утворень,–- поширення сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, в тому числі технологій „електронного урядування”,–- стимулювання розвитку підприємництва.

-                      З метою стимулювання розвитку підприємництва у 2014 році здійснювалась наступна робота:–Комунальне підприємство «Київський міський бізнес-центр» надавало суб’єктам господарювання м. Києва наступні послуги:–консультації з питань реєстрації, оподаткування, обліку та звітності, інформаційного, проектного менеджменту, стратегічного і тактичного менеджменту;–офісні, інформаційно-консультативні послуги, послуги з користування офісною технікою, приміщеннями та обладнанням, забезпечення зв’язком (поштовим, електронним та телефонним), експертні послуги тощо.–За даними Головного управління статистики у м. Києві станом на 01.10.2014 у столиці налічувалось 123 бізнес-центр та 11 бізнес-інкубаторів.–З метою залучення суб’єктів підприємництва до участі у формуванні державної політики у сфері підприємництва, а також для забезпечення тісної співпраці керівників органів влади міста з громадськими організаціями підприємців та роботодавців проводилась робота Координаційної ради з питань розвитку підприємництва при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), створена розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 18.02.2011 № 218.–Підприємцям надавались консультації стосовно умов участі у Програмі перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва («Українська ініціатива»), заповнення та порядку подання документів.–Суб’єкти підприємництва залучались до обговорення всіх проектів регуляторних актів, які розміщуються на офіційному веб-порталі Київської міської влади (http://kievcity.gov.ua) для одержання зауважень та пропозицій відповідно до вимог чинного законодавства.–Створено єдину систему надання адміністративних послуг та документів дозвільного характеру з одним координаційним центром – Центром надання адміністративних послуг м. Києва та 10-ма його районними територіальними підрозділами.–В Центрі надання адміністративних послуг надається 107 видів адміністративних послуг, у тому числі – 84 документи дозвільного характеру, районними центрами – 73.–Створено інформаційну систему «Офіційний веб-портал адміністративних послуг в місті Києві». В зазначеній системі здійснюється реєстрація дозвільних справ, забезпечується моніторинг звернень суб’єктів господарювання, формування технологічних карт руху дозвільних справ, надання адміністративних послуг, електронний документообіг щодо видачі документів дозвільного характеру та надання адміністративних послуг, а також автоматизований обмін даними між державними адміністраторами, міськими структурами та територіальними органами центральних органів виконавчої влади;–За період з 01.01.2014 по 31.12.2014 року розглянуто 278 956 звернень щодо отримання адміністративних послуг:–через Центр надання адміністративних послуг апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) – 61 339;–через районні центри надання адміністративних послуг – 217 617.

 1.10. Інформувати профспілки, колективи підприємств про намічену приватизацію або проведення реорганізації підприємств та проводити наступні консультації та переговори з метою дотримання соціально-трудових прав та гарантій.

Виконується. Представникам профспілок та підприємств району надаються консультації з метою дотримання соціально-трудових прав та гарантій.

 1.11. При проведенні реформування галузей економіки, реорганізації та ліквідації підприємств забезпечити виконання заходів щодо соціального захисту звільнених працівників підприємств, передбачених галузевими угодами та колективними договорами.

Відповідно до частини 4 п.3 статті 50 Закону України “Про зайнятість населення”, роботодавці зобов’язані інформувати службу зайнятості лише про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, у тому числі ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення. Інформування роботодавцями служби зайнятості про фактичне вивільнення працівників законодавством не передбачено.–За останніми даними державних статистичних спостережень, кількість осіб, які вибули з підприємств, установ та організацій міста Києва у січні-вересні 2014 року з причини змін в організації виробництва і праці (реорганізація, скорочення чисельності або штату працівників), становила 16,3 тис. осіб, або 4,6% від загальної кількості осіб, що вибули (по Україні – 5,2%). До середньооблікової кількості штатних працівників цей показник становить 1,3% (по Україні – 1,1%).–Протягом січня – грудня 2014 року інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці за формою № 4-ПН надійшла до служби зайнятості м. Києва від 727 підприємств, установ та організацій на загальну чисельність 39,5 тис. осіб.–За результатами аналізу наданої підприємствами інформації, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2013 № 305, служба зайнятості поінформувала Голосіївську, Дніпровську, Оболонську, Печерську, Подільську та Солом’янську районні в місті Києві державні адміністрації про можливе масове скорочення працівників. Станом на 31.12.2014 в місті Києві діють 3 спеціальні комісії для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників: на ДП ПАТ “Київхліб” “Хлібокомбінат № 12” (розпорядження Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації від 11.06.2013 № 315); у Голосіївському районі міста Києва (розпорядження Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації від 10.01.2014 № 2 з урахуванням змін від 11.03.2014 № 97); в Оболонському районі міста Києва (розпорядження Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації від 11.08.2014 № 433).–Департаментом соціальної політики спільно з районними в місті Києві державними адміністраціями постійно проводиться робота щодо моніторингу фактичних обсягів вивільнення працівників з підприємств, організацій та установ міста.–Так, за результатами проведеного моніторингу з’ясовано, що з початку 2014 року (за оперативними даними) з причини змін в організації виробництва і праці відбулось фактичне вивільнення на таких підприємствах: ПАТ “Київський ювелірний завод” - 196 осіб (із 196 запланованих); ПрАТ “Пивзавод на Подолі” – 103 особи (із 103 запланованих); ПАТ “Банк “Київська Русь” – 19 осіб (із 67 запланованих); Державне підприємство “Сервісно-видавничий центр Міністерства доходів і зборів України” – 74 особи (із 312 запланованих); ТОВ “Розвиток-21 сторіччя” – 227 осіб (із 392 запланованих); ТОВ “Глас” – 2 особи (із 181 запланованої); ТОВ “Енвіжн Україна” – 14 осіб (із 175 запланованих) тощо.–З метою попередження соціально-психологічної напруги у трудових колективах, спеціалістами районних центрів зайнятості м. Києва проводяться виїзні консультації на підприємства, в організації, установи, в тому числі, де передбачалось або відбувалось вивільнення. Під час таких зустрічей працівників інформували про ситуацію на ринку праці міста, про актуальні професії та спеціальності, про послуги столичної служби зайнятості, про можливості навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації за допомогою служби зайнятості. Протягом звітного періоду такими консультаціями охоплено 1,7 тис. осіб.

 1.12. Сприяти запровадженню суб'єктами господарювання програм та міжнародних стандартів соціальної відповідальності бізнесу та приєднанню суб'єктів господарювання до Глобального договору ООН.

Виконується. Для сприяння запровадженню суб’єктами господарювання програм та міжнародних стандартів соціальної відповідальності бізнесу та приєднанню суб’єктів господарювання до Глобального договору ООН через офіційні сайти районних в місті Києві державних адміністрацій (розділ «Сторінка підприємця») запропоновано суб’єктам господарювання звернути увагу на сайт Української мережі Глобального договору ООН: http://www.globalcompact.org.ua/ua/about/what. На зазначеному сайті висвітлено детальну інформацію про принципи даного договору.

 1.13. За участю представників профспілок розглядати плани санації збиткових підприємств у частині соціально-трудових відносин.

У разі розгляду планів санації збиткових підприємств, Департамент соціальної політики буде приймати участь з питань регулювання соціально-трудових відносин.–В 2014 році плани санації збиткових підприємств комунальної власності міста не розроблялись.

Виконавчий орган Київської міської ради–(Київська міська державна адміністрація) зобов'язується:

 1.14. Проводити моніторинг діяльності промислових підприємств міста двічі на рік (за півріччя і рік), визначати пріоритетні об'єкти для інноваційної підтримки, вживати заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи підприємств.–Доводити до промислових підприємств міста інформацію про наявність передових технологій, науково-технічних розробок київських науково-дослідних інститутів.

Виконується. 25.06.2014 року відбулось засідання Президії Ради директорів підприємств, установ і організацій м. Києва за участю першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Дубаса Б.Й., на якому розглядалися питання підвищення ефективності роботи промислового комплексу м. Києва, зокрема заходи щодо впровадження енергозберігаючих технологій на виробництві.

 1.15. У відповідності до чинного законодавства та зобов'язань Генеральної угоди:–- залучати представників профспілкових організацій до складу комісій з приватизації, реструктуризації, реорганізації та ліквідації суб'єктів господарювання; передачі об'єктів права державної власності у комунальну власність.–- надавати безоплатно на запит Профспілкової сторони Угоди інформацію про виконання взятих суб'єктами господарської діяльності зобов'язань за договорами купівлі-продажу об'єктів приватизації (фіксованими умовами конкурсів), зокрема стосовно забезпечення зайнятості, оплати праці та інших питань соціально-трудових відносин.

Виконується. У разі створення комісій з приватизації, реструктуризації, реорганізації та ліквідації суб'єктів господарювання комунальної власності до складу їх комісій включаються представники профспілкових організацій.–На запит Профспілкової сторони Угоди інформація про виконання взятих суб'єктами господарської діяльності зобов'язань за договорами купівлі-продажу об'єктів приватизації (фіксованими умовами конкурсів), зокрема стосовно забезпечення зайнятості, оплати праці та інших питань соціально-трудових відносин буде надаватися безоплатно.–Протягом 2014 року до Департаменту комунальної власності м. Києва не надходило запитів від Профспілкової сторони Угоди.

 1.16. Надавати фінансову підтримку у вигляді відшкодування промисловим підприємствам та іншим суб'єктам підприємницької діяльності відсотків за користування банківським кредитом.

В бюджеті міста Києва на 2014 рік, затвердженому рішенням Київської міської ради від 04.02.2014 № 6/10152 "Про бюджет міста Києва на 2014 рік" за рахунок коштів загального фонду бюджету м.Києва головному розпоряднику бюджетних коштів – Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в межах можливостей фінансового ресурсу передбачені видатки по функції "Підтримка малого та середнього підприємництва" в загальній сумі 100,0 тис. грн. Фінансування на відшкодування промисловим підприємствам та іншим суб'єктам підприємницької діяльності відсотків за користування банківським кредитом, у 2014 році не проводилось.

 1.17. Оприлюднювати на офіційному веб-порталі Київської міської влади річний план закупівель товарів, робіт та послуг головними розпорядниками коштів бюджету міста Києва.–Завершати процедуру закупівель до кінця 1 півріччя відповідного року.–За підсумками І півріччя та року на офіційному веб-порталі Київської міської влади оприлюднювати інформацію про здійснення закупівель товарів, робіт і послуг головними розпорядниками коштів бюджету міста Києва.

Виконується. Річний план закупівель товарів, робіт і послуг та інформація щодо здійснення закупівель Київською міською державною адміністрацією постійно оприлюднюється на офіційному веб-порталі з питань державних закупівель www.tender.me.gov.ua та на порталі «Закупівлі м. Києва» в установленому законодавством порядку.–Крім того, річний план та зміни до нього оприлюднюються на офіційному інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації http://kievcity.gov.ua.

1.18. Оприлюднювати на офіційному веб-порталі Київської міської влади (www.kmv.gov.ua) тематичний перелік наукових робіт, що фінансуються з бюджету м.Києва, не пізніше 10 днів після його затвердження розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Порядок формування Тематичного переліку науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, що виконуються комунальною науково-дослідною установою «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста» здійснюється відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 27.12.2010 № 1199.

 1.19. Доручити головними розпорядниками бюджетних коштів здійснити інвентаризацію заборгованості перед підприємствами за виконані ними у попередні роки роботи.

Виконується. Відповідно до Інструкції з інвентаризації матеріальних цінностей, розрахунків та інших статей балансу бюджетних установ, затвердженої Міністерством фінансів України та Головним управлінням державної казначейської служби України від 30.10.98 № 90, проводиться інвентаризація розрахунків із дебіторами та кредиторами два рази на рік.

 1.20. Забезпечувати з урахуванням виконання бюджету міста здійснення поточних розрахунків головних розпорядників бюджетних коштів з підприємствами за виконані ними роботи.

Виконується в межах фінансових можливостей бюджету.

 1.21. При підготовці регуляторних актів з метою врахування громадської думки, прозорості, доступності прийнятих рішень та на виконання ст.9, 13 Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” забезпечити у визначені терміни оприлюднення на веб-порталі Київської міської влади (www.kmv.gov.ua) або в газеті „Хрещатик” проектів регуляторних актів.

Виконується. Відповідно до ст. 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Департаментом промисловості та розвитку підприємництва за пропозиціями структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щороку до 15 грудня готується та затверджується План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), до якого протягом року за необхідністю вносяться зміни та доповнення.–При підготовці регуляторних актів з метою врахування громадської думки, прозорості, доступності прийнятих рішень та на виконання ст.9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» розробниками регуляторних актів постійно забезпечується розміщення на офіційному веб-порталі Київської міської влади проектів регуляторних актів з відповідними повідомленнями про їх оприлюднення та аналізом регуляторного впливу.–Одержані під час оприлюднення проектів регуляторних актів зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань ретельно вивчаються, обговорюються під час наступних засідань та включаються до проекту або аргументовано відхиляються.

1.22. Здійснювати підтримку виробників імпортно-замінної продукції (спрощення та оперативне надання погоджувальних рішень щодо реконструкції, надання пільг на сплату земельного податку).

Можливість надання пільг по платі за землю передбачена Податковим Кодексом України та рішенням Київської міської ради № 134/855 від 01.06.2000 „Про Положення про порядок надання пільг по платі за землю в м. Києві”.–Статтею 284 Податкового Кодексу України (в редакції до 01.07.2015) було встановлено, що Київська міська рада може встановлювати пільги щодо земельного податку, що сплачується на відповідній території: часткове звільнення на певний строк, зменшення суми земельного податку лише за рахунок коштів, що зараховуються до місцевого бюджету. Рішенням Київради № 134/855 від 01.06.2000 визначено порядок подання та розгляду питання пільг по платі за землю. Для розгляду питання надання пільг по платі за землю юридична особа звертається з відповідною заявою на ім’я Київського міського голови. Остаточне рішення про надання пільг щодо плати за землю приймається сесією Київради при затвердженні бюджету м. Києва після розгляду питання постійними комісіями Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку та з питань земельних відносин, містобудування та архітектури.–Розгляд питання надання підприємствам-виробникам імпортно-замінної продукції пільг по сплаті земельного податку було можливе після відповідного звернення підприємства на ім’я Київського міського голови у відповідності до діючого законодавства.

 1.23. Розглянути питання про виділення земельної ділянки для облаштування постійно діючої виставки товарів та послуг підприємств м.Києва та освітнього Центру інноваційних технологій.

