Проект рішення Київської міської ради «Про внесення змін до Правил благоустрою міста Києва»

Повідомлення про оприлюднення 

Відповідно до статей 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акта – рішення Київської міської ради «Про внесення змін до Правил благоустрою міста Києва».

Головний розробник проекту: Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Проект рішення розміщений в мережі Інтернет на офіційному Інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації www.kievcity.gov.ua у розділі регуляторна діяльність.

Метою прийняття рішення є врегулювання питань у сфері благоустрою.

Зауваження та пропозиції приймаються до Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у письмовому або в електронному вигляді за адресами:

  • поштова адреса: 03680, Київ, вул. Дегтярівська, 31, корпус 2, тел. 489-01-91; Департамент міського благоустрою та зберження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
  • e-mail: [email protected]

Проект

Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про столицю України - місто-герой Київ», «Про благоустрій населених пунктів», з метою врегулювання питань у сфері благоустрою, Київська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни рішення Київської міської ради від 25 грудня 2008 року № 1051/1051 (далі – Рішення), а саме:

1.1 У пункті 2 після слів «громадян» доповнити словами «субєктів господарювання».

1.2. У пункті 3 слова «Головному управлінню контролю за благоустроєм» замінити словами «Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища».

1.3. Пункт 5 виключити.

2. Внести зміни до Правил благоустрою міста Києва, затверджених рішенням Київської міської ради від 25 грудня 2008 року № 1051/1051 (далі – Правила), а саме:

2.1. Слова «районні у м. Києві державні адміністрації» в усіх відмінках замінити словами «районні в місті Києві державні адміністрації» у відповідних відмінках.

2.2. Слова «Головне управління містобудування та архітектури, дизайну міського середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)», «Головне управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)», «Управління інженерного обладнання та підготовки територій Головкиївархітектури», «Головне управління містобудування та архітектури» в усіх відмінках замінити словами «Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)» у відповідних відмінках.

2.3. Слова «УДАІ МВС України в м. Києві», «Управління ДАІ міста» в усіх відмінках замінити словами «Головне управління Національної поліції у м. Києві» у відповідних відмінках.

2.4. Слова «міліції» в усіх відмінках замінити словами «поліції» у відповідних відмінках.

2.5. Абзац дев’ятий Розділу І викласти в такій редакції:

«червоні лінії – визначені в містобудівній документації щодо пунктів геодезичної мережі межі існуючих та запроектованих вулиць, доріг, майданів, які розділяють території забудови та території іншого призначення;».

2.6. Абзац шістнадцятий розділу І викласти в такій редакції:

«тимчасова споруда торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності (далі -ТС) – одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту, може мати закрите приміщення для тимчасового перебування людей (павільйон площею не більше 30 квадратних метрів по зовнішньому контуру) або не мати такого приміщення. Розміщення ТС здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування». 

2.7. Абзаци вісімнадцятий розділу І виключити.

2.8. Розділ І доповнити новим абзацом в такій редакції:

«мала архітектурна форма (далі - МАФ) – це елемент декоративного чи іншого оснащення об'єкта благоустрою, до яких належать:

альтанки, павільйони, навіси;

паркові арки (аркади) і колони (колонади);

вуличні вази, вазони і амфори;

декоративна та ігрова скульптура;

вуличні меблі (лавки, лави, столи);

сходи, балюстради;

паркові містки;

огорожі, ворота, ґрати;

інформаційні стенди, дошки, вивіски;

інші елементи благоустрою, визначені законодавством.

Розміщення малих архітектурних форм здійснюється відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», за рішенням власника об'єкта благоустрою, з дотриманням вимог законодавства, державних стандартів, норм і правил.»

2.9. Пункт 1.4 Розділу І виключити.

2.10.У підпункті 2.1.2 пункту 2 Розділу ІІ слова «відповідно до Правил забудови м. Києва, затверджених Київською міською радою» виключити.

