Головна  →  Анонси подій  →  29 червня 2016

З нагоди Міжнародного дня Дніпра в Києві відбудеться природоохоронна акція «Приберемо заповідні острови!»

Наші острови потопають у смітті. Якщо прибережну територію хоч якось прибирають, то «руки» комунальних служб не дістають до островів. Але ж острова - це зелені легені столичної акваторії.

Природоохоронна громадськість не хоче миритися з таким станом справ, тому вже сьомий рік поспіль проходить акція «Прибери заповідний острів!».

Метою акції є покращення екологічного стану київських островів, які входять до складу регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови». За час її проведення, з островів вивезено десятки тон сміття, встановлено сотні застережних табличок, постійно проводиться роз’яснювальна робота серед відвідувачів островів. За ці роки в акції прийняли участь тисячі небайдужих киян, сотні громадських організацій.

Наразі, акція вже переступила межі акваторії Києва – в інших регіонах теж відгукнулася природоохоронна громадськість, щоб в цей день разом взяти участь у прибиранні островів та прибережної території.

Так, 02 липня 2016 о 10-00 в місті Києві на воду вийдуть десятки човнів, щоб взяти участь у прибиранні столичних островів від сміття. В акції візьмуть участь представники багатьох громадських організацій.

До участі в заході запрошені та виявили бажання приєднатися представники законодавчої та виконавчої влади України, відомі діячі науки та культури.

Початком акції стане прес-конференція, участь у якій візмуть: Андрій Заїка – голова Держекоінспекції України, Тетяна Тимочко – голова Всеукраїнської екологічної Ліги; Олександр Чистяков - голова Асоціація рибалок України член Громадської ради при Київській міській державній адміністрації. Мова йтиме про екологічний стан водних ресурсів, незахищеність островів, браконьєрство, незаконний видобуток піску, а також про законодавчі ініціативи спрямовані на боротьбу з порушеннями природоохоронного законодавства.

Крім цього, під час акції запланована регата Крейсерського яхт Клубу –

десятки яхт під яскравими вітрилами, в знак солідарності з учасниками акції, пройдуть перед островами, на яких буде проходити прибирання.

Організатори заходу: ГО «Спілка човнярів Київщини»; ВМСФК «Видубицький»; ВМСФК «Фенікс»; ВМСФК «Фрегат»;Національна екологічна Рада України; Всеукраїнська екологічна Ліга; ВГО «Асоціація рибалок України»; Громадська рада при КМДА; ГО «Еко громада»; ГО «Спілка ветеранів АТО»; Національний патріотичний рух України; ГО «Європейське Суспільство»; НПО «Зелена Аптека»; Державна екологічна інспекція України; Державне Агентство водного господарства України; КП «Плесо»; Лінійний відділ ГУМВС України в порту м.Київ.

Місце і час збору учасників акції: 02.07.2016 о 10.00 год., вул. Набережно-Печерська дорога 8, РВП-1 (стоянка човнів біля мосту Патона, правий берег). Доставка учасників на острови човнами.

З питань акредитації звертайтеся за телефонами: (067)140-01-24 – Олександр; (067) 110-08-04 – Володимир.

Попередня реєстрація бажаючих взяти участь в Акції в зв’язку з дотримання Правил безпеки поведінки на воді ОБОВ'ЯЗКОВА!

Програма Акції:

10.00 – 10.30 - прес-конференція на тему: «Екологічний стан Дніпровських островів»;

10.30 – 11.00 - відправка на човнах до місця проведення заходу;

11.00 – 13.00 - прибирання островів «Малий» та «Великий», які знаходяться біля мостів «Патона» та «Південний». Встановлення роз’яснювальних банерів про правила поводження на заповідних територіях. Розповсюдження інформаційних листівок серед відпочивальників на островах;

13.00 – 14.00 - підбиття підсумків акції. Традиційна рибацька юшка.

Запрошуємо Вас взяти участь в заході, підтримавши ініціативи Громадськості в покращенні екологічного стану рідного краю та вихованні культурної свідомості громадян.

Перейти до спискуВерсiя для друку