Головна  →  Новини  →  27 квітня 2012, 10:15

До розробки оптимальної концепції ділового району «Київ-Сіті» залучать міжнародних консультантів

Комунальне підприємство «Київсистемоменеджмент» та компанія DTZ підписали угоду про проведення робіт з аналізу п’яти земельних ділянок та визначення їхнього найкращого та найефективнішого використання з розробкою детальної маркетингової і комерційної концепції багатофункціонального ділового комплексу «Київ-Сіті», будівництво якого передбачено Стратегією розвитку Києва до 2025 року.

«Уперше, розуміючи масштабність та важливість проекту «Київ-Сіті» для розвитку столиці, міська влада обрала для співпраці міжнародну компанію-фахівця з питань девелопменту, компанію, яка має великий досвід розробки та консультаційного супроводу при реалізації масштабних містобудівних проектів. Для нас важливо, що ця компанія в даний час також працює над проектами декількох великих ділових районів загальною площею понад 5 мільйонів кв. м, зокрема, у Парижі, у Брюсселі, в Саудівській Аравії. Залучення компанії-консультанта з питань девелопменту дає нам можливість визначити оптимальну концепцію і розташування ділового району «Київ-Сіті» саме на підставі детального аналізу особливостей розвитку міста, ділової активності у ньому та з урахуванням завдань Стратегії розвитку Києва до 2025 року, якою передбачено будівництво ділового кварталу поза історичним центром міста», – зазначив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, коментуючи угоду.

Передбачено, що при розробці концепції нового ділового району у Києві буде протестовано попит компаній-орендарів перспективних офісних приміщень, а також враховані вимоги інвесторів, активних на ринку нерухомості.

«Тобто рішення про те, яким саме буде новий діловий район, та де саме він буде побудований, ми прийматимемо лише після консультацій із представниками бізнесу», – сказав Руслан Крамаренко.

Тамаш Полстер, Старший директор DTZ, керівник напрямку консалтингу з питань девелопменту нерухомості в Континентальній Європі, на Близькому Сході та в Африці, зазначив, що завдяки поєднанню кращої міжнародної практики з глибоким розумінням вимог і специфіки місцевого ринку компанія DTZ забезпечить розробку проекту, який створить нові стандарти якості для ведення бізнесу та проживання в Києві.

Угодою визначено, що компанія DTZ проведе аналіз найкращого та найбільш ефективного використання кожного з п’яти запропонованих міською адміністрацією майданчиків (ділянки в районі Дніпровської набережної (140 га), Осокорків-Північних (150 га), Одеської площі (240 га), Нижньої Телички (160 га), озера Вирлиця (100 га) та на основі чітких критеріїв оцінки дасть рекомендації щодо оптимальної структури та місця розташування майбутнього ділового району.

«Ми визначили, що метою ініціативи Стратегії є поліцентричний розвиток міста, а саме: створення кількох центрів міської активності – ділового, адміністративного, культурно-історичного та природно-рекреаційного, що дозволить зменшити навантаження на історичний центр та наблизити інфраструктуру та робочі місця до місць проживання киян. Ми розраховуємо, що новий район буде повністю інтегровано в урбаністичну структуру Києва», – додав Руслан Крамаренко.

Заплановано, що міжнародний діловий район «Київ-Сіті» стане найбільшим в країні міським багатофункціональним діловим районом з якісною офісною складовою, який у кінцевому рахунку займатиме площу понад 100 га. На території ділового району офісні площі будуть поєднані в єдину систему з готелями, конференц-залами, торгівельною та розважальною функціями, спортивними, медичними та освітніми установами, а також якісним житлом.

Перейти до спискуВерсiя для друку