2.11. Абзац перший підпункту 2.1.4. пункту 2.1. Розділу ІІ викласти в такій редакції:

«2.1.4. Проектна документація на виконання робіт з благоустрою міста, прокладання телекомутаційних мереж, підземних комунікацій та будівництва споруд інженерного захисту та територій розробляється згідно з вихідними даними на проектування з дотриманням державних стандартів, норм і правил, договору на право земельного сервітуту, погоджується Управлінням електронного урядування та захисту інформації та затверджується замовником в установленому порядку.».

2.12. Пункт 2.3 Розділу ІІ після слова «Елементами» доповнити словом «(частинами)».

2.13. Підпункт 2.3.7 пункту 2.3 Розділу ІІ викласти в такій редакції:

«2.3.7. Комплекси та об'єкти монументального мистецтва, декоративні фонтани і басейни, штучні паркові водоспади».

2.14. Підпункт 2.4.2. пункту 2.4. розділу ІІ викласти в такій редакції:

«2.4.2. Благоустрій земель запасу міста Києва здійснюється районними в місті Києві державними адміністраціями».

2.15. Пункт 2.4. розділу ІІ доповнити новими підпунктами такого змісту:

«2.4.3. Благоустрій (прибирання) територій, які відведені під проектування та забудову, прилеглої території на відстані від 20 м від межі земельної ділянки, яка відведена під проектування та забудову, та до проїжджої частини вулиці, здійснюється фізичними чи юридичними особами, яким відповідно до діючого законодавства відведені земельні ділянки, незалежно від того, ведуться на них роботи чи не ведуться.

2.4.4. Власники, балансоутримувачі територій забезпечують встановлення інформаційних стендів на зупинках громадського транспорту, в тому числі кінцевих зупинках, поруч з ЖЕО, ЖК, ЖБК і ОСББ, на території зелених насаджень (парки, сквери, лісопаркові господарства тощо), підземних переходах, входах та виходах з метрополітенів на яких має бути зазначено: інформацію про власника, балансоутримувача та його контактні дані.».

2.16. Підпункт 3.1.5. пункту 3.1. розділу ІІІ викласти в такій редакції:

«3.1.5. Утримання та благоустрій земель запасу міста забезпечує виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) та районні в місті Києві державні адміністрації».

2.17. Підпункт 3.1.7. пункту 3.1 розділу ІІІ доповнити новим абзацом такого змісту:

«Власники присадибної ділянки несуть відповідальність за невиконання заходів з благоустрою міста, а також за дії чи бездіяльність, що призвели до завдання шкоди майну та/ або здоров’ю осіб на відповідних, у тому числі на територіях загально користування, прилеглої до його присадибної ділянки (прибудинкова територія, тротуар (в разі наявності) вздовж подвір’я, огорожі) відповідно до вимог законодавства України.»

2.18. Підпункт 3.2.11 пункту 3.2 Розділу ІІІ доповнити новим абзацом такого змісту:

«Усі елементи благоустрою, які знаходяться в межах охоронних зон інженерних мереж та заважають експлуатації, підлягають знесенню за першою вимогою відповідних експлуатаційних організацій силами винних у самовільному розміщенні.».

2.19. Пункт 3.2 розділу ІІІ доповнити новим підпунктом 3.2.18 такого змісту:

«3.2.18. Приводити рівень озеленення, в тому числі кількісний показник елементів озеленення на земельних ділянках, наданих в установленому законом порядку, у відповідність до планувальної організації території, затвердженої проектною документацією на будівництво/реконструкцію об’єкта будівництва, при цьому рівень озеленення земельних ділянок повинен бути не менше 40% та не менше 30% для території промпідприємств».

2.20. Пункт 3.3. розділу ІІІ доповнити новим абзацом такого змісту:

«У випадку відсутності необхідного показника рівня озеленення, передбаченого підпунктом 3.2.18 Правил, комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень районних в місті Києві державних адміністрацій вносять припис власникам (балансоутримувачам) щодо приведення їх об'єктів у відповідний стан».

