Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за березень 2015 року

До пунктів 3 та 4:

05 березня 2015 року відбулось засідання Колегії Департаменту охорони здоров’я під головуванням Київського міського голови Кличка В.В., під час якого обговорювались підсумки діяльності медичної галузі у 2014 році та питання щодо реформування сфери охорони здоров’я у 2015 році. Учасникам засідання було презентовано план з модернізації і розвитку системи охорони здоров’я в місті Києві, напрацьований робочою групою з питань модернізації системи охорони здоров’я міста Києва, створеної Київським міським головою Кличком В.В.

До участі у засіданні було запрошено представників профспілкових, громадських та благодійних організацій м. Києва, виступи, пропозиції та зауваження яких будуть враховані під час остаточного формування рішення Колегії Департаменту.

На офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації та веб-сайті Департаменту охорони здоров’я розміщено відповідні прес-релізи щодо результатів проведення засідання Колегії для широкого інформування населення про заплановані Київською міською владою заходи у сфері столичної медицини.

Продовжується співпраця з Київською міською Радою профспілки працівників охорони здоров’я. Департаментом охорони здоров’я надано пропозиції до Плану засідань Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради на 2015 рік.

До пунктів 5, 6 та 7:

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за відповідними рубриками розміщено інформацію про Департамент (інформація про керівний склад Департаменту, прізвища, імена, по батькові керівників, їх контактні дані, Положення про Департамент охорони здоров’я, нормативно-правові акти, що регламентують його діяльність, перелік структурних підрозділів Департаменту, їх основні функції, прізвища, імена, по батькові керівників, їх контактні дані тощо). Розміщено графік прийому громадян керівництвом Департаменту, робота «гарячих ліній» Департаменту тощо.

За рубрикою «Бюджет» забезпечено роботу щодо висвітлення відповідної інформації стосовно бюджету м. Києва, зокрема: розміщення звітів по паспортам бюджетних програм, паспорта бюджетних програм на поточний рік тощо.

Розміщуються матеріали, що стосуються закупівель по Департаменту та по кожному окремому закладу.

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за рубрикою «Обговорення» розміщуються проекти нормативно-правових документів Міністерства охорони здоров’я України, виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту охорони здоров’я для можливості їх обговорення широким загалом.

В оперативному режимі розміщується інформація про заплановані заходи та про результати їх проведення (протоколи апаратних нарад, рішення колегій та ін.).

У березня 2015 року розміщено прес-реліз про результати засідання Колегії Департаменту охорони здоров’я, яке відбулось 05 березня 2015 року.

З метою забезпечення прозорості діяльності Київської міської влади, створення належних умов щодо доступності до інформації населення та пацієнтів про діяльність закладів охорони здоров’я міста та ін. 11 березня 2015 року за участю радника Київського міського голови Турчака Д.В. відбулась тематична апаратна нарада Департаменту охорони здоров’я, на якій було презентовано проект інформаційної системи «Медичний портал міста Києва». Під час наради було напрацьовано низку заходів щодо відпрацювання дієвого інформаційного зв’язку Київської міської влади, закладів охорони здоров’я та мешканців столиці в рамках Медичного порталу міста Києва та забезпечення його постійного інформаційного наповнення.

 

До пункту 10:

Здійснюється постійна робота щодо попередження проявів корупції в закладах охорони здоров’я м. Києва. Проводиться постійна робота щодо ознайомлення з основними пріоритетами Уряду з питань боротьби з корупцією. Проводиться моніторинг оцінки діяльності закладів охорони здоров’я та роботи керівників закладів згідно відповідно до умов підписаних контрактів.

Департамент охорони здоров’я в своїй роботі завжди керується основними законодавчими документами, які регламентують діяльність сфери охорони здоров’я, дотримується принципу прозорості під час прийняття управлінських рішень шляхом проведення консультацій з громадськістю, громадських слухань та обговорень актуальних питань розвитку столичної медичної галузі.

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за відповідними рубриками оприлюднюється інформація, пов’язана з доступом громадян до публічної інформації, державною акредитацією закладів охорони здоров’я, атестацією медичних працівників, проведенням тендерів на закупівлю товарів (робіт, послуг), конкурсів на займання вакантних посад тощо.

В рамках виконання Закону України від 07 квітня 2011 року № 3206-VІ «Про засади запобігання і протидії корупції» відповідно до вимог статті 12 «Фінансовий контроль» щорічно (до 01 квітня) забезпечено подання за місцем роботи всіма посадовими особами юридичних осіб публічного права, які одержують заробітну плату за рахунок місцевого бюджету, декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік.

Кожного року до цієї роботи залучено керівників закладів охорони здоров’я, їх заступників, головних бухгалтерів, завідувачів відділень та ін. посадових осіб, які керують певними ділянками робіт, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків, або виконують такі обов’язки за спеціальними повноваженнями.

До пункту 23:

Департаментом охорони здоров’я забезпечено проведення постійної роботи з інформування Управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Плану дій з впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в місті Києві.

Дана інформація щомісячно розміщується за відповідною рубрикою на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації.

Перейти до спискуВерсiя для друку