В минулому році містом започатковано проект створення промислового вузлу «Київська бізнес-гавань» у Деснянському районі. Наразі попередньо визначена територія площею 200-250 га, на частині якої буде розміщено Індустріальний парк.–Проект буде спрямований на розвиток високих технологій у сфері машинобудування, енергетичної сфери, еко-орієнтованих галузей переробної сфери, логістичної інфраструктури, тощо. На даний час розробляється Концепція розвитку індустріальної зони.–Основними цілями проекту є реалізація ініціатив окреслених у Стратегії розвитку міста Києва, розвиток поліцентричності, створення нових міських центрів та робочих місць у безпосередній наближеності до місць проживання киян.–Прийнято розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) № 1242 від 24.07.2013 "Про включення проекту створення промислового вузла "Київська бізнес-гавань" у Деснянському районі до переліку об'єктів, що потребують залучення інвестицій".–Крім того, Департаментом земельних ресурсів опрацьовується питання будівництва інноваційного парку "ВІОNІСНіll" на земельній по вул.Пономарьова, 1-а у Святошинському районі.–Відповідно до статті 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про столицю України - місто-герой Київ», постанови Кабінету Міністрів України від 31.10.2012 року № 1014 «Деякі питання підготовки до реалізації національного проекту «Технополіс» - створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій» і його складових», рішення Київської міської ради від 29.11.2012 № 511/8795 «Про розроблення детального плану території комплексної забудови з об'єктами житлового, громадського, адміністративного, науково-виробничого та промислового призначення, об'єктами соціальної інфраструктури та паркінгами на земельній ділянці на вул.Пономарьова, 1-а у Святошинському районі м. Києва» Київська міська рада прийняла рішення від 18.04.2013 №193/9250 «Про затвердження детального плану території комплексної забудови з об'єктами житлового, громадського, адміністративного, науково-виробничого та промислового призначення, об'єктами соціальної інфраструктури та паркінгами на земельній ділянці на вул. Пономарьова, 1-а у Святошинському районі м. Києва.–При затвердженні детального плану території були опрацьовані пропозиції громадських слухань.–Власником земельних ділянок загальною площею 147,1128 га на вул. Пономарьова, 1-а в Святошинському районі м. Києва відповідно до державних актів, зареєстрованих в Головному управлінні земельних ресурсів від 11.12.2012 № 05-8-00116 та №05-8-00117, є ТОВ „БІОНІК ЛЕНД”.–ТОВ „БІОНІК ЛЕНД” є правонаступником обслуговуючого кооперативу „Житлово-будівельний кооператив ”ЖИТЛОБУДСЕРВІС” (відповідно до протоколів загальних зборів від 13.07.2012 та від 16.12.2012).–ТОВ „БІОНІК ЛЕНД” відповідно до акту прийому-передачі надає а ТОВ "БІОНК ДЕВЕЛОПМЕНТ" приймає в оренду на 10 років зазначені земельні ділянки для житлового будівництва на вул.Пономарьова,1-а (договора оренди від 27.12.2012 № 75-6-00569, 75-6-00570).–Рішенням Київської міської ради від 13.11.2013 № 650/10138 змінено цільове призначення земельної ділянки площею 90,3750 гa (кадастровий номер 8000000000:75:564:0005) на вул.Пономарьова, 1-а у Святошинському районі м. Києва, право власності на яку посвідчено державним актом на право власності на земельну ділянку від 11.12.2012 № 05-8-00117, та дозволено її використовувати для комплексної забудови та експлуатації об'єктів житлового, громадського, адміністративного призначення, об'єктів соціальної інфраструктури та паркінгів в рамках реалізації проекту «BIONIC Hill» - складової національного проекту «Технополіс» - створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій».–Рішенням Київської міської ради від 13.11.2013 № 649/10137 земельній ділянці (кадастровий номер 8000000000:75:564:0004) площею 56,7378 га на вул. Пономарьова, 1-а у Святошинському районі м. Києва змінено цільове призначення та дозволено використовувати її для будівництва та експлуатації індустріального парку та об'єктів будівництва в його межах в рамках реалізації проекту "ВІОNІС Ніll" - складової національного проекту "Технополіс" - створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій, а рішенням Київської міської ради від 18.11.2013 № 650/10138 земельній ділянці (кадастровий номер 8000000000:75:564:0005) площею 90,3750 га на вул. Пономарьова, 1-а у Святошинському районі м. Києва змінено цільове призначення та дозволено використовувати для комплексної забудови та експлуатації об'єктів житлового, громадського, адміністративного призначення, об'єктів соціальної інфраструктури та паркінгів в рамках реалізації проекту "ВІОNІС Ніll" - складової національного проекту "Технополіс" - створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій.

 1.24. Впровадити спрощену системи оформлення оренди земельних ділянок для підприємств, які нарощують обсяги виробництва, освоюють нові види продукції, створюють додаткові робочі місця.

Процедура передачі земельних ділянок комунальної власності в оренду визначена Земельним кодексом України, Законом України «Про оренду землі» та Тимчасовим порядком передачі (надання) земельних ділянок у користування або у власність із земель комунальної власності в місті Києві, затвердженого рішенням Київської міської ради від 28.02.2013 №63/9120.–У разі внесення до норм законодавства змін щодо спрощення порядку або визначення окремого механізму оформлення оренди земельних ділянок для підприємств, які нарощують обсяги виробництва, освоюють нові види продукції, створюють додаткові робочі місця, Департамент земельних ресурсів буде дотримуватись встановленої процедури.

1.25. Завершити видачу поданих підприємствами запитів на отримання державних актів права користування на земельні ділянки в І півріччі 2012 року.

У зв’язку із набранням чинності Законів України „Про Державний земельний кадастр” та „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” з 01 січня 2013 ведення Державного земельного кадастру в місті Києві здійснюється виключно територіальним органом Державного агентства земельних ресурсів України, а реєстрація прав на земельні ділянки здійснюється органами державної реєстрації прав, які визначені Законом України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”. Виготовлення та реєстрація державних актів на право постійного користування земельними ділянками з 01.01.2013 діючим законодавством не передбачена.

 1.26. Щоквартально направляти Сторонам Угоди інформацію про підсумки діяльності господарського комплексу міста.

Інформацію про підсумки соціально-економічного розвитку м. Києва у 2014 році направлено Київській міський раді профспілок і Спільному представницькому органу сторони роботодавців на рівні міста Києва листами:–від 26.06.2014 № 050/04-3626 за січень травень;–від 11.10.2014 № 050/04-6601 за січень вересень.

Розділ 2.–Зайнятість населення

Сторони домовились:

 2.1. Сприяти виконанню Програми зайнятості населення м.Києва на 2009-2012 роки.

Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 18 Закону України “Про зайнятість населення” та з метою забезпечення продуктивної зайнятості та соціального захисту в місті Київська міська рада 02.10.2013 року затвердила Програму зайнятості населення м. Києва на період до 2017 року.–За останніми даними моніторингу створення нових робочих місць, проведеного відповідно до Методики моніторингу створення нових робочих місць (затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 23.09.2013 № 611), у січні-жовтні 2014 року в м. Києві прийнято на роботу на створені нові робочі місця 53,0 тис. осіб, в тому числі у юридичних осіб – 38,0 тис. осіб, у фізичних осіб –15,0 тис. осіб.–Постановою Кабінету Міністрів України від 15.10.2012 №1008 затверджено Програму сприяння зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць на період до 2017 року, якою визначені завдання, спрямовані на виконання пріоритетних завдань державної політики у сфері зайнятості.–Протягом січня-грудня 2014 року на обліку в службі зайнятості м. Києва перебували понад 39,4 тис. безробітних. Працевлаштувалися за допомогою міської служби зайнятості – 9,2 тис. безробітних громадян, проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості м. Києва 6,3 тис. осіб, брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру – 3,9 тис. осіб.

 2.2. Рекомендувати передбачати в колективних договорах та угодах нижчого рівня:–- заходи по створенню та збереженню кількості робочих місць;–- фінансування витрат на підвищення кваліфікації персоналу та граничні періоди обов'язкового проходження підвищення кваліфікації в навчальних закладах і на виробництві (не рідше одного разу на 5 років);–- заходи для підтримки молодих спеціалістів;–- витрати на навчання в спеціальних закладах представників профспілок, які беруть участь у роботі спостережних рад господарських товариств.

Департамент соціальної політики спільно з районними в місті Києві державними адміністраціями постійно проводить роботу щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері соціально-трудових відносин через вивчення питань стану укладення та повідомної реєстрації колективних договорів на підприємствах, установах, організаціях різних форм господарювання та відповідності їх положень вимогам чинного законодавства.–Департаментом постійно надається інформаційна та консультативна допомога керівникам, спеціалістам, головам профспілкових організацій підприємств, установ та організацій міста з питань ведення колективних переговорів, укладання та відповідності положень колективних договорів нормам чинного законодавства.–При проведенні роботи по погодженню контрактів з керівниками підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва, Департаментом соціальної політики вивчається відповідність положень колективних договорів нормам чинного законодавства, надаються рекомендації передбачати в положеннях колдоговору: зобов’язання та відповідальність керівника щодо своєчасної виплати заробітної плати; забезпечення мінімальних державних гарантій в оплаті праці; положення про оплату праці, про преміювання; заходи по створенню та збереженню кількості робочих місць; фінансування витрат на підвищення кваліфікації персоналу та граничні періоди обов'язкового проходження підвищення кваліфікації в навчальних закладах і на виробництві; заходи для підтримки молодих спеціалістів; витрати на навчання в спеціальних закладах представників профспілок, які беруть участь у роботі спостережних рад господарських товариств, тощо.

Сторони виконавчого органу Київської міської ради–(Київська міська державна адміністрація) та роботодавців зобов’язуються:

 2.3. При звільненні працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці забезпечувати надання їм пільг та компенсацій, передбачених чинним законодавством і колективними договорами. Вивільнення працівників проводити із дотриманням вимог ст.116 КЗпП України.

Виконується.–Керівникам підприємств міста Києва рекомендувалось при вивільненні працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва та праці забезпечувати надання їм пільг і компенсацій, передбачених чинним законодавством, зокрема, статтею 116 Кодексу законів про працю України, а також колективними договорами.

 2.4. Надавати допомогу в проведенні виробничих практик на виробництві.–Забезпечити працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів відповідно до укладених договорів та створення умов для їх професійної адаптації на робочому місці.–

Управлінням професійної освіти ДОНМС спільно із Київським міським центром зайнятості проводяться щоквартальні моніторингові дослідження потреб столичного ринку праці у кваліфікованих робітничих кадрах відповідно до замовлень підприємств, установ та організацій у робітничому поповненні. Формування обсягів державного замовлення на професійну підготовку кваліфікованих робітників проводиться на підставі планів прийому до ПТНЗ, що проходять обов'язкову процедуру погодження з підприємствами, установами, організаціями. Усталеною формою партнерських відносин є взаємовигідна співпраця підприємств, організацій, установ з професійно-технічними навчальними закладами, оформлена шляхом укладання двосторонніх договорів. Між професійно-технічними навчальними закладами та підприємствами, організаціями, установами укладено 2482 двосторонніх договорів на підготовку робітничих кадрів.–Випуск кваліфікованих робітників, спеціалістів у 2013-2014 рр. становить 7845 осіб, з яких працевлаштовані станом на 10.07.2014 року – 7241, що становить 92,3% від загальної кількості випускників.

Виконавчий орган Київської міської ради–(Київська міська державна адміністрація) зобов'язується:

 2.5. Зменшити протягом 2012 року рівень безробіття, визначеного за методологією МОП, не менше ніж на 0,1 відсоткових пункти та протягом 2013 року на 0,2 відсоткових пункти.

За даними Державної служби статистики України за 9 місяців 2014 року по м. Києву рівень безробіття (у відсотках до економічно активного населення у віці 15-70 років), розрахований відповідно до методології МОП, збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року на 1,4 відсоткових пункти (від 5,1% до 6,5%). Це найменший показник серед регіонів держави (по Україні – 8,9%). Зростання рівня безробіття пов’язано із політичною та соціально-економічною ситуацією в країні. У цих умовах забезпечується надання повного комплексу послуг, передбачених чинним законодавством всім особам, які звертаються до служби зайнятості у пошуку роботи.

 2.6. Щомісяця здійснювати комплексне вивчення стану ринку праці в м. Києві.–За підсумками півріччя та року направляти Сторонам Територіальної угоди інформацію про стан виконання Програми зайнятості населення м.Києва.–Інформувати населення про ситуацію на ринку праці, наявність вільних робочих місць (вакантних посад).

Департаментом соціальної політики постійно здійснюється моніторинг стану справ на столичному ринку праці. Щомісячно інформація про ситуацію в сфері зайнятості населення висвітлюється на офіційному Інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації–Службою зайнятості широко висвітлюється інформація про ситуацію на ринку праці, наявність вакансій, послуги служби зайнятості:–- в друкованих засобах масової інформації (49 статей в газетах та журналах (газета “Сегодня”, “Комсомольська правда в Україні”, “Новини і сенсації”, “Хрещатик”, “Вести”, “Голос України”, “Робота и учена”, “Вечірній Київ” та інші);–- на телебаченні (31 сюжет на телеканалах: ICTV, ТРК “Київ”, “5-й канал”, “Тоніс”, ІНТЕР, “1+1”, “Новий канал”, “Україна”, UBR та інші);–- на радіо (65 радіоефірів на “Голос Києва”, “Голос України”, Національна радіокомпанія України);–- Інтернет ресурси (126 розміщень на сайті газети “Вести”, “Телеграф”, ІА “УНІАН”, сайтах РДА у м. Києві тощо);–Інформування різних верств населення Київським міським центром зайнятості здійснюється на ярмарках вакансій, інформаційних заходах тощо.–Міською службою зайнятості у 2014 році було проведено 93 інформаційно-масових заходи в районних центрах зайнятості для безробітних, роботодавців та соціальних партнерів.–З метою забезпечення якісного та оперативного інформування громадськості щодо надання соціальних послуг службою зайнятості м. Києва функціонує Web-сторінка Київського міського центру зайнятості на Web-порталі Державного центру зайнятості. За його допомогою громадяни отримують інформацію про вакансії, можливості професійного навчання (перепідготовки), участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру, семінарах, окремо виділено розділи для роботодавців та інше. Постійно на Web-сторінці міського центру зайнятості в розділі “Вакансії підприємств” розміщуються вакансії на замовлення роботодавців м. Києва.–За допомогою сервісу “Консультаційний центр” громадяни отримують професійну консультацію спеціалістів столичної служби зайнятості на питання, які стосуються діяльності служби зайнятості м. Києва та соціально-трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками. У звітному році надійшло 563 запита.–Всього в 2014 році офіційний сайт Київського міського центру зайнятості (www.dcz.gov.ua/kie) відвідало 76,0 тис. осіб.