2.21. Розділ ІІІ доповнити новим пунктом 3.4. такого змісту:

«3.4. У разі невиконання власниками (балансоутримувачами) земельних ділянок приписів щодо дотримання рівня озеленення земельних ділянок, комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень районних в місті Києві державних адміністрацій можуть здійснювати таке озеленення самостійно, з подальшим відшкодуванням власниками (балансоутримувачами) цих земельних ділянок усіх витрат, понесених комунальними підприємствами по утриманню зелених насаджень районних в місті Києві державних адміністрацій на озеленення земельних ділянок».

2.22. Підпункт 6.2.12. пункту 6.2 Розділу VI викласти в такій редакції:

«6.2.12. Зовнішнє архітектурне освітлення повинно забезпечувати у вечірній час добру видимість і виразність найбільш важливих об'єктів благоустрою і підвищувати комфортність світлового середовища міста.

Прилади та установки архітектурно-декоративного освітлення не повинні засліплювати водіїв транспорту, пішоходів та мешканців будинків.».

2.23. Підпункт 6.2.16. пункту 6.2. Розділу VI виключити.

2.24. Підпункт 7.4.2. пункту 7.4. Розділу VIІ викласти в такій редакції:

«7.4.2. Межі прибирання територій між підприємствами, установами, організаціями та присадибними ділянками громадян визначаються районними у місті Києві державними адміністраціями з урахуванням правовстановлюючих документів на землю та прилеглих територій відповідно до складаних схем санітарного очищення територій.

Власники, балансоутримувачі територій ознайомлюються в установленому порядку зі складеними схемами санітарного очищення територій.».

2.25. Підпункт 7.4.5. пункту 7.4 розділу VІІ доповнити новим абзацом такого змісту:

«Балансоутримувачі інженерних мереж постійно перевіряють наявність кришок інженерних колодязів та решіток зливоприймачів та у разі їх відсутності терміново вживають заходів щодо їх встановлення.».

2.26. Абзац другий підпункту 7.5.1. пункту 7.5 розділу VІІ викласти в такій редакції:

«Власники садиб малоповерхової забудови здійснюють очищення від снігу прибудинкову територію, тротуар (в разі наявності) вздовж подвір’я, огорожі. Вивезення снігу здійснювати власними силами або згрібати сніг на проїжджу частину до початку механізованого прибирання, уклавши відповідні угоди з підприємствами які утримують (прибирають) проїжджу частину. Під час наледі забезпечувати систематичне посипання піском при будинкової території, тротуар (в разі наявності) вздовж подвір’я, огорожі або укладати відповідні договори з спеціалізованими підприємствами.».

2.27. У підпункті 7.5.2. пункту 7.5. Розділу VIІ слова «санітарними та» виключити.

2.28. Пункт 7.5 Розділу VIІ доповнити підпунктом 7.5.4 такого змісту:

«7.5.4. Сніг у разі ручного прибирання тротуарів і внутрішньо квартальних (асфальтових і брущатих) проїздів повинен прибиратися повністю під шкребок. За відсутності удосконалених покриттів сніг треба прибирати під зсув, залишаючи шар снігу для наступного його ущільнення».

2.29. Підпункт 7.6.1. пункту 7.6 Розділу VIІ викласти в такій редакції:

«7.6.1. Транспортування відходів (крім токсичних та особливо небезпечних), у тому числі і будівельні здійснюється в установленому порядку у визначені місця по встановленим тарифам.

 Перевезення сипучих матеріалів, щебеню здійснюється при обов'язковому тентуванні автомобіля».

2.30. Підпункти 7.6.3. та 7.6.4 пункту 7.6 Розділу VIІ виключити.

2.31. Підпункт 8.1.5. пункту 8.1 Розділу VIІI викласти в такій редакції:

«8.1.5. КК «Київавтодор» та інші балансоутримувачі доріг і споруд на них забезпечують прибирання балансових доріг, тротуарів і споруд на них, своєчасний якісний ремонт твердого покриття балансових доріг і площ, балансових колесовідбійних стрічок і направляючих огорож та нанесення горизонтальної дорожньої розмітки на балансовій вулично-шляховій мережі міста.». 

