Віталій Кличко: «До кінця березня в Києві працюватимуть 50 кіосків з продажу соціального хліба»

Мер Києва Віталій Кличко проінспектував роботу кіосків з продажу соціальних сортів хліба, зокрема наявність відповідних хлібобулочних виробів і ціни на цю продукцію.

«Ми відвідали кілька кіосків з продажу соціального хліба. Я зустрічався з керівництвом ПАТ «Київхліб» і поставив жорсткі умови: ціни на соціальні сорти хліба в роздрібній торгівлі повинні знизитися, а в кіосках з продажу соціального хліба – не підвищуватися. З початку року хліб в роздрібній торгівлі підвищувався в ціні тричі. Це неприпустимо. І на нашу вимогу «Київхліб» знизив ціну, – підкреслив Віталій Кличко. – Що ж стосується кіосків з продажу соціального хліба, – то «Київхліб» повинен дотримуватися умов конкурсу, одна з яких - фіксована ціна на соціальний хліб в таких кіосках. І сьогодні одне з важливих завдань - відкриття пунктів продажу соціального хліба. Зараз їх 7, ще 10 в стадії відкриття, до кінця березня таких кіосків повинно бути 50», – підкреслив Віталій Кличко.

Відповідаючи на запитання, чи задоволений мер результатами перевірки, Віталій Кличко зазначив: «Ми бачимо, що це сучасні кіоски, вони на псують зовнішній вигляд міста. В них продається хліб за фіксованими цінами, на нього великий попит, в одному такому кіоску кожен день більше 1000 людей купують соціальний хліб», – сказав Київський міський голова.

Нагадаємо, мер Києва домовився з «Київхлібом», що ціни на соціальні сорти хліба в роздрібній мережі будуть знижені з 14 березня, а в кіосках залишаться незмінними. Так, ціна в об’єктах торгівлі «Київхліб» на соціальні сорти хліба становить: «Український» - 5,25 грн, «Пшеничний» - 4,05 грн, батон - 4,15 грн.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку