Протокол засідання Правління Громадської ради

м. Київ
бул. Шевченка, 3
26 січня 2012 р.
16.00-18.00

 

Присутні: 21 член правління Громадської ради при КМДА, працівники Головного управління з питань внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю КМДА.

Розгляд питань:

Відкрила і вела засідання голова Громадської ради (ГР) Сирота Віра Вадимівна. Вона внесла пропозицію обрати секретарем засідання начальника відділу зв`язків з громадськістю Головного управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю КМДА Сапугу Геннадія Миколайовича. Оскільки інших пропозицій не надійшло, пропозиція обрати секретарем засідання Сапугу Геннадія Миколайовича була поставлена на голосування.

ГОЛОСУВАЛИ: „За”- одноголосно.

Сирота Віра Вадимівна запропонувала розглянути і затвердити регламент засідання та порядок денний, а саме:

Порядок денний:

Інформація щодо затвердження секретаря Громадської ради при КМДА (доповідач Бортнік Р.О.).

Питання щодо обговорення проекту орієнтовного Плану проведення консультацій з громадськістю на 2012 рік (доповідачі: Сирота В.В., Сапуга Г.М.)

Інформація щодо відкриття та роботи приймальні Громадської ради при КМДА. (доповідач: Нілов М.В.)

Питання щодо визначення дати проведення наступного засідання ГР та створення робочої групи з формування порядку денного чергового засідання (доповідач Сирота В.В.

Різне.

Регламент засідання правління ГР:

Головуюча запропонувала затвердити такий регламент засідання: для інформування з питань порядку денного – до 10 хв., на виступи з порядку денному – до 3 хв.

З першого питання порядку денного слухали інформацію Бортніка Руслана Олеговича (голова Комісії з питань правового забезпечення, правової експертизи, сприяння у боротьбі з корупцією, взаємодії з судами, правоохоронними органами та органами юстиції) щодо затвердження секретаря ГР. Він зазначив, що згідно з проведеним аналізом Постанови КМУ № 996, Положення про ГР та Регламенту, секретарем може бути працівник КМДА.

В обговоренні цього питання взяли участь:

Соколовський Валентин Іванович (голова постійної Комісії з питань промислової, науково-технічної та інноваційної політики) - запропонував обрати кандидатуру секретаря від членів ГР.

Антонюк Андрій Сергійович (заступник Голови ГР) - зауважив, що юридична комісія досконально вивчила це питання та запропонував затвердити кандидатуру секретаря працівника від КМДА.

Черненко Микола Петрович (заступник Голови ГР) - зазначив, що сьогодні ГР не має змоги забезпечити фінансові, організаційно-технічні умови роботи секретаря чи секретаріату ГР, тому запропонував затвердити кандидатуру від КМДА.

Верник Олег Ігорович (заступник голови Комісії з питань праці та соціального захисту населення) зазначив, що робота секретаря-технічна (опрацювання документації, ведення протоколів) і запропонував підтримати попереднього виступаючого.

Сапуга Геннадій Миколайович (начальник відділу зв`язків з громадськістю Головного управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю КМДА) зазначив, що в функції секретаря також входить інформаційне наповнення рубрики „Громадська рада” на офіційному сайті КМДА.

Гончаренко Микола Миколайович (заступник Голови ГР) запропонував визначитись з кандидатурою від ГР. Пропозицій не надійшло.

ВИРІШИЛИ: запропонувати кандидатуру Сапуги Г.М.(начальник Відділу зв’язків з громадськістю Головного управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю КМДА ).

ГОЛОСУВАЛИ: „За”- 20 , „Проти”- 1

З другого питання порядку денного слухали інформацію Сироти Віри Вадимівни (голова ГР) щодо опрацювання проекту орієнтовного Плану КМДА з проведення консультацій з громадськістю на 2012 рік. Вона зазначила, що до 26 січня 2012 року були надані плани 22 комісій. В даний час проект орієнтовного Плану та плани роботи комісій оприлюднені на веб-порталі КМДА.

В обговоренні цього питання взяли участь:

Сапуга Геннадій Миколайович (начальник відділу зв`язків з громадськістю Управління внутрішньої політики КМДА) зазначив, що після доручення голови КМДА управлінням щодо надання пропозицій до орієнтовного плану, пропозиції надійшли від всіх управлінь і були враховані в роботі.

Воробйов Володимир Сергійович (голова Комісії з питань ветеранів війни та праці)- на питання щодо проекту плану КМДА надано роз’яснення щодо порядку оприлюднення плану роботи з громадськістю згідно з Постановою КМУ №996 від 3.11.2010 р.

Бортнік Руслан Олегович (голова комісії з питань правового забезпечення, правової експертизи, сприяння у боротьбі з корупцією, взаємодії з судами, правоохоронними органами та органами юстиції) - звернув увагу на процес формування орієнтовного Плану консультацій з громадськістю, а саме, що не варто плутати два окремі документи, в підготовці яких бере участь ГР: орієнтовний план КМДА проведення консультацій з громадськістю та план роботи комісій ГР.

Антонюк Андрій Сергійович (заступник Голови ГР) - запропонував об’єднати плани всіх комісій, що буде основою для загального плану роботи ГР. В свою чергу, було запропоновано обмінюватись планами роботи Управлінь та комісій між собою.

ВИРІШИЛИ: взяти до відома питання щодо формування Плану консультацій з громадськістю і скласти його з урахуванням пропозицій постійних комісій, які надали свої плани на 2012 рік.

ГОЛОСУВАЛИ: „За”- 20 , „Проти”- 1

З третього питання слухали інформацію Нілова Миколи Вікторовича (голова робочої групи з цього питання, голова комісії з питань енергетики, енергоефективності та енергозбереження) щодо відкриття та роботи приймальні ГР. На даний час пропозицій по Положенню від представників ГР не надходило. В свою чергу, надійшла пропозиція від Управління внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю КМДА надати приміщення для громадської приймальні по вул. Хрещатик, 44 та скласти графік чергування представників ГР: голова ГР, заступники голови разом із головами постійних комісій ГР.

З цього питання виступили:

Починок Олександр Олександрович (заступник голови Комісії з питань підготовки та проведення ЕВРО 2012) - запропонував відкрити громадські приймальні при районних державних адміністраціях (РДА). Пропозиція не була підтримана, так як в районах є ГР при РДА .

Гриненко Володимир Іванович (голова Комісії з питань транспорту та зв’язку) - запропонував Голові ГР надати інформацію щодо приймалень в ЗМІ.

ВИРІШИЛИ: інформацію Нілова М.В. взяти до відома та винести на розгляд чергового засідання ГР та доручити Комісії з питань інформаційного забезпечення, преси, зв’язків з громадськістю та звернень громадян оприлюднити відповідну інформацію в ЗМІ.

ГОЛОСУВАЛИ: „За”- одноголосно.

З четвертого питання слухали інформацію Сироти Віри Вадимівни щодо визначення дати проведення наступного засідання ГР, яка запропонувала провести наступне засідання в ІІІ декаді лютого 2012 року.

ВИРІШИЛИ: для підготовки проведення наступного засідання ГР доручити голові ГР та заступникам голови сформувати порядок денний чергового засідання.

ГОЛОСУВАЛИ: „За”- одноголосно.

З п`ятого питання порядку денного слухали:

1. інформацію Сироти Віри Вадимівни щодо внесення змін до діючого Положення про ГР при КМДА, взявши за основу Положення про ГР МОЗ (інформація надійшла від членів ГР: О.Олійника, О.Мусія, О.Єскіної, Д.Чубко, О.Кликова, С.Нечаїва).

ВИРІШИЛИ: доручити Бортніку Р.О. вивчити це питання і підготувати відповідь щодо проекту внесення змін до Положення про ГР авторам цього документу.

ГОЛОСУВАЛИ: „За”- одноголосно.

2. інформацію Сироти Віри Вадимівни щодо видачі посвідчень членам ГР при КМДА.

ВИРІШИЛИ: Дати доручення постійній Комісії з питань інформаційного забезпечення, преси, зв’язків з громадськістю та звернень громадян зайнятись організаційними питаннями щодо підготовки посвідчень.

ГОЛОСУВАЛИ: „За”- одноголосно

3. інформацію Олійника Дениса Станіславовича (голова постійної Комісії з питань молоді) про засідання комісії з питань молоді 24.01.12, звернення до Правління ГР щодо затвердження робочої групи зі створення Програми «Про співпрацю між навчальними закладами Головного управління освіти і науки КМДА, військовими формуваннями, правоохоронними органами, Українським інститутом національної пам’яті та громадськими організаціями у сфері національно-патріотичного виховання дітей та молоді” (інформація додається) та про створення неправочинної т. зв. громадської ради з питань молодіжного руху при Головному управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту КМДА.

З цього питання виступив:

Черненко Микола Петрович (заступник Голови ГР), який запропонував звернутися до керівництва КМДА з проханням про скасування цього документу як такого, що суперечить Постанові КМУ за № 996 від 03.11. 2010 р., налагодити взаємовідносини з Головним управлінням, провести переговори щодо співпраці з в. о. начальника ГУ.

ВИРІШИЛИ: підтримати.

ГОЛОСУВАЛИ: „За”- одноголосно

4. інформацію Антонюка Андрія Сергійовича (заступника голови ГР) щодо забезпечення участі ГР в колегіях КМДА.

З цього питання виступили:

Бортнік Руслан Олегович (голова Комісії з питань правового забезпечення, правової експертизи, сприяння у боротьбі з корупцією, взаємодії з судами, правоохоронними органами та органами юстиції) - підтримав попереднього виступаючого та запропонував долучитися до роботи в частині експертизи нормативно-правових актів КМДА та частіше збирати правління ГР з розгляду проблемних питань, які виникають в місті.

Гончаренко Микола Миколайович (заступник Голови ГР) запропонував організувати зустрічі голови та заступників голови ГР з керівництвом КМДА один раз в місяць.

Гриненко Володимир Іванович (голова Комісії з питань транспорту та зв`язку) - запропонував підготувати лист-звернення до керівництва КМДА з даного питання.

ВИРІШИЛИ: підтримати.

ГОЛОСУВАЛИ: „За”- одноголосно 

 

Голова зборів                                                         Сирота В. В. 

Секретар зборів                                                     Сапуга Г. М.

Перейти до спискуВерсiя для друку