Розділ 3–Оплата праці

Сторони домовились:

 3.1. Рекомендувати передбачати в колективних договорах:–- підвищення рівня середньомісячної заробітної плати працівників, не менше, ніж на 15% (до попереднього року);–- доплати і надбавки до тарифних ставок і посадових окладів працівників, що мають міжгалузевий характер, у розмірах не менше, ніж передбачено Генеральною угодою (додаток 1) та галузевими угодами;–- мінімальний розмір тарифної ставки робітника І розряду відповідно до галузевої угоди;–- розміри тарифних ставок робітників по кожній діючій на підприємстві тарифній сітці на основі норми щодо розміру мінімальної тарифної ставки, визначеної галузевою угодою, та з дотриманням міжгалузевих співвідношень в оплаті праці, встановлених галузевими угодами;–- оплату праці працівників, які виконують роботи (надають послуги), не властиві основній діяльності підприємства, відповідно до гарантій, визначених угодами тих галузей, до яких ці роботи належать за характером виробництва;–- умови зростання і регулювання фондів оплати праці;–- міжкваліфікаційні (міжпосадові) співвідношення в оплаті праці;–- збільшення витрат з оплати праці в операційних витратах з реалізованої продукції, робіт і послуг;–- надання оплачуваного часу членам виборних профспілкових органів, не звільненим від своїх виробничих чи службових обов'язків, із збереженням середньої заробітної плати для виконання громадських обов'язків в інтересах трудового колективу, а також для участі в роботі виборних профспілкових органів, але не менше ніж 2 години на тиждень.

У січні-листопаді 2014 року до відповідного періоду попереднього року номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств та їхніх відокремлених підрозділів з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб зросла на 6,7% і становила 5290 грн. Для порівняння, за відповідний період по Україні номінальна заробітна плата працівників підприємств та їхніх відокремлених підрозділів з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб становила 3439 грн.–Розмір середньомісячної заробітної плати по м. Києву, який склався у січні-листопаді 2014 року, в 1,5 рази перевищує середньомісячну заробітну плату по Україні за цей же період.–Під час розгляду та реєстрації в органах місцевої виконавчої влади колективних договорів підприємствам, установам, організаціям міста надаються рекомендації щодо застосування переліку видів і мінімальних розмірів доплат і надбавок до тарифних ставок, окладів і посадових окладів працівників об’єднань, підприємств і організацій, які мають міжгалузевий характер; надаються рекомендації щодо встановлення в розділі “Оплата праці” мінімальної тарифної ставки робітника І розряду відповідно до Галузевої угоди. Рекомендується передбачати розміри тарифних ставок робітників по кожній діючій на підприємстві тарифній сітці на основі норми щодо розміру мінімальної тарифної ставки, визначеної галузевою угодою, та з дотриманням міжгалузевих співвідношень в оплаті праці, встановлених галузевими угодами.–Керівникам підприємств, установ та організацій міста надаються рекомендації щодо регулювання фондів оплати праці працівників.–Під час розгляду та реєстрації в органах місцевої виконавчої влади колективних договорів підприємствам, установам, організаціям міста звертається увага на дотримання вимог чинного законодавства з оплати праці при встановленні міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці працівників, в разі необхідності надаються відповідні рекомендації. Крім того, керівникам рекомендується передбачати в колективних договорах, зобов’язання адміністрації щодо збільшення витрат з оплати праці в операційних витратах з реалізованої продукції, робіт і послуг та надання оплачуваного часу членам виборних профспілкових органів, незвільненим від своїх виробничих чи службових обов'язків, із збереженням середньої заробітної плати для виконання громадських обов'язків в інтересах трудового колективу, а також для участі в роботі виборних профспілкових органів.

 3.2. Здійснювати контроль за своєчасною виплатою заробітної плати на підприємствах, в установах і організаціях міста Києва.–Сприяти повній ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати шляхом спільних оперативних дій.

Питання забезпечення своєчасної і не нижче визначеного державою мінімального розміру виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї на підприємствах, в установах та організаціях міста перебуває на постійному контролі Київської міської та районних в місті Києві державних адміністрацій.–Департаментом соціальної політики здійснюється постійний оперативний моніторинг стану виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї на підприємствах, в установах та організаціях м. Києва (в розрізі районів міста, організаційно-правових форм господарювання, видів економічної діяльності), у тому числі, шляхом проведення аналізу ситуації на підприємствах та організаціях міста з питань своєчасної і не нижче визначеного державою мінімального розміру оплатою праці, узагальнення відповідних статистичних даних, а також даних оперативного моніторингу, що проводиться районними в місті Києві державними адміністраціями. Відповідна інформація щодо моніторингу показників стану погашення заборгованості із заробітної плати по місту оперативно та в установлені терміни (щотижнево, щомісячно) надається Мінсоцполітики, контролюючим та правоохоронним органам тощо.–По всіх підприємствах-боржниках проводиться аналіз причин виникнення заборгованості із заробітної плати, за результатами якого інформаційні довідки надсилаються до контролюючих та правоохоронних органів, власників підприємств або уповноваженим ними органам для вжиття відповідних заходів реагування та притягнення керівників до відповідальності згідно з вимогами чинного законодавства.–Так, протягом січня-грудня 2014 року структурними підрозділами з питань праці міста:–проаналізовано ситуацію на 477 підприємствах-боржниках із виплати заробітної плати, інформацію по яких передано до контролюючих та правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів реагування до посадових осіб підприємств за порушення законодавства про працю та оплату праці;–керівникам підприємств надано 982 рекомендації щодо усунення виявлених порушень чинного законодавства та недопущення їх в подальшому.–Питання стану погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах міста постійно розглядається на засіданнях міської та районних в місті Києві тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.–Протягом січня – грудня 2014 року проведено 124 засідання таких комісій (у т. ч. у грудні - 9 засідань), на яких заслухано 629 керівників підприємств-боржників, всіх їх попереджено про відповідальність за порушення законодавства про працю та оплату праці.–За інформацією правоохоронних органів міста Києва, у поточному році у сфері додержання законодавства про оплату праці перебувало 269 кримінальних проваджень, з яких: 39 кримінальних проваджень скеровано до суду; 98 проваджень – закрито за відсутності в діяннях складу кримінального злочину та звільнення підозрюваних осіб від кримінальної відповідальності судом, ще 132 - перебувають у провадження слідчих підрозділів.–Завдяки вжитим міською владою заходам, протягом січня - грудня 2014 року підприємствами-боржниками міста було виплачено майже 97 млн грн заборгованої заробітної плати.

Сторони виконавчого органу Київської міської ради–(Київська міська державна адміністрація) та роботодавців зобов’язуються:

 3.3. На виконання статті 3 Закону України „Про оплату праці” забезпечити встановлення на підвідомчих підприємствах, установах та організаціях міста розміру мінімальної заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці (обсяг робіт).

Виконується. На підвідомчих підприємствах, установах та організаціях встановлюється розмір мінімальної заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці (обсяг робіт) відповідно Закону України від 27.03.2014 № 1165-VІІ “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2014 рік”.

 3.4. На виконання ст.6 Закону України „Про оплату праці” забезпечити встановлення тарифної ставки робітника першого розряду у розмірі, передбаченому галузевою угодою, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати.

Виконується. Під час розгляду та реєстрації в органах місцевої виконавчої влади колективних договорів підприємствам, установам, організаціям міста надаються рекомендації щодо встановлення тарифної ставки робітника першого розряду у розмірі, передбаченому галузевою угодою, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати.–Зазначене питання перевіряється також при погодженні проектів контрактів з керівниками комунальних підприємств в частині розділу 3 „Умови матеріального забезпечення керівника”.

 3.5. Сприяти встановленню співвідношення частки основної заробітної плати у середній заробітній платі працівників у відповідності до галузевих угод.

За результатами розгляду з питань оплати праці колективних договорів, що надійшли від підприємств комунальної форми власності, протягом 2014 року спеціалістами Департаменту соціальної політики надано 54 консультації представникам підприємств міста з питань укладання та включення норм чинного законодавства до положень колективних договорів підприємств міста.–За даними районних в місті Києві державних адміністрацій протягом січня-грудня 2014 року було проведено повідомну реєстрацію 1089 колективних договорів підприємств, організацій та установ м. Києва, надано 9545 рекомендацій.–В розрізі районів найбільша кількість колективних договорів пройшла повідомну реєстрацію в Шевченківському районі – 195 одиниць, найменша кількість у Дарницькому районі – 50 одиниць.–Найбільша кількість колективних договорів укладена в наступних сферах: освіта – 259 договорів або 23,8%; охорона здоров'я та надання соціальної допомоги – 123 договори (11,3%); професійна, наукова та технічна діяльність – 117 договорів (10,7%); найменша – у сільському господарстві, мисливстві, лісовому та рибному господарстві – 11 договорів (1,0%).

 3.6. Погасити у повному обсязі заборгованість із заробітної плати на підприємствах міста до кінця 2013 року.

Згідно статистичних даних на 01.12.2014 борг із виплати заробітної плати по місту склав 111,6 млн грн, що у 3 рази або на 74,8 млн грн більше у порівнянні з початком ц. р. та на 30% або на 25,8 млн грн більше у порівнянні до попереднього місяця.–Із вказаної суми боргу 94,4% або 105,3 млн грн припадало на економічно активні підприємства; 4,9% або 5,5 млн грн – на підприємства відносно яких реалізовуються процедури банкрутства, решта 0,7% (0,8 млн грн) – на економічно неактивні підприємства.–Незадовільний стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на державних підприємствах міста, які належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади, негативно впливає на загальну ситуацію по скороченню заборгованості із заробітної плати.–Так, за статистичними даними станом на 01.12.2014 заборгованість із виплати заробітної плати на державних підприємствах склала 53 млн грн або майже 47,5% від загальної суми заборгованості по місту.–Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) неодноразово звертався до Кабінету Міністрів України та відповідних центральних органів виконавчої влади з проханням сприяти вирішенню існуючих проблемних питань, що стримують погашення боргів із виплати заробітної плати на державних підприємствах столиці.–Всього ж, завдяки вжитим спільним заходам, протягом січня - грудня 2014 року підприємствами-боржниками міста було виплачено майже 97 млн грн заборгованої заробітної плати.–Питання забезпечення своєчасної і не нижче визначеного державою мінімального розміру виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї на підприємствах, в установах та організаціях міста перебуває на постійному контролі Київської міської та районних в місті Києві державних адміністрацій.

Виконавчий орган Київської міської ради–(Київська міська державна адміністрація) зобов'язується:

 3.7. Здійснювати в межах компетенції контроль за додержанням законодавства про працю на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форм власності, видів діяльності і галузевої належності, вимагати усунення виявлених порушень

Виконується. Під час укладання колективних договорів підприємств, установ та організацій міста контролюється стан дотримання державних гарантій в оплаті праці в частині визначення та встановлення в них мінімальної заробітної плати у розмірах, не нижчих від законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати відповідно до Закону України від 27.03.2014 № 1165-VІІ “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2014 рік”.–При здійсненні обстежень підприємств також звертається увага на дотримання вимог Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” та законодавства України про використання праці неповнолітніх тощо.

 3.8. Забезпечити своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати працівникам комунальних підприємств та бюджетних закладів.

Згідно статистичних даних на 01.12.2014 в місті Києві відсутня прострочена заборгованість із заробітної плати (за жовтень та попередні періоди) в установах та організаціях, що фінансуються за рахунок коштів міського бюджету.–Однак слід відмітити, що згідно статистичних даних на 01.12.2014 існувала заборгованість із виплати заробітної плати на 2 комунальних підприємствах міста: КП “Київпастранс” (Дирекція та 22 структурних підрозділи) – 44,8 млн грн та КП “Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт” (1,4 млн грн).

 3.9. Здійснювати фінансування доплат та надбавок до тарифних ставок і посадових окладів, винагороду, преміювання та допомогу працівникам бюджетних закладів відповідно до законів України і постанов Кабінету Міністрів України та розпоряджень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в межах затвердженого фонду заробітної плати:

Виконується.–

 3.9.1. Працівникам закладів освіти:

У 2014 році на заробітну плату з нарахуваннями працівникам закладів освіти спрямовано 3 514 342,0 тис. грн.

 3.9.1.1. Згідно зі ст.57 Закону України „Про освіту” та положеннями галузевої угоди педагогічним працівникам (у т.ч. закладів культури):–- щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків у розмірі до одного посадового окладу;–- допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі місячного посадового окладу (ставка заробітної плати)–- щомісячних надбавок за вислугу років у розмірі 10 – 30 відсотків до посадового окладу.

Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.1.2. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 „Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”:–- виплату надбавок за високі досягнення у праці, складність, напруженість у роботі у розмірі до 50% посадового окладу (ставки заробітної плати);–- преміювання працівників відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи;–- надання матеріальної допомоги, в тому числі на оздоровлення, в сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік, крім матеріальної допомоги на поховання.

Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–Стимулюючі надбавки встановлюються керівниками бюджетних установ в межах фонду заробітної плати, у розмірі до 50% до посадового окладу.–

 3.9.1.3. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2007 року № 643 „Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки”:–- додаткову оплату за окремі види педагогічної діяльності в розмірі 5% –40% посадового окладу (ставки заробітної плати).

Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.1.4. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року № 373 „Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування”:–- надбавку в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

Постановою КМУ від 25.03.2014 №88 внесено зміни до зазначеної постанови стосовно того, що конкретний розмір надбавки встановлюється керівником установи в межах затвердженого фонду оплати праці.–––Забезпечено в повному обсязі

 3.9.1.5. Виплату грошових премій переможцям та лауреатам ІІ (міського) туру Всеукраїнського конкурсу „Учитель року” в кожній номінації в розмірі 5,0 тис. грн. переможцям та 3,0 і 2,0 тис. грн. лауреатам, які посіли друге та третє місце відповідно.

На виплату грошових премій переможцям та лауреатам ІІ (міського) туру всеукраїнського конкурсу „Учитель року” в 2014 році спрямовано 50,0 тис. гривень.–

 3.9.1.6. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2006 року № 1361 „Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів”:–- одноразову адресну грошову допомогу в п'ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати випускникам вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю та уклали на строк не менше як три роки договір про роботу у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах.

У 2014 році з бюджету м. Києва на одноразову адресну грошову допомогу випускникам вищих навчальних закладів спрямовано 400,7 тис. гривень.

 3.9.2. Працівникам закладів охорони здоров'я:

 

 3.9.2.1. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року №1298 „Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”:–- виплату надбавок у розмірі до 50% посадового окладу (ставки заробітної плати) за високі досягнення у праці, складність, напруженість у роботі, за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання);–- преміювання працівників відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи;–- надання матеріальної допомоги, в тому числі на оздоровлення, в сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік, крім матеріальної допомоги на поховання.

