Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за липень 2015 року

До пункту 3:

Департамент охорони здоров’я в своїй роботі завжди керується основними законодавчими документами, які регламентують діяльність сфери охорони здоров’я, особливо в частині, яка стосується роботи з громадськістю.

В Департаменті охорони здоров’я створено наказ від 12.06.2015 № 315  «Про організаційні заходи щодо висвітлення діяльності Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у мережі Інтернет та засобах масової інформації».

До пункту 4:

При виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) створено та функціонують консультативно-дорадчі органи, до складу яких входять представники Департаменту охорони здоров’я, які приймають участь у координації життєдіяльність міста в частині, що стосується сфери охорони здоров’я. Це:

- колегія Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) - розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 21.05.2013 № 738 (зі змінами);

- Координаційна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу (розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 27.06.2012 № 1062 зі змінами.

Крім того, у липні 2015 року Департаментом охорони здоров’я опрацьовано розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 17.07.2015 № 696 «Про затвердження складу Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради Київській міській державній адміністрації)».

Ознайомлено з Орієнтовним планом роботи з громадськістю на 2015 рік, затвердженого у звітному місяці, яким передбачено проведення спільних засідань Громадської ради та Департаменту охорони здоров’я з актуальних питань розвитку сфери охорони здоров’я столиці.

До пункту 5:

В Департаменті охорони здоров’я створено наказ від 12.06.2015 № 315  «Про організаційні заходи щодо висвітлення діяльності Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у мережі Інтернет та засобах масової інформації».

За відповідними рубриками веб-сайту Департаменту розміщується інформація про заплановані заходи (щомісячні плани, анонси подій, прес-релізи тощо), про результати їх проведення (протоколи нарад, рішення колегій).

Крім того, на веб-сторінці офіційного веб-порталу виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та на веб-сайті Департаменту розміщено Положення про Департамент охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) – розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 13.12.2013 № 2254, інформацію щодо Порядку організації особистого прийому громадян керівництвом Департаменту охорони здоров’я.

На веб-сайті Департаменту розміщено інформацію про Департамент: його керівний склад (прізвища, імена, по батькові керівників, їх контактні дані), структура Департаменту (прізвища, імена, по батькові співробітників структурних підрозділів, їх контактні дані тощо), нормативно-правові акти, що регламентують його діяльність.

27.07.2015 на розширеній апаратній нараді розглядалось питання щодо виконання наказу  Департаменту охорони здоров’я від 12.06.2015 № 315  в частині активізації та удосконалення питання роботи з інформування населення столиці про діяльність Департаменту шляхом постійної актуалізації веб-сторінки офіційного веб-порталу виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та веб-сайту Департаменту,  створення web-сторінки Департаменту охорони здоров’я в фейс-буці, забезпечення її оперативного поповнення, вжиття дієвих організаційних заходів щодо забезпечення оперативного та більш суттєвого висвітлення на офіційному веб-сайті Департаменту, в засобах масової інформації та в інтернет-ресурсах питань, які стосуються як поточної діяльності медичної галузі міста, так і запланованих заходів.

До пунктів 6 та 7:

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за рубриками «Громадянам», «Звернення громадян», «Обговорення», «Бюджет», «Закупівлі» та ін. розміщується інформація для населення щодо актуальних питань, які стосуються медичного забезпечення; державних закупівель; проекти нормативних документів, які оприлюднені для обговорення; зразки документів та інших матеріалів, необхідних для оформлення звернень громадян тощо.

Розміщено телефони «гарячих ліній» Департаменту тощо.

На даний час за рубриками «Реформування» (підрубрика «Обговорення») та «Звернення громадян» (підрубрика «Обговорення»)  розміщено проекти Концепції модернізації системи охорони здоров’я м. Києва на 2015-2017 роки, Концепції реформування протитуберкульозної служби міста Києва та порівняльну таблицю щодо внесення змін до Закону України   «Про внесення змін до Конституції України (щододецентралізації влади).

Дана робота є постійною.

Продовжується робота щодо впровадження інформаційної системи «Медичний портал міста Києва», розробленого та розрахованого для інформаційного забезпечення мешканців та пацієнтів медичних закладів столиці та здійснюється відповідна робота щодо організації та забезпечення медичної допомоги учасникам АТО, в тому числі, демобілізованим в місті Києві (створено  «Єдине медичне вікно учасника АТО»; працюють в  цілодобовому режимі телефонні «Гарячі лінії» Департаменту (278-46-40 та 278-41-91) та в кожному районі міста на базі клініко-діагностичних центрів; на офіційному веб-сайті Департаменту створено рубрику «Для осіб, демобілізованих із зони АТО»).

Зазначаємо також, що 21 липня за участю виконувача обов’язків директора Департаменту охорони здоров’я А. Арешкович відбулася «пряма лінія» (за номером «15-51») у Контактному центрі міста Києва, під час якої усі бажаючі мали можливість обговорити наболілі питання щодо надання медичної допомоги. Серед питань, що були винесені на обговорення: обслуговування в амбулаторно-поліклінічних установах, стаціонарах; надання пільгового забезпечення ліками, зокрема препаратами інсуліну; протиправні дії (бездіяльність) медичних працівників; забезпечення населення лікарськими засобами, виробами медичного призначення; безоплатне лікування, проведення аналізів, процедур у медичних закладах; забезпечення вакциною для проведення щеплень дітям в медичних закладах; робота станції швидкої медичної допомоги, невідкладної медичної допомоги; незадовільні побутові умови медичних установ; пропозиції щодо поліпшення роботи медичних установ; безоплатне або пільгове проведення операцій; реорганізація закладів та медичних установ; харчування в медичних установах тощо.

До пункту 10:

В своїй роботі Департамент керується основними законодавчими документами, які регламентують діяльність сфери охорони здоров’я, дотримується принципу прозорості під час прийняття управлінських рішень шляхом проведення консультацій з громадськістю, громадських слухань та обговорень актуальних питань розвитку столичної медичної галузі.

Здійснюються відповідні заходи щодо попередження проявів корупції в закладах охорони здоров’я м. Києва та ознайомлення з основними пріоритетами Уряду з питань боротьби з корупцією.

З метою підвищення прозорості, відкритості та попередження проявів корупції в сфері державних закупівель, в Департаменті охорони здоров’я створено наказ від 27.07.2015 № 383 щодо реалізації пілотного проекту щодо  впровадження процедури електронних закупівель товарів.

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я є посилання на офіційний веб-портал виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), на якому висвітлено антикорупційний телефон «Лінія довіри» (096)588-11-88), за яким кожний громадянин має можливість звернутися з даних питань.

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 17.12.2014 року № 1473 (зі змінами: розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 03.02.2015 № 88) керівництво Департаменту охорони здоров’я входить до складу робочої групи з питань протидії корупції у закладах охорони здоров’я.

До пункту 23:

Департаментом охорони здоров’я забезпечено проведення постійної роботи з інформування Управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Плану дій з впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в місті Києві за минулий місяць.

Дана інформація щомісячно розміщується за відповідною рубрикою на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Перейти до спискуВерсiя для друку