У центральному Будинку офіцерів пройшов показ «Світлого кіно»

28 червня в київському Будинку офіцерів пройшов концерт і показ фільмів-призерів Міжнародного кінофестивалю «Світло», приурочений до Дня Конституції України.

Кінопоказ пройшов під егідою Спілки християнських письменників України, який, нагадаємо, є організатором кінофестивалю, а також Комітету з питань культури, моралі і духовності Громадської Ради при Міністерстві Оборони України, а також Комітету з питань культури, моралі, духовності і збереження культурної спадщини Громадської Ради при КМДА.

Перед глядачами виступили: Анастасія Яценко, співачка, що прославилася чудовим виконанням партій в знаменитих мюзиклах «Mamma mia!», «Русалонька» та «Красуня і Чудовисько», відома українська скрипалька, володарка премії «Глодоський скарб», лідер камерного ансамблю «АРТЕХАТТА», солістка Національного камерного ансамблю «Київські солісти» Мирослава Которович в дуеті зі заслуженим артистом України, баяністом, членом знаменитого Квартету баяністів ім. М. Різоля Національної філармонії України Ігорем Саєнком.

Глядачі побачили такі фільми:

  • повнометражний документальний фільм дніпропетровського режисера Ірини Мороз «Всупереч. На два фронти»;
  • короткометражний художній фільм режисера Анни Дем'яненко «Тримай удар», який став у 2015 році призером Канського кінофестивалю;
  • студентська роботу режисера Оксани Войтенко «Обід на двох»;
  • короткометражний ігровий фільм, притча, студії в ім'я святого Іоанна Воїна (Білорусь) «Лампадка», режисера Віталія Любецького;
  • кращий ігровий короткометражний іноземний фільм іспанського режисера Карлоса Ласкано «Ліла»;
  • соціальний ролик режисера Романа Гураля «Цінуй життя».

Завершився кінопоказ піснею Тіни Кароль «Україна - це ти» у виконанні талановитої молодої співачки, переможиці Всеукраїнського конкурсу «Пісня року в українському християнстві», Світлани Тимошенко.

«Світ - небезпечне місце, не через людей, які творять зло, а через тих, хто спостерігає за цим і нічого не робить», - процитувала Альберта Ейнштейна, завершуючи кінопоказ, голова Комітету з питань культури, моралі, духовності і збереження історичної спадщини ГР при КМДА Лариса Котлякова. Не будемо залишатися байдужими! Продовжуємо творити добро!

Перейти до спискуВерсiя для друку