Загальна сума видатків, спрямованих на виплату заробітної плати з нарахуваннями на неї по галузі "Охорона здоров'я" за 2014 рік становить 2 614 308,2 тис. грн.––Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.––

 3.9.2.2. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 року № 1418 „Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я”:–- виплату щомісячних надбавок за вислугу років у розмірі 10–30 відсотків до посадового окладу.

Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.2.3. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року № 524 „Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”:–- надання допомоги на оздоровлення при наданні основної щорічної відпустки в розмірі одного посадового окладу.

Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.2.4. При формуванні та затвердженні місячних (погодинних) тарифних ставок, посадових окладів водіїв, робітників основних та допоміжних професій, інженерно-технічних працівників, службовців, спеціалістів, обслуговуючого персоналу ДО „Київмежавтотранс” враховувати положення Угод між Міністерством інфраструктури України і профспілкою працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України з урахуванням положень наказів МОЗ України в частині доплат та надбавок за шкідливі умови праці, стаж безперервної роботи та ін.

Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.3. Працівникам закладів соціального захисту:

У 2014 році згідно наданих замовлень на фінансування від головних розпорядників бюджетних коштів та зареєстрованих фінансових зобов’язань в органах Державної казначейської служби України на заробітну плату з нарахуваннями працівникам закладів соціального захисту спрямовано 264 528,2 тис. гривень.

 3.9.3.1. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 „Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”:–- виплату надбавок у розмірі до 50% посадового окладу (ставки заробітної плати) за високі досягнення у праці, складність, напруженість у роботі, за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання);–- преміювання працівників відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи;–- надання матеріальної допомоги, в тому числі на оздоровлення, в сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік, крім матеріальної допомоги на поховання.

Стимулюючі надбавки встановлюються керівниками бюджетних установ в межах фонду заробітної плати, у розмірі до 50% до посадового окладу.––––Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.3.2. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року № 524 „Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”:–- виплату щомісячних надбавок за вислугу років у розмірі 10–30 відсотків до посадового окладу.

Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.3.3. Згідно зі ст.57 Закону України „Про освіту” педагогічним працівникам установ систем соцзахисту:–- надання щорічної грошової винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов'язків педагогічним працівникам за умови досягнення ними успіхів у вихованні дітей.

Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.4. Працівникам закладів культури:–3.9.4.1. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 „Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”:–- виплату надбавок у розмірі до 50% посадового окладу (ставки заробітної плати) за високі досягнення у праці, складність, напруженість у роботі, за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання);–- преміювання працівників відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи;–- надання матеріальної допомоги, в тому числі на оздоровлення, в сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік, крім матеріальної допомоги на поховання.

За 2014 рік на заробітну плату з нарахуваннями працівникам закладів культури спрямовано 522 386,6 тис. гривень.–––Стимулюючі надбавки встановлюються керівниками бюджетних установ в межах фонду заробітної плати, у розмірі до 50% до посадового окладу.–

 3.9.4.2. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 січня 2005 року № 84 „Про затвердження Порядку виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек”:–- виплату доплати за вислугу років працівникам бібліотек комунальної власності у розмірі 10–30 відсотків до посадового окладу;–- виплату допомоги на оздоровлення під час щорічної відпустки в розмірі посадового окладу (ставки заробітної плати);–- виплату матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати).

Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.4.3. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2009 року № 1073 „Про підвищення заробітної плати працівникам бібліотек”:–- виплату надбавки за особливі умови роботи у розмірі 50% посадового окладу.

Постановою КМУ від 25.03.2014 №89 внесено зміни до зазначеної постанови стосовно того, що конкретний розмір надбавки встановлюється керівником установи в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.4.4. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 січня 2005 року № 82 „Про реалізацію окремих положень частини другої статті 28 Закону України „Про музеї та музейну справу”:–- виплату щомісячної доплати за вислугу років працівникам музеїв у розмірі 10-30 відсотків до посадового окладу;–- виплату грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання трудових обов’язків працівникам музеїв комунальної власності в розмірі до одного посадового окладу;–- виплату матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань в розмірі до одного посадового окладу.

Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.4.5. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 14 липня 2006 № 980 „Про порядок виплати доплати за вислугу років, грошової винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання трудових обов'язків, надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань професійним творчим працівникам театрів державної та комунальної форми власності”:–- виплату щомісячної доплати за вислугу років у розмірі 10-30 відсотків до посадового окладу;–- виплату грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання трудових обов’язків у розмірі до одного посадового окладу;–- виплату матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань в розмірі до одного посадового окладу.

Виконано в межах затвердженого фонду оплати праці.–

 3.9.4.6. Госпрозрахунковим підприємствам самостійно вирішувати питання оплати праці через колективні договори, виходячи з фінансових можливостей. Оплату праці робітників, керівників підрозділів, фахівців і технічних службовців здійснювати в залежності від складності робіт, кваліфікації виконавців на основі встановлених і затверджених тарифних ставок для робітників та посадових окладів для фахівців і службовців.

В бюджеті м. Києва на 2014 рік було передбачено надання фінансової підтримки діяльності комунальним театрам, концертним та іншим закладам культури, в межах яких та з врахуванням їх власних доходів забезпечується виконання умов оплати праці передбачених чинним законодавством.–

 3.9.5. Працівникам державних установ:

 

 3.9.5.1. Працівникам та посадовим особам органів виконавчої влади і місцевого самоврядування відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268 „Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів” та Постанови Кабінету Міністрів України від 30.06.2005 № 512 „Про оплату праці керівників Верховної Ради та Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, обласних, Київської та Севастопольської міських рад”.

Фінансування видатків на виплату заробітної плати з нарахуваннями відбувається згідно діючого законодавства України в межах затвердженого плану асигнувань на відповідні цілі.

 3.10. За результатами виконання бюджету м.Києва за перше півріччя у встановленому порядку розглядає питання щодо перегляду розміру стимулюючих виплат працівникам соціально-культурної сфери з урахуванням пропозицій Профспілкової сторони.

В умовах невиконання доходної частини бюджету м.Києва протягом 2014 року перегляд розміру стимулюючих надбавок не здійснювався.

Розділ 4–Збереження та розвиток соціально-побутової сфери

Сторони домовились:

 4.1. Рекомендувати керівникам підприємств, організацій, установ, вищих навчальних закладів надавати працівникам, які перебувають на квартирному обліку, фінансову допомогу для будівництва доступного житла та передбачати це в колективних договорах.

Виконується. Керівникам підприємств, організацій, установ, вищих навчальних закладів рекомендується надавати працівникам, які перебувають на квартирному обліку, фінансову допомогу для будівництва доступного житла та передбачати це в колективних договорах.

Виконавчий орган Київської міської ради–(Київська міська державна адміністрація) зобов'язується:

 4.2. В проекті бюджету м.Києва на 2013 рік передбачити обсяги фінансування будівництва соціального житла, виходячи із наявних можливостей бюджету.

Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2014 рік, затвердженою рішенням Київської міської ради від 04.02.2014 №5/10151 (із змінами та доповненнями) по галузі «Житлове будівництво» за рахунок коштів спеціального фонду бюджету міста Києва передбачено 21 436,0 тис. грн., профінансовано 1 385,1 тис. грн.

 4.3. Погоджувати проект плану розподілу соціального та адресного житла із Стороною профспілок Угоди.

Виконується.

 4.4. В проекті плану розподілу житла передбачити виділення квартир працівникам підприємств та організацій, які перебувають в на квартирному обліку, в тому числі за Програмою будівництва доступного житла, виходячи із наявних можливостей бюджету:

Виконується:

-         Головному управлінню праці та соціального захисту населення - для забезпечення працівників управління та підпорядкованих підприємств;

У 2014 році не здійснювався розподіл квартир за програмою доступного житла.

-         Головному управлінню охорони здоров’я - для працівників підпорядкованих підприємств;

Розпочато будівництво житлового будинку на вул. Підвисоцького,4В для працівників охорони здоров’я за пільговою вартістю.

-         Головному управлінню культури - для працівників підпорядкованих підприємств;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         Головному управлінню освіти і науки – квартир для сімей педагогічних працівників;

У І кварталі 2014 року виділено безкоштовно 2 квартири загальною площею 107,37 кв. м

-         Головному управлінню контролю за благоустроєм – для забезпечення працівників управління та підпорядкованого підприємства;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         КП „Київпастранс”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         КО „Київзеленбуд”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         КК „Київавтодор”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         КП „Київський метрополітен”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         Головному управлінню ритуальних послуг – для підпорядкованих підприємств;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         ПАТ СУППР;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         ПАТ „Київспецтранс”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         ПАТ „АК „Київвводоканал”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         ПАТ „Київхліб”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         ПАТ „Київгаз”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         КП „Київміськсвітло”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         Головному управлінню внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення – для працівників підпорядкованих підприємств;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         КП „Плесо”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         КП „Житлосервіс”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

-         КП „Київжитлоексплуатація”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

 - Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій для забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

 - КАРС „Київська служба порятунку”;

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

 - підприємствам товариства сліпих (УВП-1, УВП-2, УВП-3, УВП-4) та Київському дослідно-виробничому підприємству „Контакт” товариства глухих по одній квартирі для інвалідів І та ІІ категорій.

У 2014 році за програмою доступного житла розподіл квартир не здійснювався.

 4.5. Забезпечувати соціальним житлом громадян, які перебувають на соціальному квартирному обліку.

Кошти на фінансування будівництва соціального житла за звітний період не виділялись..

 4.6. Вирішувати житлові питання громадян, які проживають у службових жилих приміщеннях, згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 04.11.1997 № 1774 „Про вдосконалення порядку вирішення житлових питань громадян, які проживають у службових жилих приміщеннях” та виділяти житлову площу для надання та відселення двірників із службової площі, які пропрацювали 10 і більше років, а також для працівників житлово-комунальної сфери, виходячи з наявних можливостей (в 2012 році не менше 150 житлових приміщень).

У 2014 році на відселення із службового житла житлова площа не виділялась. Довідково: під службове житло передано 4 квартири загальною площею 312,2 кв. м.

 4.7. Відповідно до програми „Доступне житло” надавати можливість будувати доступне житло за програмою змішаного фінансування: 50/60/70% вартості – кошти населення та 50/40/30% вартості – кошти спеціального фонду міського бюджету, в тому числі не менше 50% для працівників бюджетних та комунальних підприємств, установ, організацій міського підпорядкування.

У 2014 році введено в експлуатацію житловий будинок на вул. Милославській,2В, в якому за кошти міського бюджету та кошти населення (70х30) було профінансовано 8 квартир для черговиків квартирного обліку.

 4.8. Вирішити питання щодовиділення земельних ділянок підприємствам під будівництво житла для працюючих господарським способом.

Враховуючи відсутність вільних, необтяжених земельних ділянок, Департамент земельних ресурсів пропонує розглянути можливість будівництва житла для працівників підприємств, працюючих господарським способом, на вільних територіях відповідних підприємств, з врахуванням Генерального плану м.Києва на період до 2020 року, затвердженого рішенням Київради від 28.03.2002 N 370/1804 "Про затвердження Генерального плану міста Києва та проекту планування його приміської зони на період до 2020 року".

 4.9. Сприяє будівництву житлових будинків для працівників КП „Київський метрополітен”, ВАТ „Метробуд”, працівників закладів освіти, медицини комунальної власності.

Див. п.4.7.

 4.10. На виконання рішення спільного засідання Держкомзв'язку і Київської міської державної адміністрації від 07.06.2000 разом з районними у м.Києві державними адміністраціями вирішувати питання про надання службових квартир для листонош Київської міської дирекції УДППЗ „Укрпошта” на договірних засадах, виходячи із наявних можливостей.

У звітному періоді Київська міська дирекція УДППЗ “Укрпошта” з питання надання квартир на договірних засадах до Департаменту будівництва та житлового забезпечення не зверталась.–

 4.11. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.02.2010 № 208 „Деякі питання удосконалення системи охорони здоров'я” з метою посилення соціального захисту працівників системи охорони здоров'я розробити проект програми забезпечення медичних працівників житлом.

Згідно міської цільової програми «Місцеві стимули» на 2013-2016 роки запроваджується система заохочувальних заходів для підняття престижності роботи в комунальних закладах охорони здоров’я Києва, зокрема забезпечення житлом працівників первинної мережі, в першу чергу молодих фахівців в частині виконання міської цільової програми «Доступне житло».

 4.12. Забезпечити своєчасне підключення приміщень відділень поштового зв’язку до системи опалення.

Виконується. За інформацією ПАТ «Київенерго» постачання теплової енергії приміщенням відділень поштового зв’язку здійснюється на підставі чинних договорів, якими визначені умови постачання теплової енергії та порядок розрахунків за неї.

 4.13. Передбачати в бюджеті м.Києва в межах фінансових можливостей видатки на:

Виконується.

 - придбання техніки для прибирання і ремонту автомобільних шляхів, озеленення міста;

В спеціальному фонді бюджету міста Києва на 2014 рік на придбання спеціальної комунальної техніки для благоустрою вулично-дорожньої мережі та зелених насаджень міста передбачено 35200,0 тис.гривень.–Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2014 рік, затвердженою рішенням Київської міської ради від 04.02.2014 № 5/10151 (із змінами та доповненнями), для КО «Київзеленбуд» на придбання спеціальної техніки для догляду за обєктами зеленого господарства та пожежегасіння передбачено 2293,0 тис. грн, фінансування вказаних видатків проведено в обсязі 1771,9 тис. грн.

 - Головному управлінню ритуальних послуг на благоустрій і розширення міських кладовищ;

У 2014 році з бюджету м. Києва Департаменту житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на виконання робіт з благоустрою міських кладовищ, території міського крематорію та території Державного історико-меморіального “Лук’янівського заповідника” було спрямовано 18208,9 тис. грн.

 - фінансування робіт з благоустрою міста в межах затверджених обсягів;

Фінансування робіт з благоустрою міста у 2014 році здійснювалось в межах бюджетних призначень відповідних головних розпорядників бюджетних коштів з урахуванням стану виконання дохідної частини бюджету та обсягів фактично виконаних робіт. Протягом року на зазначені цілі з бюджету м. Києва було спрямовано 491924,1 тис. грн.

 - Головному управлінню транспорту та зв’язку на придбання рухомого складу та капітально-відновлювальні ремонти для КП „Київпастранс”;

Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2014 рік, затвердженою рішенням Київської міської ради від 04.02.2014 № 5/10151 (із змінами та доповненнями) Департаменту транспортної інфраструктури для КП «Київпастранс» передбачено 40 000,0 тис.грн. на придбання рухомого складу наземного транспорту та придбання трамваїв та тролейбусів, фінансування не здійснювалось.–З метою оновлення парку рухомого складу громадського транспорту столиці України, підвищення безпеки, комфортності і культури транспортного обслуговування пасажирів Київською міською радою було надано ЄБРР гарантію для виконання зобов’язань комунальним підприємством «Київпастранс» на загальну суму 60,0 млн.євро. Поповнення парку рухомого складу планується здійснити протягом 2011-2014 рр. При цьому кошти, які в рамках даного проекту мають спрямовуватись з місцевого бюджету у 2014 році, були профінансовані з бюджету міста Києва в повному обсязі шляхом поповнення статутного капіталу КП «Київпастранс» та за рахунок інших заходів у сферах авто- та електротранспорту в загальній сумі 122,3 млн грн.

 - здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян для КП „Київпастранс” та КП „Київський метрополітен”.

За 2014 рік здійснено компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян по КП „Київпастранс” та КП „Київський метрополітен” за рахунок субвенції з держбюджету у сумі 195 940,4 тис.грн. і за рахунок коштів міського бюджету у сумі 92 656,2 тис. гривень.

 4.14. Забезпечити повне поточне фінансування та погашення заборгованості за електроенергію, природний газ, комунальні послуги, спожиті бюджетними установами та організаціями відповідно до бюджету м.Києва.

Виконується. По бюджетних установах міста Києва за 2014 рік згідно зареєстрованих в органах Державної казначейської служби у м. Києві бюджетних зобов’язань в межах наявного фінансового ресурсу профінансовано видатки на оплату енергоносіїв та комунальних послуг в загальній сумі 1 176 935,9 тис гривень.

 4.15. Забезпечити відшкодування видатків, пов'язаних з наданням пільг і субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, пільг на оплату послуг зв'язку та проїзд пільгових категорій населення, в межах субвенції, яка надходить з державного бюджету.

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету за 2014 рік з бюджету міста Києва профінансовано видатки на відшкодування пільг і житлових субсидій населенню на оплату енергоносіїв та житлово-комунальних послуг на суму 425 042,8 тис грн, на надання пільг на оплату послуг зв’язку – 30 246,8 тис грн, компенсацію за пільговий проїзд окремим категоріям громадян на суму 203 058,7 тис. гривень.

 4.16. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.2011 № 869 „Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги” забезпечити формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій із врахуванням відповідного розміру встановленої законодавством мінімальної заробітної плати.

3 1 лютого 2011 року в місті Києві розпорядженнями виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) встановлено два рівні тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій: без рентабельності, для споживачів які своєчасно сплачують за послуги (до 20 числа місяця, що настає за розрахунковим) та з рентабельністю в розмірі 10%, для споживачів, які сплачують за послуги після 20 числа.–На цей час, результати діяльності підприємств, що обслуговують будинки комунальної форми власності, від надання цих послуг є збитковими, тобто доходи від плати за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій покривають витрати житлово-комунальних підприємств на 89,8%.–В разі прийняття Київською міською владою рішення про перегляд розмірів тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, зазначені тарифи будуть розраховані відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, із урахуванням розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством, та коефіцієнтів доплат, встановлених Галузевою угодою на 2013-2015 роки.

 4.17. Спільно з профспілками розглядати проекти регуляторних актів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) щодо зміни тарифів на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі).

-                      У м. Києві тарифи на перевезення пасажирів і вартість проїзних у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху, встановлені розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 02.11.2009 № 1277 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху» у редакції розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 05.08.2010 № 569 у наступних розмірах:–перевезення пасажирів автобусом, трамваєм, тролейбусом, фунікулером ––1,50 грн;–перевезення метрополітеном – 2,00 на 1 поїздку.–Виконавчим органом Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) підготовлено проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху», яким передбачено встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом, який працює у звичайному режимі руху, в наступних розмірах:–на проїзд у метрополітені - в розмірі 4,00 грн та додаткова диференціація тарифів на проїзд у метрополітені у разі одноразового придбання кількох поїздок,–на проїзд наземними видами транспорту – в розмірі 3,00 грн, а також встановлення вартості проїзних квитків, види яких розширені, та в яких застосовується прогресивна гнучка система знижок.

 4.18. Забезпечити протягом 2012 року виготовлення актів земельного відведення прибудинкової території по всіх будинках комунальної власності, та в подальшому будинків інших підпорядкувань.

У зв’язку із набранням чинності Законів України „Про Державний земельний кадастр” та „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” з 01 січня 2013 ведення Державного земельного кадастру в місті Києві здійснюється виключно територіальним органом Державного агентства земельних ресурсів України, а реєстрація прав на земельні ділянки здійснюється органами державної реєстрації прав, які визначені Законом України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”. Виготовлення та реєстрація державних актів на право постійного користування земельними ділянками з 01.01.2013 діючим законодавством не передбачені.

 4.19. При проектуванні нових житлових будинків передбачати на перших поверхах приміщення для розміщення об'єктів соціально-побутової сфери, опорних пунктів для обслуговування ліфтового та газового господарства, а також відділень зв’язку Київської міської дирекції УДППЗ „Укрпошта” з подальшим будівництвом на договірних засадах.

Виконується. При проектуванні нових житлових будинків на перших поверхах передбачаються приміщення для розміщення об'єктів соціально-побутової сфери, опорних пунктів для обслуговування ліфтового та газового господарства, а також відділень зв’язку Київської міської дирекції УДППЗ „Укрпошта”.

 4.20. Клопотати перед Київрадою про продовження дії договорів оренди для відділень зв’язку УДППЗ „Укрпошта”, розташованих в усіх районах міста, без конкурсу на термін не менше, ніж 2 роки 364 дні.

Після надходження звернень від УДППЗ «Укрпошта» про продовження терміну дії договорів оренди нежитлових приміщень комунальної власності територіальної громади м.Києва для розміщення організацій поштового зв’язку та подання повного пакету документів, Департаментом комунальної власності м.Києва будуть вчинені необхідні організаційно-правові заходи відповідно до вимог «Положення про оренду майна територіальної громади міста Києва» щодо продовження договорів оренди на строк 2 роки 364 дні.

 4.22. Клопотати перед Київрадою про надання в оренду приміщень для розміщення відділень поштового зв'язку УДППЗ „Укрпошта” із застосуванням орендної ставки в розмірі 4% до вартості майна, визначеної експертним шляхом, на умовах звільнення мешканців міста від сплати з переказу коштів за житлово-комунальні послуги.

Після надання УДППЗ «Укрпошта» необхідних документів та документів, що підтверджують звільнення мешканців міста Києва від сплати за послуги, що стягуються при переказі коштів за житлово-комунальні послуги у відповідних відділеннях УДППЗ «Укрпошта», Департаментом комунальної власності м.Києва та іншими орендодавцями в установленому порядку будуть внесені на розгляд постійної комісії Київської міської ради з питань власності пропозиції–щодо встановлення відділенням УДППЗ «Укрпошта» орендної ставки у розмірі 4%.

 4.23. З метою зберігання адресної структури галузі міста розглянути питання щодо передачі орендованих приміщень відділень поштового зв’язку УДППЗ „Укрпошта” у власність УДППЗ „Укрпошта”.

Питання буде вирішуватись після надходження звернення УДППЗ „Укрпошта”.–

 4.24. Відповідно до ст.23 Закону України „Про поштовий зв'язок” забезпечити придбання, установку і утримання в належному стані абонентських поштових шаф (абонентських поштових скриньок) в житлових та адміністративних будинках комунальної власності.

Районними в місті Києві державними адміністраціями проведена перевірка технічного стану абонентських поштових скриньок у житлових будинках комунальної власності міста та складено переліки житлових будинків, де необхідно провести заміну поштових скриньок.–Послугу по заміні абонентських поштових скриньок у житлових будинках міста Києва не враховано у тарифі послуг, які надають комунальні підприємства по утриманню житлового господарства міста мешканцям будинків, що перебувають у комунальній власності. Роботи виконуються за рахунок бюджетних призначень.

 4.25. Відповідно до ст.12 Закону України „Про поштовий зв'язок” та постанови Кабінету Міністрів України № 270 від 05.03.2009 „Про затвердження правил надання послуг поштового зв'язку” сприяти ефективній діяльності та розвитку об’єктів поштового зв’язку в м.Києві. З цією метою зобов’язують власників житлових та адміністративних будинків встановити поштові скриньки на 1 поверсі приміщень чи в інших доступних місцях.

Виконується. Балансоутримувачами житлових будинків забезпечено розміщення поштових скриньок на перших поверхах будинків або в доступних для мешканців місцях.

 4.26. Ініціювати перед Київрадою про продовження договорів оренди нежитлових приміщень, що орендують членські організації Міськпрофради - суб'єкти Територіальної угоди,за адресами: вул. Стрітенська, 15-А, вул. Академіка Богомольця, 7/14, вул. Тарасівська, 6-А, вул. Володимирська, 57 та встановити орендну плату в межах витрат на утримання.

Виконано. Рішенням Київської міської ради від 23.10.2013 № 267/9755 погоджено продовження договору оренди нежилих приміщень будинку № 15 літ. А на вул. Стрітенській загальною площею 1586,2 кв. м Об’єднанню профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» на строк 2 роки 364 дні та встановлено орендну плату у розмірі 1 грн на рік.–Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я на умовах оренди використовує нежитлові приміщення площею 243,5 кв.м на першому поверсі в будівлі на вул. Тарасівській, 6А, договір оренди укладено до 03.04.2015. Орендну плату встановлено у розмірі 1 грн на рік.–Київська міська організація профспілки працівників освіти і науки України на умовах оренди використовує нежитлові приміщення площею 245,9 кв.м на першому поверсі в будівлі Комунального комплексного позашкільного навчального закладу «Київський міський будинок вчителя» на вул. Володимирській, 57, договір оренди укладено строком на 2 роки 364 дні, про що укладено договір оренди терміном до 03.04.2015. Орендну плату встановлено у розмірі 1 грн на рік.–Київський міський комітет профспілки працівників державних установ на умовах оренди використовує нежитлові приміщення у будинку № 7/14 на вул. Академіка Богомольця загальною площею 241,2 кв. м.–Відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 10.12.2010 № 1112 нежитлові приміщення у будинку № 7/14 на вул. Академіка Богомольця передані до сфери управління Печерської районної в м. Києві державної адміністрації.–Відповідно до п. 2 Положення Печерську районну в м.Києві державну адміністрацію визначено орендодавцем зазначених приміщень.–За інформацією Печерської районної в м. Києві державної адміністрації договір оренди укладено до 30.03.2015.–Орендну плату встановлено:–за 50,0 кв. м – 1 грн на рік;–за 191,2 кв. м. – 4%.

 4.27. Укласти в І півріччі 2012 року договір з КП „Київпастранс” та КП „Київметрополітен” на організацію надання транспортних послуг, відповідно до Законів України „Про міський електричний транспорт” та „Про автомобільний транспорт”.

З метою розробки та укладення договорів на виконання транспортної роботи у 2014 році КП «Київський метрополітен» та КП «Київпастранс» було запропоновано попередні розрахунки щодо вартості транспортної роботи на 2014 рік. В процесі вивчення зазначених розрахунків фахівцями Департаменту транспортної інфраструктури було визначено, що запропоновані обсяги фінансування комунальних підприємств не забезпечать потреб на оплату виконаних робіт з надання транспортних послуг, що може призвести до невиконання умов зазначених договорів, наслідком чого може стати виникнення судових спорів КП «Київський метрополітен» та КП «Київпастранс» з виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією).–Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) відповідно до листів КП «Київський метрополітен» від 23.01.2014 № 41-Н та від 17.02.2014 №102-Н було опрацьовано проект договору про організацію надання транспортних послуг з перевезень міським електричним транспортом на 2014 рік та надано відповідні зауваження КП «Київський метрополітен» листом від 04.03.2014 № 053-1447. На сьогоднішній день у зв’язку з складним економічним становищем не визначено додаткового джерела фінансування у 2014 році для комунальних транспортних підприємств.

Розділ 5–Охорона праці, охорона здоров'я, забезпечення–безпечної життєдіяльності населення

Сторони домовились:

 5.1. Організовувати і проводити комплексні перевірки стану охорони праці, виконання вимог чинного законодавства щодо соціального захисту потерпілих на виробництві, перевірки з надання працівникам відповідно до законодавства пільг та компенсацій за роботу у несприятливих, шкідливих умовах праці, перевірки по виконанню вимог законодавства України щодо режиму праці та відпочинку неповнолітніх.

За 2014 рік сектором державної експертизи умов праці Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської держадміністрації) надано 49 висновків місцевим органам Пенсійного фонду України щодо якісного проведення атестації робочих місць за умовами праці для вирішення правомірності призначення пенсій за віком на пільгових умовах за Списками № 1 і № 2 працівникам підприємств, установ та організацій м. Києва.–Спільно з фахівцями органів Пенсійного фонду України м. Києві проводились спільні перевірки підприємств щодо підстав видачі довідок для призначення пенсій за віком на пільгових умовах за списками № 1 і № 2.–Працівниками районних управлінь праці та соціального захисту населення постійно проводилась робота щодо розгляду колективних договорів в частині надання пільг та компенсацій працюючим за роботу із шкідливими та важкими умовами праці і надаються рекомендації про зобов’язання роботодавця щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці та надання пільг та компенсацій працівникам за роботу з шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці.

 5.2. Організовувати проведення навчання і перевірки знань спеціалістів районних у м.Києві державних адміністрацій, посадових осіб підприємств, установ і організацій міста з питань охорони праці та спільно з Держгірпромнагляд, Фондом соціального страхування від нещасного випадку проводити регіональні та міжгалузеві семінари з питань охорони праці (за окремим планом).

Виконується. За звітний період в навчально-методичних учбових центрах організовано навчання і перевірку знань керівників та спеціалістів підприємств, установ та організацій м. Києва.–

 5.3. Вводити в практику проведення виїзних засідань Сторін на підприємствах, де стан охорони праці є незадовільним, та на засіданнях колегіальних органів розглядати стан охорони праці у місті.

Протягом 2014 року фахівцями Відділу з питань охорони праці та секторів з питань охорони праці райдержадміністрацій проводились виїзди на підприємства міста для надання методичної та нормативно-правової допомоги, а також були організовані наради та семінари з питань охорони праці за участю керівників та спеціалістів підприємств, установ та організацій м. Києва, представників Територіального управління Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києві, Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань на виробництві

 5.4. Проводити разом з теруправлінням Держгірпромнагляду, Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань у м.Києві огляд-конкурс „Краще підприємство з охорони праці у м.Києві”. (Додаток 4 Положення про огляд-конкурс).

Виконано. Організовано та проведено міський огляд - конкурс «Краще підприємство з охорони праці у м. Києві за підсумками 2013 року».

