Звіт про проведення періодичного відстеження результативності розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12.10.2011 № 1879 «Про затвердження Правил приймання стічних вод абонентів у систему каналізації міста Києва», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у місті Києві 17 жовтня 2011 р. за № 44/903

1. Вид та назва регуляторного акту, дата прийняття, номер

Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12 жовтня 2011 року № 1879 «Про затвердження Правил приймання стічних вод абонентів у систему каналізації міста Києва», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у місті Києві 17 жовтня 2011 р. за № 44/903.

2. Назва виконавця заходів з відстеження

Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та ПАТ «АК «Київводоканал».

3. Цілі прийняття акту

Метою прийняття Правил приймання стічних вод абонентів у систему каналізації міста Києва, затверджених розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12.10.2011 № 1879, зареєстрованим в Головному управлінні юстиції у місті Києві 17 жовтня 2011 р. за № 44/903 було удосконалення базової термінології, регламентування порядку приєднання споживачів до систем комунального водовідведення, попередження порушень роботи мереж комунальної каналізації, безпечної експлуатації очисних споруд, підвищення ефективності їх роботи, зменшення скидів забруднюючих речовин до комунальної мережі водовідведення, забезпечення охорони навколишнього природного середовища від забруднення скидами стічних вод підприємств, а також реалізація принципів державної політики щодо додержання єдиних правил, норм і стандартів усіма суб'єктами відносин у сфері водопостачання і водовідведення, невідворотності відповідальності у разі порушення законодавства.

4. Строк виконання заходів з відстеження

12.11.2015 – 23.12.2015.

5. Тип відстеження

Періодичне.

6. Методи одержання результатів періодичного відстеження

Періодичне відстеження результативності Правил приймання стічних вод абонентів у систему каналізації міста Києва, затверджених розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12.10.2011 № 1879, зареєстрованим в Головному управлінні юстиції у місті Києві 17 жовтня 2011 р. за № 44/903, здійснювався на підставі статистичних даних.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

За період після прийняття регуляторного акту обґрунтованих скарг від споживачів послуг з водовідведення не виникало, проте виникали спірні питання щодо окремих пунктів, які наразі обговорюються та опрацьовуються з зацікавленими сторонами.

8. Кількісні та якісні показники результативності регуляторного акту

Показником результативності регуляторного акту є урегульовані взаємовідносини між ПАТ «АК «Київводоканал» та споживачами під час надання послуг з централізованого водовідведення, у тому числі визначення допустимих концентрацій для окремих забруднюючих речовин, які можуть скидатися суб’єктами підприємницької діяльності в систему каналізації.

Встановлено перелік речовин, які категорично заборонено скидати до міської каналізації, визначено порядок проведення контролю за скиданням стічних вод, порядок відбору проб стічних вод на аналіз, їх документальне оформлення та проведення аналізу.

Відображено місцеві особливості приймання стічних вод суб’єктів підприємницької діяльності у міську каналізацію, визначено порядок оформлення правовідносин між ПАТ «АК «Київводоканал» та споживачами, їх права і обов'язки, а також заходи впливу в разі порушення Правил приймання стічних вод абонентів у систему каналізації міста Києва.

За час дії регуляторного акта майже в рази зменшилась кількість звернень споживачів до ПАТ «АК «Київводоканал» щодо проведення досліджень арбітражних проб стічних вод, зменшилась кількість показників забруднень водних та інших природних об’єктів, спричинених скидом стічних вод підприємствами різних форм власності.

Зменшився рівень збитків, завданих ПАТ «АК «Київводоканал» і міському бюджету, зумовлених забрудненням навколишнього природного середовища.

Посилився лабораторно-виробничий контроль за організацією раціональної експлуатації очисних споруд та систем.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Прийняття регуляторного акта позитивно вплинуло на удосконалення відносин між ПАТ «АК «Київводоканал» та споживачами послуг з водовідведення, сприяло підвищенню ефективності функціонування систем централізованого водовідведення, захисту прав ПАТ «АК «Київводоканал» та споживачів, уникненню екологічно небезпечних ситуацій.

Перейти до спискуВерсiя для друку