2.32. Розділ IX доповнити пунктами:

«9.1.8. Території під зеленими насадженнями після надання їм статусу скверу підлягають подальшій їх експлуатації землекристувачем згідно бази державного земельного кадастру, відповідно до наданого статусу.

9.1.9. Зелені насадження розміщені на території земельних ділянок, яким надається статус скверу, парку, тощо, передаються на баланс Київського комунального об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» та його структурних підрозділів після здійснення робіт з їх комплексного капітального ремонту або реконструкції.».

2.33. Пункт 9.2.4. Розділу IX викласти в такій редакції:

«9.2.4. На землях запасу міста - здійснюється районними в місті Києві державними адміністраціями.».

2.34. Розділ IX доповнити пунктами:

«9.6.20. Забороняється білити вапном декоративні дерева і малі архітектурні форми.

9.6.21. Забороняється згрібати листя з-під групи дерев і чагарників у лісопарках, парках, гідропарках, скверах, садах тощо, тому що це призводить до винесення органічних добрив, зменшення ізоляційного шару для ґрунту, який запобігає випаровуванню ґрунтової вологи та промерзанню коріння. Листя має залишатися на зиму під деревами, а весною його можна неглибоко прикопати або з допомогою механізмів змішати з ґрунтом, що призведе до його мінералізації.

Згрібати листя слід лише тоді, коли воно негативно впливає на зовнішній вигляд (партерний газон, пам’ятники і меморіальні комплекси, площі, дитячі майданчики, спортивні комплекси, головні алеї зелених насаджень, галявини, квітники тощо). На звичайних газонах листя слід згрібати тільки вздовж магістралей і паркових доріг з інтенсивним рухом у смузі завширшки 10-25м залежно від значущості об’єкта.».

2.35. У підпункті 12.1.1. пункту 12.1. Розділу ХІІ слова «Київського міського голови» замінити словами «виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)».

2.36. Підпункт 12.1.7 пункту 12.1. Розділу ХІІ після слова «палаток» доповнити словом «наметів».

2.37. У абзаці першому підпункту 12.1.8 пункту 12.1. Розділу ХІІ слово «здійснює» замінити словом «здійснюють», слова «у м. Києві» замінити словами «в місті Києві».

2.38. В абзаці другому підпункту 12.1.8. пункту 12.1. Розділу ХІІ після слів «Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)» доповнити словами «та управлінь (відділів) контролю за благоустроєм районних в місті Києві державних адміністрацій».

2.39. Пункт 13.3 розділу ХІІІ Правил після слів «об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі» доповнити словами «, елементів об’єктів благоустрою.».

2.40. У абзаці першому підпункту 13.3.1. пункту 13.3 розділу ХІІІ після слів «(на розміщення яких відсутні оформлені в установленому порядку документи)» доповнити словами «, елементів об’єктів благоустрою».

2.41. У абзаці п’ятому підпункту 13.3.1. пункту 13.3 розділу ХІІІ після слів «об’єкта сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі» доповнити словами «, елементів об’єктів благоустрою,».

2.42. У абзаці першому підпункту 13.3.3. пункту 13.3 розділу ХІІІ після слів «об'єкта сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі» доповнити словами «, елементів об’єктів благоустрою», після слів «(щодо об’єкта сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі)» доповнити словами «шляхом надання доручення відповідному комунальному підприємству щодо проведення демонтажу таких об’єктів».

2.43. У абзаці другому підпункту 13.3.3. пункту 13.3 розділу ХІІІ після слів «Департаментом промисловості та розвитку підприємництва» доповнити словами «шляхом надання доручення відповідному комунальному підприємству щодо проведення демонтажу (переміщення) таких засобів».

2.44. У абзаці третьому підпункту 13.3.3. пункту 13.3 розділу ХІІІ слово «міліції» замінити словами «поліції (у разі його присутності)».

2.45. Абзац третій підпункту 13.3.3. пункту 13.3 розділу ХІІІ після слів «(у разі його присутності)» доповнити словами «та свідків (у разі їх присутності)».