 5.5. Рекомендувати передбачати в колективних договорах:

Виконується. При проведенні перевірок підприємств керівникам та головам профспілкових комітетів рекомендується передбачати при укладанні колективних договорів:

 - витрати на охорону праці не нижче передбачених Законом України „Про охорону праці” та домагатися досягнення рівня цих витрат у розрахунку на кожного працівника не нижче місячної суми мінімального розміру оплати праці;

- витрати на охорону праці не нижче передбачених Законом України „Про охорону праці” та домагатися досягнення рівня цих витрат у розрахунку на кожного працівника не нижче місячної суми мінімального розміру оплати праці;

 - безкоштовну видачу молока працівникам при наявності шкідливих речовин у робочій зоні, незалежно від їх концентрації;

- безкоштовну видачу молока працівникам при наявності шкідливих речовин у робочій зоні, незалежно від їх концентрації;

 - надання додаткових компенсацій працівникам, якщо вони зайняті на важких роботах та на роботах із шкідливими, або небезпечними умовами праці;

- надання додаткових компенсацій працівникам, якщо вони зайняті на важких роботах та на роботах із шкідливими, або небезпечними умовами праці;

 - фінансування за рахунок роботодавця навчання представників профспілок з питань охорони праці;

- фінансування за рахунок роботодавця навчання представників профспілок з питань охорони праці;

 - заходи щодо виведення жінок та неповнолітніх з робіт зі шкідливими умовами праці, які для них заборонено переліками, затвердженими наказами Міністерства охорони здоров'я України від 10.12.1993 № 256 та від 31.03.1994 № 46;

- заходи щодо виведення жінок та неповнолітніх з робіт зі шкідливими умовами праці, які для них заборонено переліками, затвердженими наказами Міністерства охорони здоров'я України від 10.12.1993 № 256 та від 31.03.1994 № 46;

 - особливості регулювання робочого часу і часу відпочинку окремих категорій працівників, робота яких безпосередньо пов’язана з обслуговуванням населення та об’єктів підвищеної безпеки;

- особливості регулювання робочого часу і часу відпочинку окремих категорій працівників, робота яких безпосередньо пов’язана з обслуговуванням населення та об’єктів підвищеної безпеки;

 - встановлення тривалості робочої зміни понад 8 годин (крім працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та важкими умовами праці) лише в порядку, визначеному Правилами трудового розпорядку;

- встановлення тривалості робочої зміни понад 8 годин (крім працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та важкими умовами праці) лише в порядку, визначеному Правилами трудового розпорядку;

 - надання додаткових пільг постраждалим при нещасних випадках та профзахворюваннях;

- надання додаткових пільг постраждалим при нещасних випадках та профзахворюваннях;

 - забезпечення працюючих необхідним та якісним спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального та колективного захисту згідно з діючими нормами;

- забезпечення працюючих необхідним та якісним спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального та колективного захисту згідно з діючими нормами;

 - розглядати питання доцільності створення цехових лікарських дільниць для працюючих у шкідливих та небезпечних умовах праці;

- розглядати питання доцільності створення цехових лікарських дільниць для працюючих у шкідливих та небезпечних умовах праці;

 - заходи щодо запобігання поширення епідемії ВІЛ/СНІДу у виробничому середовищі. Не допускати дискримінації працівників за ВІЛ-статусом;

- заходи щодо запобігання поширення епідемії ВІЛ/СНІДу у виробничому середовищі. Не допускати дискримінації працівників за ВІЛ-статусом;

 - витрати на проходження обов'язкових попереднього та періодичних медичних оглядів працівників певних категорій;

- витрати на проходження обов'язкових попереднього та періодичних медичних оглядів працівників певних категорій;

 - забезпечення проведення атестації робочих місць за умовами праці згідно діючого законодавства.

- забезпечення проведення атестації робочих місць за умовами праці згідно діючого законодавства.

 5.6. На запит Сторін Угоди надавати інформацію про результати атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах із шкідливими і важкими умовами праці.

Запитів від сторін Угоди не надходило.

 5.7. З метою вирішення спірних питань з охорони праці звертатись до „Центру незалежних експертиз ФПУ”.

За звітний період необхідності звертатись до «Центру незалежних експертиз ФПУ» з метою вирішення спірних питань з охорони праці не було.

Виконавчий орган Київської міської ради–(Київська міська державна адміністрація) зобов'язується:

 5.8. Розробляти програму приведення у відповідність діючим нормативним актам з охорони праці потенційно небезпечних об'єктів та продовжує їх паспортизацію.

Відділ з питань охорони праці вживає заходи щодо контролю за створенням на підприємствах служб, відповідальних за безпечну експлуатацію будівель та споруд, а також проведенням їх паспортизації в установлені нормативними актами терміни.

 5.9. Забезпечувати згідно з діючими нормами належні санітарно-побутові умови для працівників комунальних ринків, працівників комунального пасажирського транспорту на кінцевих зупинках маршрутів.

Виконується. Розроблено заходи щодо створення і забезпечення належних санітарно-побутових та безпечних умов праці. Наказом генерального директора КП «Київпастранс» утворено постійну комісію по контролю та вдосконаленню роботи із забезпечення належних умов праці для працівників наземного пасажирського транспорту. На кінцевих зупинках громадського транспорту, де існують лінійно-диспетчерські станції, в переважній більшості розміщено кімнати для прийняття їжі, які забезпечені необхідним обладнанням (чайник, мікрохвильова піч тощо), належним устаткуванням та с/в.–Там де відсутні ЛДС, існують угоди з найближчими до кінцевих зупинок представниками надання послуг (магазини, кафе, бари тощо), де працівники КП «Київпастранс» мають змогу задовольнити свої санітарно-побутові потреби.–В установленому порядку розглядаються звернення працівників КП «Київпастранс» щодо поліпшення умов праці.–На комунальних підприємствах «Бессарабський ринок», «Володимирський ринок», «Житній ринок» забезпечено санітарно-побутові умови згідно з діючими нормами. Протягом 2014 року проведено поточний ремонт роздягалень, кімнат для відпочинку та прийому їжі для технічного і торгового персоналу; придбано нову оргтехніку для працівників адмінуправлінського апарату; проведено ремонтні роботи у вбиральнях; придбано спеціальний одяг для технічних та торгових працівників; надавалось спеціальне харчування працівникам з шкідливими умовами праці.–Крім цього, облаштовано в окремих кімнатах пункти для надання першої медичної допомоги (в т.ч. придбано медичні препарати для аптечок та прибори для вимірювання артеріального тиску).–Організовано проведення первинного і періодичного медичних оглядів працівників ринків відповідно до діючого законодавства, та оздоровлення і лікування за рахунок придбання санаторно-курортних путівок.

 5.10. З метою зниження травматизму на будівництві розробити порядок укладення договорів на виконання будівельних робіт виключно з підрядними організаціями, що мають ліцензії та дозволи органів державного нагляду.

Питання розробки порядку укладання договорів на виконання будівельних робіт виключно з підрядними організаціями, що мають ліцензії та дозволи органів державного нагляду, необхідно вирішити на державному рівні. Відповідне звернення було направлено до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути дане питання на одному із засідань Уряду.

 5.11. Проводити щоквартально аналіз стану охорони праці, аварійності, травматизму та захворюваності на підприємствах, в організаціях та установах м.Києва. За результатами аналізу розробляти разом з профспілками заходи, спрямовані на поліпшення умов та охорони праці.

Виконується. Відділ з питань охорони праці щоквартально проводить аналіз стану охорони праці, аварійності, травматизму та захворюваності на підприємствах, установах та організаціях м. Києва (кількість нещасних випадків, розподіл їх по галузям, за причинами, за видами подій тощо).

 5.12. Забезпечити виконання „Регіональної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2012-2015 роки”.

Виконується. Розроблено проект Регіональної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища по місту Києву на 2014-2018 роки, який подано до Департаменту економіки та інвестицій та Департаменту фінансів для надання висновків щодо наявності у бюджеті м. Києва реальної можливості ресурсного забезпечення виконання заходів даної програми.

 5.13. Забезпечити створення безпечних умов при проведенні свят, масових культурно-видовищних і спортивних заходів, у місцях масового перебування людей.

Виконується. З метою створення безпечних умов при проведенні загальноміських свят випускається відповідне розпорядження КМДА, в якому обов’язково передбачається забезпечення:–- здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства України про охорону праці;–- чергування карет швидкої невідкладної допомоги та надання медичної допомоги;–- охорона громадського порядку;–- чергування пожежних автомобілів та здійснення державного пожежного нагляду.–Протягом 2014 року проводилась перевірка дотримання суб’єктами господарювання вимог охорони праці в місцях масового перебування людей під час проведення свят, масових культурно-видовищних і спортивних заходів (експлуатація атракціонів, встановлення сцен, освітлювального обладнання тощо).

 5.14. Організовувати і проводити перевірки технічного стану обладнання дитячих і спортивних майданчиків при ЖЕК, школах, дитячих дошкільних закладах. Вживати відповідних заходів щодо створення на цих майданчиках безпечних умов для дітей, забезпечення їх утримання.

Виконується. Районними в місті Києві державними адміністраціями ведеться постійний контроль за технічним та санітарним станом дитячих і спортивних майданчиків. У разі виявлення пошкоджених ігрових елементів терміново виконуються роботи по їх ремонту або демонтажу.–

 5.15. Забезпечувати проведення обстеження технічного стану атракціонів у парках культури і відпочинку, які знаходяться в комунальній власності міста, з метою визначення їхньої відповідності вимогам безпечної експлуатації.

Виконується. До відкриття весняно-літнього сезону 2014 року, з метою безпечної експлуатації атракціонів, Департаментом культури забезпечено проведення обстеження технічного стану всієї атракціонної техніки, що знаходиться у парках культури та відпочинку міського підпорядкування.

 5.16. Проводити облік і аналіз нещасних випадків невиробничого характеру.

Виконується. Облік і аналіз нещасних випадків невиробничого характеру проводиться Департаментом охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)..

 5.17. Передбачати в бюджеті м.Києва видатки на:

 

 - придбання санітарно-гігієнічного одягу та інших засобів індивідуального захисту (згідно з нормативами, затвердженими Міністерством охорони здоров'я України) для закладів охорони здоров'я, що фінансуються з бюджету міста Києва;

Виконано в межах видатків, передбачених в бюджеті м. Києва на 2014 рік та згідно замовлень головного розпорядника бюджетних коштів.–

 - проведення швидкого тестування для перевірки крові на інфекційні хвороби медикам столиці, віднесеним до „групи ризику” згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я від 23.09.2004 № 467, та вакцинацію проти грипу медичних працівників „групи ризику” за епідеміологічними показниками;

Виконано в межах видатків, передбачених в бюджеті м. Києва на 2014 рік та згідно замовлень головного розпорядника бюджетних коштів.

 - виконання міських цільових програм:

 

  • міської Міжгалузевої комплексної програми „Здоров'я киян” на 2012-2016 роки;

На виконання зазначеної програми бюджетом м. Києва на 2014 рік передбачено 171 852,4 тис. гривень. За 2014 рік на вказані цілі спрямовано 142 755,4 тис. гривень.

  • міської комплексної програми „Репродуктивне здоров'я населення міста Києва на 2008-2015 роки”;

На 2014 рік на виконання програми передбачено 1024,7 тис.грн. За 2014 рік видатки по вказаній програмі профінансовано повністю.–

 - проведення профілактичних щеплень проти вірусного гепатиту медичним працівникам, які контактують з кров'ю та препаратами;

Виконано в межах видатків, передбачених на виконання міської Міжгалузевої комплексної програми "Здоров'я киян".

 - проведення робіт з обстеження та очищення дна міських пляжів;

У 2014 році з бюджету м. Києва Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) для одержувача бюджетних коштів - КП «Плесо» на видатки, пов’язані з охороною, утриманням та експлуатацією водних об’єктів та земель водного фонду, впорядкуванням міських пляжів та благоустрєм окремих прилеглих до водойм територій, проведенням заходів з організації рятування та попередження нещасних випадків на воді, було спрямовано 32737,7 тис. грн.

 - заходи з нагоди „Дня охорони праці”;–- проведення огляд-конкурсу „Краще підприємство з охорони праці у м.Києві” в сумі 55,0 тис. грн.

У бюджеті м. Києва на 2014 рік на проведення міського огляду – конкурсу стану охорони праці на підприємствах міста Києва було передбачено 55,0 тис. грн. Фінансування вказаних видатків у 2014 році не здійснювалось.

 5.18. Перед кожним оздоровчим сезоном здійснювати перевірку готовності дитячих оздоровчих закладів до роботи з дітьми з обов'язковим включенням до складу комісій представників профспілок з питань охорони праці за узгодженням з Київською міською радою профспілок.

Виконано. Кожного року, перед початком оздоровчого сезону комісією, до складу якої входять представники Київської міської державної адміністрації та відповідних перевіряючих служб здійснюються перевірки готовності дитячих оздоровчих закладів до роботи з дітьми. До складу комісії включаються представники з питань охорони праці за узгодженням з Київською міською радою профспілок. Під час оздоровчої кампанії технічна інспекція Київської міської ради профспілок постійно здійснює перевірку стану технічної безпеки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

 5.19. В проектах міських цільових програм та в Програмі соціально-економічного розвитку м.Києва передбачати заходи по забезпеченню охорони праці.

Розроблено проект Регіональної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища по місту Києву на 2014-2018 роки,в якій передбачено відповідні заходи по забезпеченню охорони праці.

 5.20. За результатами аналізу діяльності лікувально-профілактичних закладів щорічно переглядати списки медичних комісій міста, які проводять попередні та періодичні медичні огляди працюючих у шкідливих та небезпечних умовах праці. Затверджений список лікувально-профілактичних закладів доводити до відома роботодавців.

У Київській міській клінічній лікарні №7 відкрито амбулаторію загальної практики – сімейної медицини (вул. Котельнікова, 95), що на сьогодні входить до складу поліклініки №3 Святошинського району як структурний підрозділ, на базі якого створена медична комісія, яка проводить попередні та періодичні медичні огляди працюючих у шкідливих та небезпечних умовах праці, який щорічно поновлюється. Затверджено список ЛПЗ, які проводять вказані медичні огляди. Цей список ЛПЗ доводиться до відома роботодавців.

 5.21. На виконання Закону України «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві» створити центр первинної медико-санітарної допомоги в складі Київської міської клінічної лікарні № 7 для подальшого обслуговування працівників транспортних підприємств комунальної власності.

Виконується.

 5.22. З метою зниження дорожньо-транспортних пригод забезпечити постійний контроль за дотриманням вимог законодавчих актів у частині передрейсових технічних оглядів транспортних засобів, медичних оглядів водіїв, нормування робочого часу та відпочинку водіїв, які здійснюють пасажирські перевезення.

