Проект рішення Київської міської ради «Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки»

Повідомлення про оприлюднення

Відповідно до статей 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Київська міська рада повідомляє про оприлюднення з 14.03.2016 року в мережі Інтернет за адресою: www.kievcity.gov.ua проекту рішення Київської міської ради «Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки» (далі – проект) з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань.

Головним розробником проекту регуляторного акта є Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Проект розроблено з метою реалізації положень статті 8 1 Житлового кодексу Української РСР, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 321 «Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки».

Зауваження та пропозиції до проекту просимо надсилати за адресою: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 32, тел. (044) 15-51, Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Зауваження та пропозиції до проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) протягом одного місяця з дня оприлюднення до 14.04.2016.


 

Проект

Відповідно до статті 8 1 Житлового кодексу Української РСР, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 321 «Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки» Київська міська рада вирішила:

1. Затвердити Порядок переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки, що додається.

2. Виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) здійснити організаційно-правові заходи, пов’язані з реалізацією пункту 1 цього розпорядження.

3. Рішення набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення в газеті Київської міської ради «Хрещатик».

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури.

Київський міський голова                         В. Кличко


 

Аналіз регуляторного впливу

Розробник Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання.

На виконання постанови Кабінету міністрів України від 29 квітня 2015 року № 321 «Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки» Київською місто радою підготовлено регуляторний акт, який наддасть можливість громадянам здійснювати переведення у місті Києві своїх дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки.

2. Цілі державного регулювання.

Порядок затверджується з метою реалізації громадянами права відповідно до закону на переведення своїх дачних або садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки.

3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення визначених цілей.

Перша альтернатива - залишити дану ситуацію без змін.

Дана альтернатива є неприйнятною у зв'язку з тим, що не виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 321 «Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки» є прямим порушенням чинного законодавства та прав і свобод громадян, визначених у статті 8 1 Житлового кодексу Української РСР. Зокрема, громадяни відповідно до закону мають право на переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Рішення про переведення дачних і садових будинків у жилі будинки приймається відповідними органами місцевого самоврядування.

Друга альтернатива - прийняття запропонованого регуляторного акта.

Прийняття запропонованого проекту рішення забезпечить виконання законодавства України та захисту прав громадян.

4. Механізми та заходи, що пропонуються для розв’язання проблеми.

Для розв'язання проблеми зазначеної в розділі 1 цього Аналізу пропонується прийняти Київською міською радою рішення «Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки».

5. Обґрунтування можливостей досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.

У разі неприйняття даного проекту громадяни не зможуть скористатись своїм правом на переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки наданим законодавством України.

6. Аналіз вигоди та витрат.
 

Сфера впливу

Вигоди

Витрати

Інтереси органів місцевого самоврядування

Виконання постанови Кабінету міністрів України від 29 квітня 2015 року № 321 «Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки»

відсутні

Інтереси громадськості

Можливість перевести свої дачні або садові будинки, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки.

відсутні

7. Строк дії регуляторного акта.

Запропонований проект регуляторного акту запроваджується на довгостроковий термін дії або до прийняття нових нормативних актів.

У разі потреби, до нього вноситимуться зміни за підсумками аналізу відстеження результатів його дії.

8. Показники результативності регуляторного акта.

Результативність даного проекту регуляторного акту буде відстежуватись на підставі заяв громадян про переведення своїх дачних або садових будинків у жилі будинки та результатів їх розгляду (прийнятих рішень органами місцевого самоврядування).

9. Заходи з відстеження результативності.

Відстеження результативності проекту розпорядження здійснюватиметься на підставі порівняння даних за показниками, визначеними у пункті 8 цього аналізу.

Базове відстеження результативності регуляторного акта буде проведено до набрання чинності запропонованого проекту регуляторного акта.

Повторне відстеження результативності дії акта буде проведено через рік з дня видання регуляторного акта.

Файл документа: Порядок переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки.docx

Перейти до спискуВерсiя для друку