2.46. У абзаці четвертому підпункту 13.3.3. пункту 13.3 розділу ХІІІ слово «його» замінити словом «їх».

2.47. У абзаці сьомому підпункту 13.3.3. пункту 13.3 розділу ХІІІ слово «його» замінити словом «їх».

2.48. Абзац другий підпункту 13.3.5. пункту 13.3 розділу ХІІІ викласти в такій редакції:

«Демонтовані (переміщені) засоби пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі повертаються власнику (користувачу) на підставі акта приймання-передачі після відновлення благоустрою на місці їх самовільного розміщення (встановлення) або надання документів які підтверджують відшкодування витрат на його відновлення та відшкодування витрат з демонтажу (переміщення), перевезення, розвантаження та зберігання в установленому порядку. Про повернення засобу пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі її власнику (користувачу) повідомляються відповідні правоохоронні органи.»

2.49. Підпункт 14.1.1. пункту 14.1. Розділу XIV викласти в такій редакції:

«14.1.1. Розміщення та утримання зовнішньої реклами в м. Києві здійснюється відповідно до Порядку розміщення реклами в м. Києві, затвердженого рішенням Київської міської ради, розміщення інформаційних вивісок у місті Києві здійснюється відповідно до Порядку розміщення інформаційних вивісок у місті Києві, затвердженого розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).».

2.50. Пункт 14.1. розділу XIV доповнити новим підпунктом:

«14.1.4. У разі самовільного розміщення зовнішньої реклами в м. Києві на номер абонента зазначений в рекламі може здійснюватися автодозвон (дзвінки з інтервалом у декілька хвилин). Порушника автовідповідач інформує про те, що він порушив встановлені правила та повинен негайно усунути порушення. Абонента запрошують прибути для надання пояснень. Ця система ускладнює діяльність телефонного номера порушника до усунення всіх наслідків. Номер порушника знімається з автодозвону після оплати штрафу.».

2.51. Підпункт 15.2.2. пункту 15.2. розділу ХV викласти в такій редакції:

«15.2.2. До заявки додаються необхідні документи в залежності від виду робіт.».

2.52. Підпункт 15.2.3. пункту 15.2. розділу ХV викласти в такій редакції:

«15.2.3. Заявка та надані документи опрацьовуються в Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), КП «Київблагоустрій». За результатами у Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) оформляється контрольна картка на тимчасове порушення благоустрою або надається відмова її наданні.».

2.53. Підпункт 15.2.10. пункту 15.2. розділу ХV викласти в такій редакції:

«15.2.10. Види робіт, які не потребують оформлення контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою, якщо інше не передбачено розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), але потребують завчасного повідомлення Департаменту міського благоустрою та збереження природного середровища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації):

встановлення квіткових ваз;

встановлення дорожніх знаків;

встановлення декоративних огорож на час проведення масових заходів;

влаштування мереж зовнішнього освітлення по існуючих опорах;

фарбування наземних пішохідних переходів, мостів;

встановлення опор без розриття траншей та обмеження руху;

відновлення транспортних огорож 1-ої та 2-ої групи;

встановлення паркоматів;

встановлення пристроїв фіксації паркувального місця;

встановлення малих архітектурних форм.».

2.54. Підпункти 15.3.1. – 15.3.4. пункту 15.3. розділу ХV викласти в такій редакції:

«15.3.1. Нове будівництво:

документ на право землекористування;

декларація або дозвіл Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва;

будгенплан, погоджений в установленому порядку;

генплан благоустрою.

15.3.2. Реконструкція та капітальний ремонт будівель і споруд:

документ на право власності або оренди будинку, споруди;

документ на право землекористування (при наявності);

декларація або дозвіл Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва;

генплан благоустрою;

будгенплан, погоджений в установленому порядку.

15.3.3. Ремонт фасадів будівель і споруд:

паспорт опорядження фасадів.

Примітка. При виконанні поточного ремонту фасаду надається фотофіксація об'єкта та перелік робіт та проводиться фотофіксація після виконання робіт.

15.3.4. Прокладання, реконструкція та ремонт інженерних мереж:

план зовнішніх інженерних мереж, погоджений згідно діючого законодавства;

розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про дозвіл на виконання робіт на проїзній частині вулиць (при виконанні робіт за рахунок міського або державного бюджету);

графік виконання робіт (при необхідності).».

2.54. Підпункт 15.3.6. пункту 15.3. розділу ХV викласти в такій редакції:

«15.3.6. Розміщення із збірних конструкцій, які встановлюються без улаштування заглибленого фундаменту:

дозвіл на розміщення тимчасових споруд, виданий Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).».

2.55. Абзац сьомий підпункту 15.3.8. пункту 15.3. розділу ХV викласти в такій редакції:

«- рішення Київської міської ради або розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), яке дозволяє знесення будівель і споруд (комунальної власності).».

2.56. Підпункти 15.3.10. – 15.3.12. пункту 15.3. розділу ХV викласти в такій редакції:

«15.3.10. Геологічні вишукування:

рішення Київської міської ради про надання земельної ділянки або документ на право землекористування;

генплан в М 1:500 з нанесеними свердловинами, шурфами;

дозвіл Департаменту містобудування та архітектури (завірена копія заявки).

15.3.11. Археологічні вишукування:

рішення Київської міської ради про надання земельної ділянки або документ на право землекористування;

дозвіл на проведення археологічних вишукувань;

топоплан в М 1:500.

15.3.12. Влаштування пробних кущів паль (для розробки проектної документації на будівництво об’єктів):

документ на право землекористування;

генплан в М 1:500 з розміщенням пробних кущів паль;

технічне завдання на випробування паль.».

2.57. Абзац четвертий підпункту 15.3.13. пункту 15.3. розділу ХV виключити.

2.58. Абзаци третій та четвертий підпункту 15.3.15. пункту 15.3. розділу ХV викласти в такій редакції:

«- розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);

- декларація або дозвіл Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);».

2.59. Підпункт 15.3.16. пункту 15.3. розділу ХV викласти в такій редакції:

«15.3.16. Заміна вітрин, вікон, дверей (без внесення змін в несучі конструкції):

документ на право власності або оренди;

фотофіксація об'єкта (або його частин);

згода співвласників (при наявності);

паспорт фасаду (при наявності);

проектна документація.

Примітка: фотофіксація об’єкта до і після виконання робіт.».

2.60. Абзаци другий, третій та четвертий підпункту 15.3.18. пункту 15.3. розділу ХV викласти в такій редакції:

« документ на право землекористування;

узгоджена проектна документація.».

2.61. У підпункті 15.3.21. пункту 15.3. розділу ХV:

 в абзаці четвертому після слова «землекористувача» доповнити словом «(при необхідності)»;

абзац п’ятий виключити.

2.62. У підпункті 15.3.22. пункту 15.3. розділу ХV:

 абзац четвертий викласти в такій редакції «декларація Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);

абзац п’ятий виключити.

2.63. Абзац четвертий підпункту 15.3.23. пункту 15.3. розділу ХV виключити.

2.64. Підпункт 15.3.25. пункту 15.3. розділу ХV викласти в такій редакції:

«15.3.25. Встановлення пересувних атракціонів:

письмові погодження:

- районного тресту експлуатації зелених насаджень (за необхідністю);

- міської (районної) санепідемстанції;

- Головного управління ДСНС України в м. Києві (в частині нагляду);

- Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (як балансоутримувачів);

- Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (в разі необхідності).

схема розміщення.».

2.65. Абзаци другий, десятий підпункту 15.3.26. пункту 15.3. розділу ХV виключити.

2.66. Підпункт 15.3.28. пункту 15.3. розділу ХV викласти в такій редакції:

«15.3.28. При порушенні благоустрою у зв'язку з виконанням робіт, аварійних робіт, виконавець робіт зобов'язаний розмістити на місці робіт інформацію про себе, про термін виконання робіт та порушення благоустрою тощо.».

