Головна  →  Оголошення  →  1 березня 2016

Про оптимізацію структури в Пенсійному фонді м. Києва

Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві інформує Вас, що з 2016 року в Пенсійному фонді розпочато впровадження нової сучасної єдиної, централізованої системи призначення та виплати пенсій, яка дозволить в лічені хвилини обслуговувати людей, що є першим кроком у напрямі оптимізації як самої структури головного управління, так і штатної чисельності працюючих.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року №1055 “Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України”, передбачено проведення реорганізації управлінь Пенсійного фонду України в районах м. Києва шляхом їх об’єднання.

Дана реорганізація є суто організаційною і її мета – покращити якість роботи управління в пенсійній системі.

На базі 10 районних управлінь створюється три територіальні управління Пенсійного Фонду України в м. Києві, які будуть виконувати завдання та функції, покладені на органи Пенсійного фонду, на територіях декількох адміністративно-територіальних одиниць м. Києва:

1) Лівобережне об’єднане управління обслуговуватиме Дарницький, Деснянський та Дніпровський райони м. Києва;

2) Правобережне об’єднане управління обслуговуватиме Голосіївський, Святошинський та Солом’янський райони м. Києва;

3) Центральне об’єднане управління обслуговуватиме Оболонський, Печерський, Подільський та Шевченківський райони м. Києва.

До складу кожного з територіальних управлінь будуть входити всі відділи по напрямках роботи Пенсійного фонду.

Мова не йде про ліквідацію органів Пенсійного фонду в районах м. Києва. Фахівці з питань пенсійного забезпечення працюватимуть і надалі в тих самих приміщеннях, залах обслуговування, кабінетах, як і до об’єднання.

На території міста Києва функціонують десять громадських приймалень  - фронт-офіси, які здійснюють прийом документів для призначення (перерахунку) пенсій та надають інші послуги з обслуговування громадян. В подальшому розглядається можливість здійснення розширення мережі громадських приймалень, в тому числі адміністративних центрів обслуговування громадян, де відвідувач зможе вирішити будь-яке питання: чи то призначення пенсії, чи то перерахунок, чи отримання консультації спеціаліста незалежно від місця реєстрації особи.

Реорганізація органів Пенсійного фонду України в м. Києві спрямована на покращення якості обслуговування кожного громадянина. Ці перетворення, в першу чергу, покликані суттєво вдосконалити та осучаснити сервіси пенсійної системи за ефективного та раціонального використання людських, матеріальних та фінансових ресурсів.

Перейти до спискуВерсiя для друку