Виконується. З метою зниження кількості дорожньо-транспортних пригод, відповідно до п. 1.3 Порядку перевірки технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками, затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 05.08.2008 № 974, перевізник зобов’язаний перевіряти технічний стан колісних транспортних засобів.–Разом з тим, згідно з умовами попередньо укладених договорів про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Києва між автомобільними перевізниками та Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), перевізник зобов’язується:–– здійснювати перевезення пасажирів на маршруті технічно справними, у належному санітарному стані, відповідно обладнаними, екіпірованими та укомплектованими транспортними засобами, які відповідають вимогам Закону України «Про автомобільний транспорт», Закону України «Про дорожній рух», і Правилам дорожнього руху, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України, від 10.10.2001 № 1306;–– забезпечити обов’язкове зберігання та щоденне проведення передрейсових (післярейсових) технічних оглядів транспортних засобів, які використовуються на маршруті, а також передрейсових (післярейсових) медичних оглядів водіїв на власних або орендованих виробничо-технічних базах;–– виключити випадки роботи на маршруті транспортних засобів, які не пройшли передрейсового техогляду та не допускати до роботи на маршруті водіїв, які не пройшли передрейсового медогляду.–Крім того, технічний стан пасажирських транспортних засобів, що працюють на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі у м. Києві, в обов’язковому порядку двічі на рік перевіряється суб’єктами господарювання, уповноваженими на проведення перевірки технічного стану колісних транспортних засобів під час державного технічного огляду.–У разі виявлення систематичних порушень автомобільними перевізниками вимог попередньо укладених договорів Департамент транспортної інфраструктури відповідно до умов цих договорів та Закону України «Про автомобільний транспорт» має право в односторонньому порядку розірвати попередньо укладений договір про організацію перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування з таким перевізником та призначити для роботи на маршруті іншого автомобільного перевізника до проведення конкурсу на термін не більше ніж три місяці.–Упродовж 2014 року Департаментом транспортної інфраструктури було позбавлено права здійснювати перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування 9 автомобільних перевізників, які не змогли забезпечити випуск на маршрут планової кількості технічно справного, належним чином укомплектованого рухомого складу.

 5.24. З метою прискорення виводу із експлуатації не відповідаючих сучасним вимогам безпеки існуючих сховищ рідкого хлору на Деснянській та Дніпровській водопровідних станціях, забезпечити фінансування проектування будівництва цеху по виробництву гіпохлоріту для з незараження питної води.

Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2014 рік, затвердженою рішенням Київської міської ради від 04.02.2014 № 5/10151 (із змінами та доповненнями) будівництво зазначених об’єктів не передбачно.–У 2014 році по об’єкту «Реконструкція Деснянської водопровідної станції з впровадженням технології знезараження питної води з виробництвом та використанням низькоконцентрованого гiпохлориту натрiю на вул. А.Навої, 1-а» виконано експертизу проекту та отримано експертний звіт ДП «Укрдержбудекспертиза» (від 17.06.2013 № 00-2378-13/ІЗ), яким визначена вартість будівництва об’єкту в сумі 194204,3 тис. грн..

 5.25. Відповідно до п.10 Постанови Кабінету Міністрів України від 30.05.2007 № 790 „Про затвердження типових положень про Головне управління праці та соціального захисту населення обласної, Київської міської, управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської і про управління праці та соціального захисту населення районної, районної у мм. Києві та Севастополі державної адміністрації” забезпечити проведення державної експертизи умов праці та здійснення державного контролю за правильністю призначення та надання працівникам пільг і компенсацій за роботу зі шкідливими та важкими умовами праці.

Протягом 2014 року сектором державної експертизи умов праці Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) здійснювався контроль за якісним проведенням атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах м. Києва.–За матеріалами, наданими керівництвом 115 підприємств, проведено аналіз за результатами якого видно, що 100% робочих місць зі шкідливими та важкими умовами праці на підприємствах міста Києва, які підлягали атестації, на даний час атестовані. За звітний період покращені умови праці на 5-х робочих місцях.–Фахівцями сектору державної експертизи умов праці прийнято участь у 12 засіданнях комісії з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років при Головному управлінні Пенсійного фонду України в м. Києві, на яких розглянуто 172 макета пенсійних справ.

 5.26. Забезпечити роботу Київської міської ради з питань безпечної життєдіяльності населення.

Питання безпечної життєдіяльності населення розглядаються на засіданнях Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

 5.27. Надавати матеріальну допомогу малозабезпеченим громадянам, які опинились у складних життєвих обставинах, в т.ч. постраждалим на виробництві, в межах видатків, передбачених в бюджеті м.Києва на виконання міської цільової програми „Турбота. Назустріч киянам” на відповідну мету, в тому числі у 2012 році:–- одноразову адресну матеріальну допомогу сім'ям загиблих на виробництві у 2011 році в розмірі 300 грн.;–- інвалідам І групи, розмір пенсійної виплати яких не перевищує 1200 грн., надає одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу до державних та визначних дат, релігійних свят у розмірі 200 грн.;–- інвалідам ІІ групи та непрацюючим інвалідам ІІІ групи, розмір пенсійної виплати яких не перевищує 1200 грн., надає одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу до державних та визначних дат, релігійних свят у розмірі 100 грн.

Відповідно до статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою підвищення соціального захисту малозабезпечених верств населення міста Києва Київською міською радою рішенням від 17.02.2011 за № 19/5406 було затверджено міську цільову програму “Турбота. Назустріч киянам” на 2011-2015 роки, метою якої є суттєве підвищення ефективності системи соціальної допомоги в місті Києві через посилення адресності при її наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян для забезпечення їм гідного існування, вирішення проблем матеріально - технічного, культурно - масового характеру тощо.–Фінансування цієї програми затверджується по роках і рішення про надання адресної матеріальної допомоги та категорії соціально незахищених верств населення міста Києва Київською міською радою приймалися виходячи із можливостей бюджету міста Києва.–На 2014 рік, відповідно до рішення Київської міської ради від 04 вересня 2014 року № 46/46 “Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 17 лютого 2011 року № 19/5406 “Про затвердження міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2011-2015 роки” та фінансування її заходів у 2014 році”, визначено обсяги видатків на соціальну і матеріальну підтримку сімей учасників антитерористичної операції на Сході України та самих учасників антитерористичної операції, надання допомоги на дітей - інвалідів, які є сиротами або позбавленими батьківського піклування, та одноразової матеріальної допомоги неповнолітнім дітям, смерть батьків яких пов’язана з участю у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.–У зв’язку із складною ситуацією в державі та поглибленням економічної кризи, спричиненої окупацією АР Крим та проведенням АТО на Сході України, надання адресної матеріальної допомоги з нагоди відзначення державних, релігійних свят та визначних дат у 2014 році малозахищеним верствам населення, в тому числі, інвалідам I та II груп, не передбачено.–За оперативними даними за 2014 рік на надання матеріальної допомоги окремим категоріям киян, які потребують соціальної підтримки, у т. ч. киянам-учасникам АТО, профінансовано 10 032,1 тис. грн.

Розділ 6–Соціальні виплати та гарантії

Сторони домовились:

 6.1. Рекомендувати передбачати у колективних договорах:–- заохочувальні та компенсаційні виплати працівникам (матеріальну допомогу, одноразові заохочувальні виплати до свят і ювілеїв, винагороди, трудові та соціально-побутові пільги тощо) в межах фінансових можливостей підприємств;–- встановлення для працюючих жінок, які виховують неповнолітніх дітей,скорочену тривалість робочого часу зі збереженням оплати праці за повний робочий час.

Виконується. Власникам (уповноваженим ним органом) і трудовим колективам (уповноваженим ним органом), організаціям профспілок, в межах фінансових можливостей підприємств, в розділі колективних договорів «Соціальні гарантії, пільги та компенсації» рекомендовано:–- передбачати заохочувальні та компенсаційні виплати працівникам (матеріальну допомогу, одноразові заохочувальні виплати до свят і ювілеїв, винагороди, трудові та соціально-побутові пільги тощо), встановлювати для працюючих жінок, які виховують неповнолітніх дітей,скорочену тривалість робочого часу зі збереженням оплати праці за повний робочий час.

 6.2. Розробити проект Заходів соціального захисту інвалідів по зору та слуху.

Департаментом соціальної політики вживаються заходи щодо посилення соціального захисту інвалідів з вадами зору та слуху, підвищення якості життєдіяльності інвалідів шляхом забезпечення їх технічними та іншими засобами реабілітації, створення сприятливих умов для їх життєдіяльності, захисту прав, наданих Конституцією та законами України тощо.

Виконавчий орган Київської міської ради–(Київська міська державна адміністрація) зобов’язується:

 6.3. Передбачити в бюджеті м.Києва видатки на:

 

 6.3.1. Виконання міських цільових програм „Турбота. Назустріч киянам” та „Соціальне партнерство” на 2011-2015 роки, „Діти столиці” на 2011-2013 роки для забезпечення соціальної підтримки окремих категорій малозахищених киян.

За оперативними даними за 2014 рік на виконання міських цільових програм соціального захисту спрямовано 77 965,1 тис. грн.–

 6.3.2. Харчування в установах освіти комунальної власності територіальної громади міста у відповідності до законів України та актів Кабінету Міністрів України (харчування дітей дошкільного віку, безкоштовне харчування всіх учнів 1-4 класів загальноосвітніх закладів, безкоштовне харчування гарячими обідами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечений та багатодітних сімей, харчування учнів груп продовженого дня, харчування учнів 5-11 класів, які за висновками медичних комісій потребують дієтичного харчування, тощо.

У 2014 році з бюджету міста Києва забезпечено харчування в установах освіти комунальної власності територіальної громади міста у відповідності до законів України та актів Кабінету Міністрів України (харчування дітей дошкільного віку, безкоштовне харчування всіх учнів 1-4 класів загальноосвітніх закладів, безкоштовне харчування гарячими обідами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечений та багатодітних сімей, харчування учнів груп продовженого дня, харчування учнів 5-11 класів, які за висновками медичних комісій потребують дієтичного) в сумі 225 551,2 тис. гривень.–

 6.3.3. Придбання наборів для першокласників.

У 2014 році Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Кихвської міської ради, як головним розпорядником бюджетних коштів, набори для першокласників не придбавались.

 6.4. Забезпечити безоплатний та пільговий проїзд в міському пасажирському транспорті окремим категоріям громадян:–- дільничним лікарям-терапевтам та дільничним лікарям-педіатрам дорослої та дитячої мережі за безкоштовний проїзд в міському комунальному пасажирському транспорті загального користування (крім таксі та транспортних засобів, які працюють в режимі маршрутних таксі);–- соціальним працівникам територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів м.Києва за безкоштовний проїзд в метрополітені;–- студентам денної форми навчання вищих навчальних закладів ІV рівня акредитації та учнів професійно-технічних закладів в розмірі половини вартості квитка на проїзд у міському та приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України;–- дітям шкільного віку за проїзд всіма видами комунального пасажирського транспорту загального користування (наземного та підземного), крім таксі та маршрутного таксі;–- пенсіонерам та інвалідам, які не мають права відповідно до чинного законодавства на пільговий проїзд у метрополітені, за пільговий проїзд у метрополітені;–- листоношам Київської міської дирекції УДППЗ „Укрпошта” на придбання місячних проїзних квитків на проїзд у міському пасажирському транспорті (крім таксі) в розмірі 50%.

В 2014 році в місті Києві забезпечено безоплатний та пільговий проїзд в міському комунальному транспорті окремим категоріям громадян:–- дільничним лікарям-терапевтам та дільничним лікарям - педіатрам дорослої та дитячої мережі – безкоштовний проїзд в міському комунальному пасажирському транспорті загального користування (крім таксі та транспортних засобів, які працюють в режимі маршрутних таксі);–- працівникам соціальної сфери, таким як: соціальним працівникам, соціальним робітникам, фахівцям із соціальної роботи, державним соціальним інспекторам, патронажним сестрам міського Товариства Червоного Хреста, перекладачам жестової мови Київської організації УТОГ – безоплатний проїзд в міському комунальному пасажирському транспорті загального користування (крім таксі та транспортних засобів, які працюють в режимі маршрутних таксі), на підставі “Картки киянина”;–- студентам денної форми навчання вищих навчальних закладів ІV рівня акредитації та учнів професійно - технічних закладів в розмірі половини вартості квитка на проїзд у міському та приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України;–- дітям шкільного віку – безоплатний проїзд всіма видами комунального пасажирського транспорту загального користування (наземного та підземного), крім таксі та маршрутного таксі;–- пенсіонерам та інвалідам, які не мають права відповідно до чинного законодавства на пільговий проїзд у метрополітені – безоплатний проїзд в метрополітені на підставі пенсійних посвідчень;–- листоношам Київської міської дирекції УДППЗ “Укрпошта” на придбання місячних проїзних квитків на проїзд у міському пасажирському транспорті (крім таксі) в розмірі 50%.–За 2014 рік за рахунок коштів міського бюджету профінансовано видатки на компенсацію пільгового проїзду окремих категорій громадян у сумі 92 656,2 тис. гривень.

Розділ 7–Організація оздоровлення, культурного дозвілля–та розвиток фізкультури і спорту–для киян і членів їх сімей

Сторони домовились:

 7.1. Забезпечити ефективну діяльність культурних, спортивних, дитячих та молодіжних установ і організацій.

 

Спільними зусиллями Сторін:

 - фінансувати проведення „Головної ялинки міста” для дітей пільгових категорій в одному із міських театрально-концертних закладів;

Виконується. З метою організації змістовного дозвілля дітей, киян та гостей столиці на період Новорічних та Різдвяних свят і були проведені різножанрові культурно-масові, мистецькі акції, спортивні заходи, розраховані на різні вікові категорії та смаки.–У муніципальних театрах міста для дітей та підлітків проходили вистави відомих письменників-казкарів, святкові лялькові програми, мюзикли, вистави класичного жанру тощо. Діти-сироти, діти-інваліди та діти з малозабезпечених сімей мали можливість відвідати новорічні святкові вистави безкоштовно. Загалом у муніципальних театрах було проведено 220 новорічних вистав,які відвідали понад 80,0 тис. глядачів.

 - організовувати відпочинок та оздоровлення дітей та підлітків, в тому числі пільгової категорії;

Відповідно до рішення Київської міської ради від 04 лютого 2014 року № 6/1062 «Про бюджет міста Києва на 2014 рік» усього в 2014 році з бюджету міста Києва на оздоровчі програми передбачено 26 млн. 914,0 тис. грн. (2013 року - 26620,6 тис. грн.) та 2 858,2 тис. грн. - на відпочинок 8 124 дітей у 110 дитячих таборах денного перебування на базі навчальних закладів міста.–Також, у 2014 році оздоровлено 8043 дітей, які потребують особливої спеціальної уваги та підтримки.–В рамках реалізації завдань, покладених на Департамент освіти і науки, молоді та спорту, та передбачених бюджетом програм організовується оздоровлення та відпочинок для:–дітей пільгових категорій шкільного віку;–вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл;–повнолітніх учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів денної форми навчання:–переможців міських, всеукраїнських і міжнародник олімпіад, фестивалів, змагань, спартакіад;–членів Київської Малої академії наук;–вихованців дитячих творчих колективів Київського Палацу дітей та юнацтва,–вихованців Міжнародного центру дитячо-юнацького туризму,–лідерів учнівського самоврядування.–Крім того, районні в місті Києві державні адміністрації забезпечують оздоровлення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування – вихованців школи-інтернату № 21, вихованців дитячого будинку «Малятко», а також відпочинок дітей у дитячих таборах з денним перебуванням на базі навчальних закладів міста.–Слід зазначити, що для організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей в таборах працюють гуртки, секції позашкільних навчальних закладів. Підготовлена велика програма культурно-масових заходів; культпоходи в театри, кінотеатри, екскурсії, конкурси, відпочинок в паркових зонах міста тощо.