2.67. У підпункті 15.4.3. пункту 15.4. розділу ХV слова «нарядом-допуском на виконання аварійних робіт» замінити словами «акт розмежування (при необхідності)».

2.68. Підпункт 15.4.5. пункту 15.4. розділу ХV викласти в такій редакції:

«15.4.5. У разі проведення робіт, пов'язаних із зайняттям або розриттям проїзних частин і тротуарів, в обов'язковому порядку виконавцем робіт або замовником готується схема тимчасової організації дорожнього руху, яка погоджується Управлінням превентивної діяльності ГУ Національної поліції у м. Києві.».

2.69. У підпункті 15.4.6. пункту 15.4. розділу ХV після слова «мереж» доповнити словами «та територій».

2.70. Абзац сьомий підпункту 15.5.1. пункту 15.5. розділу ХV викласти в такій редакції:

«- при відсутності фінансування за письмовим зверненням замовника;».

2.71. У підпункті 15.5.2. пункту 15.5. розділу ХV:

слова «ордера» та «ордер» замінити словами «контрольна картка на тимчасове порушення благоустрою» у відповідних відмінках;

абзац 8 виключити.

2.72. У підпункті 15.5.4. пункту 15.5. розділу ХV слова «подовжений» та «закритий» замінити словами «подовжена» та «закрита» у відповідних відмінках.

2.73. У підпунктах 15.5.5. та 15.5.6. пункту 15.5. розділу ХV слова «дозволу (ордера)» та «ордер» замінити словами «контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою».

2.74. Абзац 1 пункт 15.6. розділу ХV викласти в такій редакції:

«15.6. Контроль за виконанням робіт на об'єктах благоустрою здійснює Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), структурні підрозділи з питань контролю за благоустроєм районних в місті Києві державних адміністрацій, КП «Київблагоутсрій».»

2.75. У розділі ХVI цифри підпункту «16.1.1.» замінити цифрами «16.1.»

2.76. Підпункт 16.1.3. пункту 16.1.3. розділу ХVI викласти в такій редакції:

«16.1.3. Реконструкція діючих та прокладання нових підземних комунікацій, як правило, проводяться одночасно з реконструкцією шляхово-транспортних та гідротехнічних споруд, а також при інших роботах по благоустрою міських територій.

Кожне місце розриття у відповідності з проектом виконання робіт, узгодженим з зацікавленими організаціями, огороджується тимчасовим щитовим огородженням висотою 1,2 м.

Комплексний благоустрій територій виконується тільки після завершення підземних робіт.».

2.77. У підпункті 16.1.25. пункту 16.1. розділу ХVI:

слова «оформлений дозвіл (ордер)» замінити словами «оформлена контрольна картка на тимчасове порушення благоустрою».

2.78. У розділі ХVI цифри:

підпункту «16.1.32.» замінити цифрами «16.1.27»;

підпункту «16.1.33.» замінити цифрами «16.1.28»;

підпункту «16.1.34.» замінити цифрами «16.1.29».

2.79. У абзаці 5 підпункту 20.2.1. пункту 20.2. розділу ХХ слова «цього Положення» замінити словами «цих Правил».

2.80. Абзац другий підпункту 20.2.3 пункту 20.2 розділу ХХ Правил виключити.

2. 81. Підпункт 23.1. пункту 23. розділу ХVI викласти в такій редакції:

«23.1. Надання в оренду територій, будівель і приміщень не знімає відповідальності з власника (балансоутримувача) об’єктів (елементів) благоустрою (територій, будівель, споруд тощо) за технічний та санітарний стан об’єктів (елементів) благоустрою (територій, будівель, споруд тощо), укладання відповідних договорів на утримання та благоустрій об’єктів (елементів) благоустрою (територій, будівель, споруд тощо) та надання в оренду територій, будівель, споруд і приміщень.»

