Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про затвердження Порядку розміщення інформаційних вивісок та табличок у місті Києві»

Повідомлення про оприлюднення

Відповідно до статей 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) повідомляє про оприлюднення з 14.03.2016 року в мережі Інтернет за адресою: www.kievcity.gov.ua проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про затвердження Порядку розміщення інформаційних вивісок та табличок у місті Києві» (далі – проект) з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань.

Головним розробником проекту регуляторного акта є Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Проект розроблено з метою врегулювання правовідносини між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) та фізичними і юридичними (незалежно від форми власності, підпорядкованості та сфери діяльності) особами, що виникають у процесі розміщення інформаційних вивісок на території м. Києва.

Зауваження та пропозиції до проекту просимо надсилати за адресою: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 32, тел. (044) 15-51, Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Зауваження та пропозиції до проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) протягом одного місяця з дня оприлюднення до 14.04.2016.


 

Проект

Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про рекламу», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про адміністративні послуги», з метою врегулювання правовідносин у сфері розміщення інформаційних вивісок або табличок у місті Києві, в межах функцій органу місцевого самоврядування:

1. Затвердити Порядок розміщення інформаційних вивісок та табличок у місті Києві, що додається.

2. Це розпорядження набирає чинності з дня його оприлюднення.

3. Встановити, що паспорта на розміщення інформаційних вивісок, надані до набрання чинності цим розпорядженням, є дійсними до закінчення строку їх дії.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов’язків.

Голова                                                 В. Кличко


 

Аналіз регуляторного впливу

Цей аналіз регуляторного впливу розроблений на виконання та з дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою обґрунтування необхідності прийняття проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про затвердження Порядку розміщення інформаційних вивісок та табличок у місті Києві» (далі – проект розпорядження) та відповідності його принципам регуляторної політики, а також здійснення аналізу впливу, який справлятиме дане розпорядження на ринкове середовище міста Києва, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання.

Головним розробником проекту розпорядження є Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання.

Відсутність механізму регулювання правовідносини між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) та фізичними і юридичними (незалежно від форми власності, підпорядкованості та сфери діяльності) особами, що виникають у процесі розміщення інформаційних вивісок на території м. Києва, викликала необхідність в розробці даного проекту.

2. Цілі державного регулювання.

Метою державного регулювання у випадку прийняття проекту розпорядження є затвердження порядку, який буде відповідати потребам суб’єктів господарювання, територіальної громади міста Києва та забезпечить формування цілісного естетичного середовища міста.

3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення визначених цілей.

Альтернативними способами досягнення зазначених вище цілей є:

  • залишення існуючої ситуації без змін;
  • застосування ринкових механізмів;
  • прийняття запропонованого проекту розпорядження.

Перший варіант є недоцільним з огляду на виникнення конфліктних ситуацій між органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання в процесі розміщення інформаційних вивісок або табличок.

Другий варіант неможливо використати для досягнення цілей регулювання, оскільки ринкові механізми базуються на принципах диспозитивності та повинні враховувати, в першу чергу, інтереси суб’єктів підприємницької діяльності, а не територіальної громади міста Києва.

З огляду на викладене, було обрано шлях врегулювання зазначених вище правовідносин шляхом прийняття розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо затвердження порядку розміщення інформаційних вивісок або табличок у місті Києві.

4. Механізми та заходи, що пропонуються для розв’язання проблеми.

Для розв'язання проблеми зазначеної в розділі 1 цього Аналізу пропонується прийняти розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про затвердження Порядку розміщення інформаційних вивісок та табличок у місті Києві».

5. Обґрунтування можливостей досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.

Проект розпорядження визначає спрощений правовий механізм встановлення інформаційних вивісок у місті Києві, та, зокрема, прозору послідовність розгляду повідомлення.

У зв’язку з цим, можливість досягнення визначених цілей є високою.

6. Аналіз вигоди та витрат.
 

Сфера впливу

Вигоди

Витрати

Інтереси органів місцевого самоврядування

Розміщення інформаційних вивісок та табличок на підставі документа виданого у встановленому порядку.

відсутні

Інтереси громадськості

Оформлення єдиного документу на розміщення інформаційних вивісок та табличок.

відсутні

7. Строк дії регуляторного акта.

Строк дії розпорядження не обмежується певним проміжком часу та є безстроковим. При внесенні змін до чинного законодавства або прийнятті нових нормативно-правових актів, які будуть впливати на дію цього розпорядження, до нього будуть вноситись відповідні корективи.

8. Показники результативності регуляторного акта.

Показником результативності акта стане:

  • кількість звернень на оформлення інформаційних вивісок або табличок у місті Києві;
  • кількість виданих документів на розміщення інформаційних вивісок або табличок у місті Києві;
  • кількість встановлених інформаційних вивісок на підставі виданих у встановленому порядку документів;
  • кількість демонтованих інформаційних вивісок, встановлених з порушенням порядку, що затверджується проектом розпорядження тощо.

9. Заходи з відстеження результативності.

Відстеження результативності проекту розпорядження здійснюватиметься на підставі порівняння даних за показниками, визначеними у пункті 8 цього аналізу.

Базове відстеження результативності регуляторного акта буде проведено до набрання чинності запропонованого проекту регуляторного акта.

Повторне відстеження результативності дії акта буде проведено через рік з дня видання регуляторного акта.

Файл документа: Порядок розміщення інформаційних вивісок та табличок у місті Києві.doc

Перейти до спискуВерсiя для друку