На Пейзажці відбуватимуться мистецькі заходи, а не безсистемна торгівля – Максим Кузьменко

Пейзажна алея – це особливе місце у Києві, однак потребує наведення порядку, якого там немає протягом останніх кількох років. Про це зазначив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко у коментарі для «Української правди».

«Для цього було підготовлене відповідне розпорядження. Так, у чинній редакції мова йде про вернісаж-ярмарок. Ми пропонуємо замінити його на мистецькі заходи до визначних дат або просто на вихідні, творчі та культурні акції. Проте важливо, щоб ми не просто правильно сформулювали, а щоб це справді була популяризація саме українського мистецтва», – підкреслив керівник Департаменту.

Він наголосив, що підприємці, прикриваючись гарною локацією та людним місцем, «ярмаркують» абичим. Але вони не переймаються тим, що залишається після їхньої «діяльності». Ще одне болюче питання – вандалізм.

«Ми пам’ятаємо непоодинокі випадки, коли нетверезі «гості» нищили мистецькі об’єкти. Відповідати за це фактично нікому, крім небайдужих меценатів», – додав Максим Кузьменко.

Міська влада спільно з громадськістю, з урахуванням думок і побажань підприємців, які розуміють роль і значення Пейзажної алеї для киян, буде вирішувати проблемні питання алеї, щоб надати їй достойне місце у культурному та соціальному житті столиці.

«Спільними зусиллями ми покінчимо з безладом і безконтрольністю – через офіційно встановлену єдину відповідальну структуру, діяльність якої буде повністю прозорою, – каже Максим Кузьменко. – Там відбуватимуться справді мистецькі заходи з винятково українським характером, що популяризують етнічну культури України. Зараз розробляється проект схеми розміщення творів та об’єктів, що будуть брати участь у мистецьких заходах, а також проект програми культурно-розважальних заходів під час проведення мистецьких акцій. Так, на це потрібен час, але я впевнений, що вже у найближчі тижні Пейзажка матиме оновлений вигляд і нову суть – без непотребу і нинішньої неохайності», – підсумував директор Департаменту.

Перейти до спискуВерсiя для друку