Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за вересень 2015 року

До пункту 3:

Департамент охорони здоров’я в своїй роботі завжди керується основними законодавчими документами, які регламентують діяльність сфери охорони здоров’я, особливо в частині, яка стосується роботи з громадськістю.

Діяльність Департаменту охорони здоров'я висвітлюється у мережі Інтернет, на веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), на веб-сайті Департаменту та в засобах масової інформації.

На даний час на офіційному веб-сайті Департаменту (health.kievcity.gov.ua) за рубриками «Реформування» та «Громадянам» (підрубрики «Обговорення») розміщено для ознайомлення широкого загалу проекти Концепцій реформування протитуберкульозної служби м. Києва та модернізації системи охорони здоров’я м. Києва на 2015-2017 роки, а також проект Міської комплексної цільової програми «Здоров’я киян» на 2016-2018 роки.

Проведено підсумки обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» - порівняльна таблиця, який було оприлюднено на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за рубрикою «Громадянам» (підрубрика «Обговорення»).

Ознайомлено з листом Адміністрації Президента України від 01.09.2015 № 03-01/1860 щодо впровадження механізму децентралізації в Україні.

До пункту 4:

При виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) створено та функціонують консультативно-дорадчі органи, до складу яких входять представники Департаменту охорони здоров’я, які приймають участь у координації життєдіяльність міста в частині, що стосується сфери охорони здоров’я. Це:

- колегія Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) - розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 21.05.2013 № 738 (зі змінами);

- Координаційна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу (розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 27.06.2012 № 1062 зі змінами.

За результатами проведення засідань зазначених вище дорадчих органів затверджено відповідні протоколи.

На офіційному веб-сайті Департаменту за відповідною рубрикою розміщуються матеріали за результатами проведення засідань Колегії, з якими в разі потреби має можливість ознайомитись кожний бажаючий.

До пункту 5:

Відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я від 12.06.2015 № 315 «Про організаційні заходи щодо висвітлення діяльності Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у мережі Інтернет та засобах масової інформації» здійснюється відповідна робота щодо інформування населення столиці про основні заходи, які відбуваються за ініціативою Департаменту, та про їх результати.

За відповідними рубриками веб-сайту Департаменту розміщується інформація про заплановані заходи (щомісячні плани, анонси подій, прес-релізи тощо), про результати їх проведення (протоколи нарад, рішення Колегії Департаменту).

Крім того, на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) функціонує веб-сторінка Департаменту, на якій розміщено необхідна та корисна інформація для мешканців міста, у тому числі витяг з розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 13.12.2013 № 2254 стосовно Положення про Департамент охорони здоров’я, інформація про Департамент: його керівний склад (прізвища, імена, по батькові керівників, їх контактні дані), нормативно-правові акти, що регламентують його діяльність, тощо.

У Департаменті охорони здоров’я проводиться постійна робота щодо актуалізації офіційної веб-сторінки Департаменту, яка розміщена на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), а також рубрик/підрубрик офіційного веб-сайту Департаменту.

На даний час, у зв’язку із кадровими змінами, які відбулися останнім часом у Департаменті, актуалізовано його веб-сторінку.

Для засобів масової інформації (телебачення, радіо та друковані видання) та інтернет-ресурсів готуються відповідні матеріали з актуальних питань, які стосуються поточної діяльності столичної медичної галузі, запланованих заходів та результатів їх проведення.

До пунктів 6, 7:

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за відповідними рубриками «Громадянам», «Звернення громадян», «Обговорення», «Бюджет», «Закупівлі» та ін. розміщується інформація для населення щодо актуальних питань, які стосуються медичного забезпечення; державних закупівель; проекти нормативних документів, які оприлюднені для обговорення; зразки документів та інших матеріалів, необхідних для оформлення звернень громадян тощо.

Розміщено телефони «гарячих ліній» Департаменту тощо.

На даний час за рубриками «Реформування» (підрубрика «Обговорення») та «Громадянам» (підрубрика «Обговорення») розміщено проекти Концепції модернізації системи охорони здоров’я м. Києва на 2015-2017 роки, Концепції реформування протитуберкульозної служби міста Києва та проект Міської комплексної цільової програми «Здоров’я киян» на 2016-2018 роки.

Дана робота є постійною.

Здійснюється відповідна робота щодо інформаційного забезпечення учасникам АТО, в тому числі, демобілізованим в місті Києві (створено «Єдине медичне вікно учасника АТО»; працюють в цілодобовому режимі телефонні «Гарячі лінії» Департаменту (278-46-40 та 278-41-91) та в кожному районі міста на базі консультативно-діагностичних центрів. На офіційному веб-сайті Департаменту функціонує рубрика «Для осіб, демобілізованих із зони АТО»).

До пункту 10:

В своїй роботі Департамент керується основними законодавчими документами, які регламентують діяльність сфери охорони здоров’я, дотримується принципу прозорості під час прийняття управлінських рішень шляхом проведення консультацій з громадськістю, громадських слухань та обговорень актуальних питань розвитку столичної медичної галузі.

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я є посилання на офіційний веб-портал виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), на якому висвітлено антикорупційний телефон «Лінія довіри» (096)588-11-88), за яким кожний громадянин має можливість звернутися з даних питань.

На даний час в Департаменті охорони здоров’я реалізується пілотний проект щодо впровадження процедури електронних закупівель товарів з метою прозорості та відкритості даного роду діяльності, а також створення умов для попередження проявів корупції в сфері державних закупівель.

До керівників закладів охорони здоров’я міста надіслано матеріали Міністерства внутрішніх справ України та Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУ МВС в м. Києві щодо боротьби з корупцією.

До пункту 23:

Департаментом охорони здоров’я проводиться постійна робота з інформування Управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Плану дій з впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в місті Києві за минулий місяць.

Дана інформація розміщується за відповідною рубрикою на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Перейти до спискуВерсiя для друку