Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта – розпорядження Київської міської державної адміністрації від 21.06.2005 № 1027 «Про встановлення граничної торговельної надбавки на м'ясо, реалізоване з державного резерву»

Виконавець заходів з відстеження: Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

1.Цілі прийняття акта

Метою прийняття розпорядження Київської міської державної адміністрації від 21.06.2005 № 1027 «Про встановлення граничної торговельної надбавки на м'ясо, реалізоване з державного резерву», яким запроваджено регулювання роздрібних цін на м'ясо, яке реалізується з державного резерву, шляхом застосування граничної торговельної надбавки на рівні не вище 10 відсотків конкурсної ціни відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2005 р. №266 «Про порядок реалізації м’яса з державного резерву», було виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.96 №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)».

2. Строк виконання заходів з відстеження: з 22.08.2015 по 02.10.2015р.

3. Тип відстеження: (періодичне)

4. Методи одержання результатів відстеження

Для відстеження результативності використовувалось проведення аналізу рівня цін на м'ясо, що реалізується населенню в м. Києві.

5. Дані та припущення, на основі яких було проведено відстеження результативності, а також способи одержання даних

Враховуючи, що за період запровадження граничного рівня торговельної надбавки на рівні не вище 10 відсотків до конкурсної ціни на м'ясо глибокої заморозки, реалізоване з державного резерву, не поступало скарг від суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію м’яса, не виникало необхідності перегляду розміру встановленого рівня торговельної надбавки.

 

6. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Показником результативності регуляторного акта є встановлення економічно обґрунтованих цін на м’ясо, що реалізується з державного резерву для покриття всіх витрат на операції по організації реалізації м’яса (розруб, розфасовка, зберігання в низькотемпературних прилавках тощо) в торгівельній мережі.

Результатом реалізації м’яса з державного резерву було усунення диспропорцій між попитом і пропонуванням м’яса та м’ясопродуктів на продовольчому ринку міста Києва.

7. Оцінка результатів реалізації акта та ступеня досягнення визначення цілей.

В період складної економічної ситуації в країні з метою стримування цін на мясо, яке реалізувалось в торгівельній мережі, шляхом вливання значних обсягів мяса з державного резерву, обмеження граничних торговельних надбавок було актуальним та важливим. Проведений на той час аналіз діяльності торговельних підприємств, що займалися реалізацією м’яса з державного резерву, показав, що встановлені розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 21.06.2005 № 1027 «Про встановлення граничної торговельної надбавки на м'ясо, реалізоване з державного резерву» граничні рівні торговельної надбавки повністю покривали витрати з реалізації м’яса з державного резерву та в певній мірі стримували зростання цін на нього.

8. Заходи, за допомогою яких будуть здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта.

Періодичні відстеження результативності регуляторного акта будуть здійснюватися згідно з запланованими Заходами та графіком по відстеженню, які затверджуються розробником цього регуляторного акта.

Контроль за виконанням вимог регуляторного акта покладено на виконавчий орган Київської міської ради (Київську міську державну адміністрацію).

Перейти до спискуВерсiя для друку