Інформація щодо проекту рішення Київської міської ради «Про затвердження Порядку залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста Києва»

Оприлюднюємо для ознайомлення доопрацьовану версію проекту рішення  «Про затвердження Порядку залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста Києва», за пропозиціями та зауваженнями фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.


 

Проект

Відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», з метою удосконалення порядку залучення, розрахунку розмірів і використання коштів пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста Києва Київська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста Києва (надалі – «Порядок»), що додається.

2. Виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації):

2.1. Розробити та запровадити спеціалізований програмний комплекс для розрахунку розміру Пайової участі та подання документів  через засоби телекомунікаційного зв’язку з накладенням електронного цифрового підпису протягом 6 (шести) місяців з моменту отримання фінансування такої розробки.

2.2. За відсутності фінансування у 2016 бюджетному році передбачити відповідне фінансування у проекті бюджету міста Києва на 2017 рік.

3. При прийнятті рішень про надання замовнику земельної ділянки у користування та при укладанні договорів оренди земельних ділянок (в т.ч. поновлення) відповідним структурним підрозділом виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) мають передбачатися зобов’язання відповідного суб’єкта щодо укладення при будівництві нового об’єкта або реконструкції будь-яких об’єктів (будівель, споруд, їх комплексів або частин) з Департаментом економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Договору про Пайову участь та сплати Пайової участі відповідно до цього Порядку в повному обсязі до прийняття об’єкта в експлуатацію.

4. При видачі відповідним структурним підрозділом містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, що перебуває у володінні чи користуванні замовника, має передбачатися інформування щодо зобов’язання замовника укласти з Департаментом економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Договір про Пайову участь та сплатити Пайову участь відповідно до цього Порядку в повному обсязі до прийняття об’єкта в експлуатацію.

5. Структурні підрозділи виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районні в місті Києві державні адміністрації, комунальні підприємства, установи та організації територіальної громади міста Києва, яким відомі випадки прийняття в експлуатацію новозбудованих, реконструйованих об’єктів без наявності довідки про сплату Пайової участі, зобов’язані повідомити про це Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та інші органи державної влади та місцевого самоврядування (у відповідності до їх повноважень) для вжиття заходів реагування відповідно до законодавства України щодо стягнення коштів Пайової участі до бюджету міста із замовників таких об’єктів.

6. У разі встановлення факту прийняття об’єкта будівництва, або реконструкції в експлуатацію, або присвоєння адреси новозбудованим, реконструйованим об’єктам без наявності довідки про виконання умов Пайової участі Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) зобов’язаний звернутися до особи, що порушила умови Порядку, з вимогою про укладення Договору про Пайову участь та, за наявності обґрунтованих підстав, - звернутися до правоохоронних органів або до суду.

7. Пункт 28 рішення Київської міської ради від 22 грудня 2015 року № 61/61 «Про бюджет міста Києва на 2016 рік» виключити.

8. Рішення набирає чинність 01 жовтня 2016 року, крім пп. 5.1.5, 5.1.7 Порядку в частині подання документів через засоби телекомунікаційного зв’язку з накладенням електронного цифрового підпису та пп. 5.2.2, 5.3.3, які набирають чинність після розробки та впровадження спеціалізованого програмного комплексу для розрахунку розміру Пайової участі та подання документів через засоби телекомунікаційного зв’язку з накладенням електронного цифрового підпису.

9. Це рішення офіційно оприлюднити в газеті Київської міської ради «Хрещатик».

10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування. 

Київський міський голова                              В. Кличко


 

Раніше проект був опублікований за посиланням.

Файл документа: Порядок.docx

Перейти до спискуВерсiя для друку