Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за квітень 2015 року

До пунктів 3 та 4:

Продовжується співпраця з Київською міською Радою профспілки працівників охорони здоров’я.

Так, 15 квітня 2015 року відбулася зустріч керівництва Київської міської державної адміністрації з медичною громадськістю столиці та профспілковим активом закладів охорони здоров’я міста, на якій обговорювалось питання розвитку медичної галузі м. Києва.

Було обговорено Концепцію розвитку і модернізації системи охорони здоров’я міста Києва, яка передбачає заміну застарілої моделі фінансування та управління медичних закладів і створення єдиного медичного простору.

Керівництвом Київської міської державної адміністрації було наголошено на тому, що столична влада завжди враховуватиме думку киян та медиків столиці під час опрацювання спільної позиції щодо реформування галузі охорони здоров’я міста.

Також, за участю громадських організацій міста та міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» в Департаменті охорони здоров’я 02.04.2015 року відбулося засідання «Круглого столу» з Порядком денним: «Надання медичних послуг з репродуктивного здоров’я дівчатам та жінкам в складних життєвих обставинах: проблеми та перспективи».

До участі у заході було запрошено керівників «клінік, дружніх до молоді», завідувачів жіночих консультацій, представників шкірно-венерологічних диспансерів, представників соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

Дану інформацію висвітлено на офіційних сайтах Київської міської державної адміністрації та Департаменту охорони здоров’я.

До пунктів 5, 6 та 7:

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за відповідними рубриками розміщено інформацію про Департамент (інформація про керівний склад Департаменту, прізвища, імена, по батькові керівників, їх контактні дані, Положення про Департамент охорони здоров’я, нормативно-правові акти, що регламентують його діяльність, перелік структурних підрозділів Департаменту, їх основні функції, прізвища, імена, по батькові керівників, їх контактні дані тощо). Розміщено графік прийому громадян керівництвом Департаменту, робота «гарячих ліній» Департаменту тощо.

За рубрикою «Бюджет» забезпечено роботу щодо висвітлення відповідної інформації стосовно бюджету м. Києва, зокрема: розміщення звітів по паспортам бюджетних програм, паспорта бюджетних програм на поточний рік тощо.

Розміщуються матеріали, що стосуються закупівель по Департаменту та по кожному окремому закладу.

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за рубрикою «Обговорення» розміщуються проекти нормативно-правових документів Міністерства охорони здоров’я України, виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту охорони здоров’я для можливості їх обговорення широким загалом.

На даний час за рубрикою «Реформування» (підрубрика «Обговорення») розміщено Концепцію модернізації системи охорони здоров’я м. Києва для ознайомлення з нею населення столиці.

В оперативному режимі розміщується інформація про заплановані заходи та про результати їх проведення (протоколи апаратних нарад, рішення колегій та ін.).

У квітні 2015 року було організовано «пряму лінію» у Контактному центрі м. Києва (вул. Хрещатик, 36) за участю виконувача обов’язків директора Департаменту охорони здоров’я А. Арешкович.

На обговорення були винесені питання щодо проблем медичного забезпечення в закладах охорони здоров’я мешканців м. Києва, реорганізації закладів та установ охорони здоров’я, протиправних дій (бездіяльності) медичних працівників, благодійних внесків в закладах охорони здоров’я, незадовільні побутові умови медичних установ, забезпечення медичним обладнанням, лікарськими засобами, тощо.

До пункту 10:

Здійснюється постійна робота щодо попередження проявів корупції в закладах охорони здоров’я м. Києва. Проводиться постійна робота щодо ознайомлення з основними пріоритетами Уряду з питань боротьби з корупцією.

Департамент охорони здоров’я в своїй роботі завжди керується основними законодавчими документами, які регламентують діяльність сфери охорони здоров’я, дотримується принципу прозорості під час прийняття управлінських рішень шляхом проведення консультацій з громадськістю, громадських слухань та обговорень актуальних питань розвитку столичної медичної галузі.

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за відповідними рубриками оприлюднюється інформація, пов’язана з доступом громадян до публічної інформації, державною акредитацією закладів охорони здоров’я, атестацією медичних працівників, проведенням тендерів на закупівлю товарів (робіт, послуг), конкурсів на займання вакантних посад тощо.

В рамках виконання Закону України від 07 квітня 2011 року № 3206-VІ «Про засади запобігання і протидії корупції» відповідно до вимог статті 12 «Фінансовий контроль» забезпечено своєчасне (щорічно до 01 квітня) подання за місцем роботи всіма посадовими особами юридичних осіб публічного права, які одержують заробітну плату за рахунок місцевого бюджету, декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік.

Як зазначалося вище, у квітні 2015 року під час «прямої лінії» у Контактному центрі м. Києва (вул. Хрещатик, 36) з мешканцями столиці за участю виконувача обов’язків директора Департаменту охорони здоров’я А. Арешкович обговорювались питання протиправних дій (бездіяльності) медичних працівників, благодійних внесків в закладах охорони здоров’я тощо.

До пункту 23:

Департаментом охорони здоров’я забезпечено проведення постійної роботи з інформування Управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Плану дій з впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в місті Києві.

Дана інформація щомісячно розміщується за відповідною рубрикою на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації.

Перейти до спискуВерсiя для друку