 - сприяти розвитку фізкультурно-спортивного руху в місті, залучати до систематичних занять різними формами фізичної культури та масового спорту працівників, членів їх сімей;

Виконується. З метою пропаганди здорового способу життя та позитивної мотивації молоді і до свого здоров’я в м. Києві протягом 2014 року було проведене, низку фізкультурно-масових заходів, а саме: Олімпійський день, спортивно-масові заходи у всіх районах м. Києва присвячених Дню Києва та столиці, до програм яких включені змагання з легкої атлетики, футболу; «Веселі старти», «Тато, мамо, я - спортивна сім’я» та інші.

 - не допускати закриття та перепрофілювання діючих об’єктів соціального призначення: санаторіїв-профілакторіїв; баз відпочинку та оздоровлення; навчально-виховних установ; дитячих та молодіжних оздоровчих таборів, закладів фізичної культури і спорту, баз олімпійської та параолімпійської підготовки, спортивних споруд усіх форм власності; дитячих та молодіжних клубів у навчальних закладах.

Виконується. Питання закриття та перепрофілювання діючих об’єктів соціального призначення: санаторіїв-профілакторіїв; баз відпочинку та оздоровлення; навчально-виховних установ; дитячих та молодіжних оздоровчих таборів, закладів фізичної культури і спорту, баз олімпійської та параолімпійської підготовки, спортивних споруд усіх форм власності; дитячих та молодіжних клубів у навчальних закладах знаходиться на постійному контролі.

 7.2. Передбачити в колективних договорах відрахування коштів первинним профспілковим організаціям підприємств, установ, організацій на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу в розмірах не менше, ніж 0,3% від фонду оплати праці, з віднесення цим сум на валові витрати, а у бюджетній сфері за рахунок виділення додаткових бюджетних асигнувань відповідно до ст.44 Закону України „Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності” та до пп.5.6 та 5.11 Генеральної угоди.

Виконується. Керівникам підприємств, установ та закладів рекомендується передбачати в колективних договорах відрахування коштів первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу в розмірах не менше, ніж 0,3% від фонду оплати праці, з віднесення цим сум на валові витрати, а у бюджетній сфері за рахунок виділення додаткових бюджетних асигнувань відповідно до ст.44 Закону України „Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності” та до пп.5.6 та 5.11 Генеральної угоди.

Виконавчий орган Київської міської ради–(Київська міська державна адміністрація) зобов’язується:

 7.3. Передбачити в бюджеті м.Києва видатки на:

 

 - фінансування заходів на оздоровлення та відпочинок дітей, в тому числі дітей пільгових категорій, підлітків та студентів, в т.ч. профспілкам в сумі не менше, ніж у минулому році;

У 2014 році з бюджету м. Києва на оздоровлення дітей в першу чергу пільгових категорій спрямовано 14 005,8 тис. грн, в тому числі профспілками – 5 817,8 тис. гривень.

 - фінансування проведення загальноміських спортивних заходів.

На проведення загальноміських спортивних заходів за 2014 рік спрямовано 3 245,7 тис. гривень.

7.4. Вирішити питаннястосовно:

 

 - продовження права пільгового користування земельними ділянками дитячо-юнацьким спортивним закладам, що знаходяться у підпорядкуванні Сторін, термін користування якими закінчився, відповідно до чинного законодавства України;

Виконується. До Київської міської ради подані пропозиції стосовно права пільгового користування земельними ділянками дитячо-юнацькими спортивними закладами та рішенням Київської міської ради від 04.02.2014 № 6/10152 визначено перелік підприємств та організацій, яким надаються пільги по сплаті земельного податку на 2014 рік.

 - поліпшення стану доріг, що ведуть до дитячо-юнацьких спортивних закладів, розташованих на Трухановому острові, а також їх освітлення та організацією патрулювання наряду міліції на острові протягом року;

Виконано. В рамках підготовки до проведення в м. Києві фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, комунальною корпорацією «Київавтодор» було виконано ремонт центральної балансової дороги на Трухановому острові, а комунальним підприємством «Київміськсвітло» було здійснено ремонт та профілактику мереж зовнішнього освітлення. На сьогоднішній день зовнішнє освітлення функціонує згідно режиму роботи мереж зовнішнього освітлення міста Києва.

 - відновлення водопостачання для дитячих закладів, фізичної культури і спорту, баз олімпійської та параолімпійської підготовки, спортивних споруд, що входять у підпорядкування Сторін, розташованих на Трухановому острові в м.Києві;

За інформацією ПАТ «АК «Київводоканал» під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу КП «Плесо» забезпечувало водопостачання з новозбудованого локального комплексу артводопостачання на території Труханового острова. На даний час розглядається питання водопостачання острова з водопровідної мережі на Набережному шосе, запроектованої в складі об’єкта «Реконструкція транспортної розв’язки на Поштовій площі».

 - надання у позашкільний час спортивних залів загальноосвітніх шкіл для організації навчально-тренувальних занять з вихованцями дитячих спортивних шкіл, які знаходяться у підпорядкуванні Міськпрофради.

Виконується. Розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 17.11.2011 № 214 «Про безоплатне користування спортивних споруд та приміщень загальноосвітніх закладів дитячо-юнацькими спортивними школами комунальної власності територіальної громади міст Києва» передбачено надавання першочергово на безоплатній основі в позаурочний час спортивні споруди та приміщення загальноосвітніх закладів для проведення навчально-тренувальних занять з вихованцями дитячо-юнацьких спортивних шкіл комунальної власності територіальної громади міста Києва.

 7.5. Надавати всебічну допомогу профспілкам у проведенні фізкультурно-оздоровчих заходів, галузевих і міжгалузевих спартакіад, фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів для працівників за місцем їх роботи, дітей, молоді, а також в утриманні спортивних шкіл усіх типів і підготовці резерву для національних збірних команд.

Виконується. Всебічна допомога профспілкам у проведенні фізкультурно-оздоровчих заходів, галузевих і міжгалузевих спартакіад, фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів для працівників за місцем їх роботи, дітей, молоді, а також в утриманні спортивних шкіл усіх типів і підготовці резерву для національних збірних команд надається.–У 2014 році організовано та проведено спортивно-масові заходи «Київська міська Спартакіада «Здоровий киянин» разом з КМ ФСТ «Спартак», Всеукраїнський конкурс «Інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу» та Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»).

 7.6. Зберігати існуючу інфраструктуру дитячих оздоровчих та культурно-мистецьких закладів (будинки та палаци культури, театри, кінотеатри, музеї, бібліотеки, музичні професійні колективи, парки культури і мистецтв, школи естетичного виховання) та забезпечити їх фінансування з бюджету.

Виконується. Існуюча мережа дитячих оздоровчих та культурно-мистецьких закладів збережена.–У системі освіти і науки, молоді та спорту м. Києва функціонує 39 позашкільних навчальних закладів. У шкільних гуртках, спортивних секціях, іншими видами позаурочної діяльності в школі займається 187,5 тис. учнів, 81% від загальної їх кількості в ЗНЗ міста.–Загальний обсяг видатків, закладений у бюджеті м. Києва на позашкільну освіту, встановлений в сумі 157,7 млн. гривень. При цьому, 99,4 % творчих об’єднань позашкільних навчальних закладів системи освіти фінансується за рахунок бюджетних асигнувань, їх відвідують діти на безоплатній основі.–На сьогодні збережена мережа театрально-концертних закладів, підпорядкованих Департаменту культури (18 театрів і 6 концертних організацій), в яких працює майже 3 тис. осіб. Крім цього, підтримуються районні театральні заклади, зокрема, театр "Актор" Шевченківського району, театр "Дивний замок" Солом’янського району, театр української традиції «Дзеркало» Дніпровського району.

 7.7. Не дозволяти викуп та виділення під забудову земельних ділянок у м.Києві та приміській смузі, розташованих у природоохоронній зоні, в межах культурних та природних заповідників, таких, що є зонами відпочинку киян.

Протягом 2014 року продаж та передача земельних ділянок під забудову у межах земель природно-заповідного фонду, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення не здійснювались.

Розділ 8–Соціальний діалог

З метою подальшого розвитку соціального діалогу та підвищення його ефективності

Сторони домовились:

 8.1. Дотримуватись норм законів України „Про соціальний діалог в Україні”, „Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”, „Про організації роботодавців”.

Розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 04.04.2014 № 379 “Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 05 квітня 2011 року № 484 “Про Колегію виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)” затверджено посадовий склад Колегії виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).–Для оперативного аналізу соціально-економічної ситуації, відповідно до зазначеного розпорядження до посадового складу Колегії виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) за згодою включено голову Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві “Київська міська рада профспілок”.–Сторонами соціального діалогу проводились спільні організаційні та практичні заходи по виконанню Територіальної угоди між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією), Об’єднанням організацій роботодавців м. Києва “Федерація роботодавців м. Києва” та Об’єднанням профспілок, організацій профспілок у м. Києві “Київська міська рада профспілок” на 2012-2013 роки і створенню умов у місті по забезпеченню стабільної соціально-економічної ситуації, ефективному регулюванню виробничих, трудових і соціально-економічних відносин працівників та власників на підприємствах, в установах і організаціях.–З метою узгодженого вирішення проблем, що виникають у соціально-економічній сфері, стосуються прав та інтересів працівників та роботодавців м. Києва, проводиться відповідна робота по забезпеченню діяльності Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.–Зокрема, на засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради за участю членів ради та представників від виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), профспілок та роботодавців 28 січня 2014 року розглянуті питання стану справ в соціально-економічній сфері міста, зокрема:–1. Про підвищення тарифів на проїзд в Київському метрополітені та наземному транспорті в м. Києві.–2. Реалії та перспективи будівництва доступного житла для молоді.–3. Про проект бюджету міста Києва на 2014 рік з соціальних питань.–У зв’язку з кадровими змінами розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 15.10.2014 № 1150 затверджено новий склад представників від виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.–З метою подальшого розвитку соціального діалогу в столиці 29 жовтня 2014 року відбулась нарада під головуванням першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Ніконова І. В. за участі керівництва Федерації роботодавців міста Києва та Київської міської ради профспілок з обговоренням питань про фінансово-економічний стан міста Києва, про розробку проекту Територіальної угоди на новий термін тощо.–19 листопада 2014 року відбулась зустріч керівництва Київської міської державної адміністрації з представниками Київської міської ради профспілок за участі Київського міського голови В. Кличка щодо взаємодії місцевої влади та профспілок по врегулюванню нагальних соціальних питань, про соціально-економічну ситуацію в місті, розвиток діалогу між соціальними партнерами, профспілками та роботодавцями.–Роботу по співпраці з соціальними партнерами виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) буде продовжено.

 8.2. Затвердити Порядок підготовки проекту Територіальної угоди, ведення колективних переговорів, підписання та здійснення контролю за її виконанням (Додаток 2).

Виконується.

 8.3. Затвердити Порядок приєднання до Територіальної угоди (Додаток 3).

Виконується.

 8.4. Надавати на безоплатній основі суб'єктам Сторін Територіальної угоди наявну інформацію з питань, які є предметом Територіальної угоди.

Виконується. Інформація з питань, які є предметом Територіальної угоди надається суб'єктам Сторін Територіальної угоди на безоплатній основі.

 8.5. Вирішувати спірні питання та проблеми міського рівня, що виникають під час виконання Територіальної угоди, шляхом проведення консультацій і переговорів.

Виконується.

 8.6. Сприяти укладенню колективних договорів на підприємствах, в організаціях, установах усіх форм власності, що знаходяться у сфері дії Сторін, а також внесенню до них змін і доповнень, якщо вони включають нижчі порівняно з Генеральною, галузевими і цією угодою соціальні гарантії, компенсації, пільги.

Департамент соціальної політики спільно з районними в місті Києві державними адміністраціями постійно проводить роботу щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері соціально-трудових відносин через вивчення питань стану укладення, повідомної реєстрації колективних договорів на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності та відповідності положень колдоговорів вимогам чинного законодавства.–На підприємствах, в організаціях міста різних форм власності постійно вивчається стан соціально-трудових відносин між власниками, органами, які їх представляють та трудовими колективами. Контролюється відповідність положень колективних договорів нормам чинного законодавства, зокрема в частині своєчасної виплати заробітної плати, графіків погашення заборгованості із заробітної плати, встановлення мінімального розміру тарифної ставки робітника І розряду відповідно до галузевої угоди, забезпечення продуктивної зайнятості, використання робочого часу, відпочинку та оплати праці неповнолітніх тощо. Керівникам підприємств та організацій, колективні договори яких опрацьовувались, при виявленні положень, які погіршують становище працюючих порівняно із законодавством, надаються рекомендації щодо внесення змін та доповнень до колективних договорів.–За даними районних в місті Києві державних адміністрацій протягом січня-грудня 2014 року було проведено повідомну реєстрацію 1089 колективних договорів підприємств, організацій та установ м. Києва, надано 9545 рекомендацій.–Найбільша кількість колективних договорів пройшла повідомну реєстрацію в Шевченківському районі – 195 одиниць, найменша кількість у Дарницькому районі – 50 одиниць.–Найбільша кількість колективних договорів укладена в наступних сферах: освіта – 259 договорів або 23,8%; охорона здоров'я та надання соціальної допомоги – 123 договори (11,3%); професійна, наукова та технічна діяльність – 117 договорів (10,7%); найменша – у сільському господарстві, мисливстві, лісовому та рибному господарстві – 11 договорів (1,0%).

Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) зобов’язується:

 8.7. Включати до складу колегій та цільових комісій, робочих органів підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) представників профспілок та організацій роботодавців, які є суб'єктами Територіальної угоди.

Виконується. До складу Колегії виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) включено Мельника Валентина Петровича – голову Київської міської ради профспілок.–До складу постійно запрошених на засідання Колегії і розширені апаратні наради КМДА включено Майка Віталія Івановича – голову спільного представницького органу сторони роботодавців на рівні міста Києва - президента Київської міської асоціації роботодавців та Осадчого Олександра Володимировича - голову Ради директорів підприємств, установ та організацій м.Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку