Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за травень 2015 року

До пункту 3:

Напрацьовано Концепцію реформування протитуберкульозної служби м. Києва, проект якої розміщено на офіційному сайті Департаменту охорони здоров’я для ознайомлення з ним широкого загалу.

Продовжується обговорення Концепції модернізації системи охорони здоров’я м. Києва на 2015-2017 роки. Проект Концепції розміщено на офіційному сайті Департаменту охорони здоров’я для обговорення.

Після остаточного опрацювання проекту Концепції його буде обговорено депутатськими фракціями та винесено на розгляд сесії Київської міської ради.

Департамент охорони здоров’я в своїй роботі завжди керується основними законодавчими документами, які регламентують діяльність сфери охорони здоров’я, особливо в частині, яка стосується роботи з громадськістю.

Ознайомлено із Законом України від 09.04.2015 № 316-VІІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних» та враховуються в роботу основні положення Закону з урахуванням Законів України «Про доступ до публічної інформації» та «про захист персональних даних».

В закладах охорони здоров’я міста у травні 2015 року завершено роботу із впровадження системи електронного документообігу АСКОД. На даний час всі заклади отримують та надають інформацію за допомогою зазначеної електронної системи документообігу.

До пункту 4:

При виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) створено та функціонують консультативно-дорадчі органи, до складу яких входять представники Департаменту та які приймають участь у координації діяльність сфери охорони здоров’я міста. Це:

- колегія Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), склад якої затверджений розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 21.05.2013 № 738 (зі змінами: (розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 19.11.2014 № 1358);

- Координаційна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу (розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 27.06.2012 № 1062 зі змінами (розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 17.12.2014 № 1468).

За участю заступника голови Київської міської державної адміністрації М. Радуцького та виконувача обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я А. Арешкович 16 квітня 2015 року відбулось засідання Координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Під час заходу, крім організаційних питань щодо роботи Координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу у 2015 році, обговорювався проект Міської цільової соціальної програми протидії епідемії ВІЛ-інфекції; питання співпраці між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) та Міжнародним благодійним фондом «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні»; питання забезпечення препаратами рецептурних форм ЗПТ, придбаних МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» за кошти Глобального Фонду та ін. Напрацьовано відповідні матеріали.

02.06.2015 року представники Департаменту охорони здоров’я брали участь у виїзному розширеному засіданні Колегії Міністерства охорони здоров’я України за участю Прем’єр-міністра України А. Яценюка, присвяченого питанням майбутньої стратегії і тактики реформування охорони здоров’я, запровадження реімбурсації препаратів інсуліну, економічним питанням щодо підтримки галузі та ін.

До пунктів 5, 6 та 7:

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за відповідними рубриками розміщено інформацію про Департамент (інформація про керівний склад Департаменту, прізвища, імена, по батькові керівників, їх контактні дані, Положення про Департамент охорони здоров’я, нормативно-правові акти, що регламентують його діяльність, перелік структурних підрозділів Департаменту, їх основні функції, прізвища, імена, по батькові керівників, їх контактні дані тощо).

Розміщено графік прийому громадян керівництвом Департаменту, робота «гарячих ліній» Департаменту тощо.

Забезпечено роботу щодо висвітлення відповідної інформації стосовно бюджету м. Києва, зокрема: розміщення звітів по паспортам бюджетних програм, паспорта бюджетних програм на поточний рік тощо.

Розміщуються матеріали, що стосуються закупівель по Департаменту та по кожному окремому закладу.

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за рубрикою «Обговорення» розміщуються проекти нормативно-правових документів Міністерства охорони здоров’я України, виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту охорони здоров’я для можливості їх обговорення широким загалом.

На даний час за рубрикою «Реформування» (підрубрика «Обговорення») розміщено проекти Концепції реформування протитуберкульозної служби м. Києва та Концепції модернізації системи охорони здоров’я м. Києва для ознайомлення з нею населення столиці.

Актуалізовано сторінку Департаменту на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації.

Дану роботу буде продовжено і в подальшому.

До пункту 10:

Здійснюється постійна робота щодо попередження проявів корупції в закладах охорони здоров’я м. Києва та ознайомлення з основними пріоритетами Уряду з питань боротьби з корупцією.

Департамент охорони здоров’я в своїй роботі керується основними законодавчими документами, які регламентують діяльність сфери охорони здоров’я, дотримується принципу прозорості під час прийняття управлінських рішень шляхом проведення консультацій з громадськістю, громадських слухань та обговорень актуальних питань розвитку столичної медичної галузі.

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 17.12.2014 року № 1473 (зі змінами: розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 03.02.2015 № 88) керівництво Департаменту охорони здоров’я входить до складу робочої групи з питань протидії корупції у закладах охорони здоров’я.

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за відповідними рубриками оприлюднюється інформація, пов’язана з доступом громадян до публічної інформації, державною акредитацією закладів охорони здоров’я, атестацією медичних працівників, проведенням тендерів на закупівлю товарів (робіт, послуг), конкурсів на займання вакантних посад тощо.

Відповідно до Плану основних організаційних заходів охорони здоров’я 29 квітня 2015 року у Департаменті охорони здоров’я відбулась нарада, в рамках якої розглядались питання щодо ефективності використання бюджетних коштів, у тому числі впровадження закупівлі продуктів харчування, лікарських засобів, виробів медичного призначення тощо за рамковими угодами.

За результатами проведення заходу напрацьовано відповідний Протокол щодо подальшої роботи Департаменту та закладів з даних питань.

До пункту 21:

Впроваджується інформаційна система «Медичний портал міста Києва» (далі - портал), розробленого та розрахованого для інформаційного забезпечення мешканців та пацієнтів медичних закладів столиці. В закладах охорони здоров’я визначено відповідальних осіб з питань впровадження та інформаційної підтримки даного порталу на місцях. Розробниками порталу надіслані відповідні реєстраційні дані з інструкцією щодо заповнення інформацією рубрик порталу.

До пункту 23:

Департаментом охорони здоров’я забезпечено проведення постійної роботи з інформування Управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Плану дій з впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в місті Києві за минулий місяць.

Дана інформація щомісячно розміщується за відповідною рубрикою на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації.

Перейти до спискуВерсiя для друку