Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за листопад 2015 року

До пункту 3:

Департамент охорони здоров’я в своїй роботі керується основними законодавчими документами, які регламентують діяльність сфери охорони здоров’я, особливо в частині, яка стосується роботи з громадськістю.

Діяльність Департаменту охорони здоров'я постійно висвітлюється у мережі Інтернет, на веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), на веб-сайті Департаменту та в засобах масової інформації.

До Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надані пропозиції до Орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю на 2016 рік та звіт про його виконання за 2015.

На офіційному веб-сайті Департаменту (health.kievcity.gov.ua) за рубриками «Реформування» та «Громадянам» (підрубрики «Обговорення») розміщено проекти Концепцій реформування протитуберкульозної служби м. Києва та модернізації системи охорони здоров’я м. Києва на 2015-2017 роки, а також проект Міської комплексної цільової програми «Здоров’я киян» на 2016-2018 роки.

Крім того, Департаментом охорони здоров’я підготовлено пропозиції до Плану засідань Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради на 2016 рік та надіслано до Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

23 листопада 2015 року відбулась нарада Департаменту охорони здоров’я за участю Першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Корчинської О.А. та представників Міністерства охорони здоров’я України, Національної академії медичних наук України, Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я, медичних служб Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Головного управління ДСНС України у м. Києві, Київської обласної клінічної лікарні.

Під час наради обговорювались актуальні питання щодо розробки спільних дій медичних закладів міста всіх форм власності, правоохоронних та аварійно-рятувальних служб міста під час організації медико-рятувальних заходів у випадках надзвичайних ситуацій. Обговорювалось також питання медичного забезпечення учасників антитерористичної операції.

Учасниками напрацьовано низку питань щодо взаємодії всіх служб міста в надзвичайних ситуаціях, які потребують вирішення на місцевому рівні та на рівні центральних органів виконавчої влади найближчим часом. За результатами проведення заходу напрацьовано відповідний протокол доручень.

До пункту 4:

У виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) відбулися зміни в переліку дорадчих органів виконавчого органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), а саме: відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 26 листопада 2015 року № 1147 «Про внесення змін до складу колегії Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)» затверджено оновлений склад колегії Департаменту охорони здоров’я у кількості 15 осіб.

Головою колегії Департаменту охорони здоров’я призначено директора Департаменту Донченко Тетяну Миколаївну.

Крім того, у Департаменті охорони здоров’я ознайомлено з розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) від 12.11.2015 № 1107 «Про затвердження Положення про Громадську раду при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації)».

До пункту 5:

Відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я від 12.06.2015 № 315 «Про організаційні заходи щодо висвітлення діяльності Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у мережі Інтернет та засобах масової інформації» здійснюється відповідна робота щодо інформування населення столиці про основні заходи, які відбуваються за ініціативою Департаменту, та про їх результати.

За відповідними рубриками веб-сайту Департаменту розміщується інформація про заплановані заходи (щомісячні плани, анонси подій, прес-релізи тощо), про результати їх проведення (протоколи нарад, рішення Колегії Департаменту).

Крім того, на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) функціонує веб-сторінка Департаменту, на якій розміщено необхідна та корисна інформація для мешканців міста, у тому числі витяг з розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 13.12.2013 № 2254 стосовно Положення про Департамент охорони здоров’я, інформація про Департамент: його керівний склад (прізвища, імена, по батькові керівників, їх контактні дані), нормативно-правові акти, що регламентують його діяльність, тощо.

У Департаменті охорони здоров’я проводиться постійна робота щодо актуалізації офіційної веб-сторінки Департаменту, яка розміщена на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), а також рубрик/підрубрик офіційного веб-сайту Департаменту.

На даний час, у зв’язку із кадровими змінами, які відбулися у Департаменті, актуалізовано його веб-сторінку на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та відповідну рубрику веб-сайту Департаменту.

Для засобів масової інформації (телебачення, радіо та друковані видання) та інтернет-ресурсів готуються відповідні матеріали з актуальних питань, які стосуються поточної діяльності столичної медичної галузі, запланованих заходів та результатів їх проведення.

За рубрикою «Громадянам» (підрубрика «Здоров’я ваших дітей») для мешканців столиці постійно розміщується інформація, яка стосується профілактики поліомієліту та інших захворювань.

Продовжується відповідна робота щодо інформаційного забезпечення учасників антитерористичної операції та мешканців АР Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей щодо отримання медичної допомоги в м. Києві.

До пункту 6:

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я за відповідними рубриками «Громадянам», «Звернення громадян», «Обговорення», «Бюджет», «Закупівлі» та ін. розміщується інформація для населення щодо актуальних питань, які стосуються медичного забезпечення; державних закупівель; проекти нормативних документів, які оприлюднені для обговорення; зразки документів та інших матеріалів, необхідних для оформлення звернень громадян тощо.

Розміщено телефони «гарячих ліній» Департаменту.

Дотримуються вимогиЗакону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» в частині функціонування відповідної рубрики на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я, за якою розміщено нормативні документи з даних питань, зразки подання запиту на інформацію, електронне посилання ([email protected]) в разі необхідності подання таких запитівщодо.

До пункту 7:

На даний час за рубрикою «Громадянам» (підрубрика «Обговорення») розміщено проект Міської комплексної цільової програми «Здоров’я киян» на 2016-2018 роки та інформація щодо можливості зацікавленим надсилати зауваження та пропозиції щодо програми «Здоров’я киян» за адресою: [email protected].

До пункту 10:

В своїй роботі Департамент охорони здоров’я керується основними законодавчими документами, які регламентують діяльність сфери охорони здоров’я, дотримується принципу прозорості під час прийняття управлінських рішень шляхом проведення консультацій з громадськістю, громадських слухань та обговорень актуальних питань розвитку столичної медичної галузі.

На офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я є посилання на офіційний веб-портал виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), на якому висвітлено антикорупційний телефон «Лінія довіри» (096) 588-11-88), за яким кожний громадянин має можливість звернутися з даних питань.

В Департаменті охорони здоров’я реалізується пілотний проект щодо впровадження процедури електронних закупівель товарів з метою прозорості та відкритості даного роду діяльності, а також створення умов для попередження проявів корупції в сфері державних закупівель.

До закладів охорони здоров’я надіслано листа щодо обов’язкового розміщення на дошках оголошень інформації для відвідувачів щодо наявності лікарських засобів та виробів медичного призначення, закуплених за кошти бюджету м. Києва, та можливості отримання необхідної інформації на сайті Медичному порталі м. Києва (http://health.kiev.ua//).

Проводиться моніторинг щодо заповнення інформацією про залишки медикаментів по кожному закладу на Медичному порталі м. Києва за відповідною рубрикою «Залишки ліків та препаратів». Проведено аналіз щодо роботи в закладах за даним напрямом. На керівників закладів покладено персональну відповідальність за належну роботу в підпорядкованих колективах.

До пункту 23:

Департаментом охорони здоров’я проводиться постійна робота з інформування Управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан реалізації Плану дій з впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в місті Києві за минулий місяць.

Дана інформація розміщується за відповідною рубрикою на офіційному веб-порталі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Перейти до спискуВерсiя для друку