3. Внести зміни до додатку 2 до Правил благоустрою міста Києва, затверджених рішенням Київської міської ради від 25 грудня 2008 року № 1051/1051 (у редакції рішення Київської міської ради від 28 жовтня 2010 року № 176/4988), а саме:

3.1. слово «Ордер» замінити словом «Дозвіл»;

3.2. Після розділу:

«Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, від пояснень щодо порушення, вказаного в цьому протоколі, відмовляється:________________________________________________________________________» доповнити розділом:

«Правопорушенням заподіяна матеріальна шкода _____________________»
                                                                                         (сума в гривнях)

4. Передбачати у рішеннях про бюджет міста Києва на наступні роки видатки для районних в місті Києві державних адміністрацій на утримання та благоустрій земель запасу міста Києва.

5. Виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) та районним в місті Києві державним адміністраціям привести свої нормативно-правові акти у відповідність до цього рішення.

6. Офіційно оприлюднити це рішення в газеті Київської міської ради «Хрещатик».

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

Київський міський голова                                В. Кличко


Аналіз регуляторного впливу

Цей аналіз регуляторного впливу розроблений відповідно до вимог законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про столицю України – місто-герой Київ», «Про благоустрій населених пунктів», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Головним розробником проекту рішення Київради «Про внесення змін до Правил благоустрою міста Києва» є Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

1. Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання.

Проект рішення підготовлений у зв’язку із необхідністю врегулювання питань у сфері благоустрою, озеленення, санітарного очищення територій, утримання та благоустрою земель запасу міста, а також приведення Правил благоустрою міста Києва у відповідність до законодавства України.

Дана сфера регулюється рядом нормативно-правових актів: Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про столицю України – місто-герой Київ», «Про благоустрій населених пунктів», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», однак є і неврегульовані питання, у зв’язку із чим підготовлено даний проект регуляторного акту.

2. Мета та цілі правового регулювання.

Проект рішення підготовлений у зв’язку із необхідністю внесення змін до Правил благоустрою міста Києва з метою врегулювання питань у сфері благоустрою, озеленення, санітарного очищення територій, утримання та благоустрою земель запасу міста, а також приведення Правил благоустрою міста Києва у відповідність до законодавства України.

 3. Альтернативи.

Альтернативними способами досягнення зазначених вище цілей є:

Залишення існуючої ситуації без змін. Оскільки зазначені цілі потребують нагального вирішення, даний спосіб є недоцільний.

Прийняття нормативно-правових актів на загальнодержавному рівні, внесення змін до вже існуючих актів. Такий підхід є не раціональний, оскільки на даний час не зареєстровано законопроектів, які б регулювали порушені в проекті питання.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, запропонований регуляторний акт є найбільш ефективним способом досягнення цілей.

4. Механізм та заходи для розв’язання проблеми.

Для розв’язання проблеми, зазначеної в розділі 1 цього аналізу, пропонуємо на сесії Київської міської ради прийняти рішення «Про внесення змін до Правил благоустрою міста Києва».

5. Обґрунтування можливостей досягнення цілей.

Можливість досягнення цілей, передбачених в розділі 2 даного аналізу, у разі прийняття рішення «Про внесення змін до Правил благоустрою міста Києва» є цілком реальною.

6.Очікувані результати прийняття запропонованого регуляторного акту.

Прийняття даного рішення врегулює питання у сфері благоустрою, що дозволить столиці України досягти європейського рівня.

7. Строк дії.

Безстроковий. При внесенні змін до чинного законодавства, які можуть, впливати на дію регуляторного акту, до нього будуть вноситись відповідні корективи.

8. Показники результативності.

Прийняття даного рішення сприятиме врегулюванню питань у сфері благоустрою.

9. Заходи відстеження результатів рішення.

Залучення суб’єктів підприємництва та громадськості до відстеження виконання цього Проекту. Повторне відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватись через рік після набрання ним чинності, але не пізніше двох років з дня набрання чинності цим актом. Періодичні відстеження результативності регуляторного акта будуть здійснюватися раз на кожні три роки починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта.

Повторне та періодичні відстеження результативності регуляторного акта будуть здійснюватися згідно з планами заходів та графіками по відстеженню, які затверджуються розробником цього регуляторного акта.

Перейти до спискуВерсiя для друку