Головна  →  Анонси подій  →  2 червня 2016

Всесвітній День охорони навколишнього середовища. Антибраконьерська акція «Всім СВІТОМ!»

3 червня 2016 року відбудеться Антибраконьерська акція - на воду столичної акваторії вийдуть десятки катерів рибальської громадськості разом з органами рибоохорони та водної міліції

Акція присвячується Всесвітньому Дню охорони навколишнього середовища!

В органах рибоохорони почалося давно необхідне реформування. Сьогодні складний час в охорони водойм - старі рибінспектори ще не пішли, але передбачаючи, що їм немає місця в новому Рибному Патрулі, нічого не роблять, а нові ще не прийшли. Наші річки виявилися сам на сам зі своїми болями. З 1 квітня по 10 червня у риби нерестової період. Це трепетний і сокровенний період, від успішності проходження якого, залежить чи буде в наших водоймах риба. І тому сьогодні дуже важливою є допомога з боку громадськості в захисті і охороні водойм.

- «Запуск рибного патруля - перший крок у створенні на українських водоймах системи контролю Європейського рівня. Реформа, на яку чекає 30 тис працівників рибного господарства та 11 мільйонів рибалок-любителів. Інспектори рибного патруля підготовлені, щоб сьогодні вийти на водойми Київщини - повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

З кожним роком факти браконьєрства ростуть. Якщо в 1991 році було затримано 19 000 рибних браконьєрів, то в 2015 році їх кількість зросла до 124 000.

- «Основна причина такого зростання - це втрата віри в невідворотність покарання за скоєний злочин, а так само мізерність штрафів за вбивство природи. Без участі суспільства жодна держструктура не в змозі повноцінно навести порядок на вітчизняних водоймах. Браконьєр - це злочинець! І тому боротися з цим потворним явищем потрібно усім світом!» - Каже голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков

Початок Акції 3 червня 2016 року в 9:30 за адресою: м.Київ, вул. Набережно-Печерська дорога, 8, (1 РОП - човнова станція біля моста ім.Патона, правий берег)

Відкриє акцію прес конференція, під час якої Ярема Ковалів - голова Агентства рибного господарства України; Олександр Чистяков - голова Асоціація рибалок України, розкажуть про екологічний стан водних ресурсів і законодавчих ініціатив по боротьбі з браконьєрством.

В акції візьмуть участь: ГО «Спілка човнярів Київщини», ВМСФК «Видубицький», ВМСФК «Фенікс», Асоціація рибалок України, Київрибоохорона, Лінійний відділ міліції в Київському річковому порту.

Акредитація: (098) 489-30-74 Діана; (067) 140-01-24 Олександр

Попередня реєстрація бажаючих взяти участь в акції через дотримання Правил безпеки поведінки на воді ОБОВ'ЯЗКОВА!

Перейти до спискуВерсiя для друку