Круглий стіл «Влада та громада: формуємо імідж Києва разом»

25 листопада 2011 року у приміщенні Київської міської державної адміністрації відбувся круглий стіл «Влада та громада: формуємо імідж Києва разом», який організований робочою групою з вивчення питань захисту суспільної моралі у м. Києві Громадської ради при КМДА спільно з міською владою.

Цей круглий стіл відкрив цілу низку заходів Громадської ради при КМДА, спрямованих на покращення іміджу столиці України.

Під час круглого столу, за головуванням Першого Заступника Голови КМДА Олександра Мазурчака, та модератором якого виступила Голова Комісії з освіти і науки Марина Бурмака, були розглянуті питання консолідації зусиль столичної влади та суспільно активної громадськості у формуванні позитивного іміджу Києва як столиці України, зокрема:

− дотримання етичних норм у зовнішній рекламі Києва,

− мобілізація громадської ініціативи у благоустрої м. Києва,

− формування культури бережного відношення до навколишнього середовища.

В обговоренні взяли участь керівники головних управлінь КМДА та представники інших органів міської влади, відповідальні за різні аспекти іміджевої політики у столиці, а також громадські активісти Києва.

Крім того, учасники заходу заслухали інформацію від:

− Голови Національної експертної Комісії з питань захисту суспільної моралі В. Костицького щодо діяльності цієї установи у м. Києві,

− начальника штабу ГУ МВС України у м. Києві, полковника міліції В.Березана щодо вжитих заходів правоохоронними органами з попередження негативних явищ, що впливають на імідж столиці.

Думки громадськості висловили Олександр Боярчук − Перший Заступник Голови Громадської ради при КМДА, Євген Волков − Голова Комісія з питань торгівлі, реклами та побуту, Роман Хорольський − заступник Голови Комісії з питань правового забезпечення, правової експертизи, сприяння у боротьбі з корупцією, взаємодії з судами, правоохоронними органами та органами юстиції, Олег Зощук − член Комісії з освіти і науки.

Також учасники круглого столу приділили увагу іміджевим питанням, що стосуються майбутнього чемпіонату з футболу Євро-2012, завдяки проведенню якого наступного року Київ чекає на велику кількість гостей.

Окрім Голови Комісії з питань підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012 Громадської ради Снєжани Держановської та Заступника начальника профільного ГУ КМДА, начальника відділу з питань промоцій Галини Храпко, у присутніх була можливість заслухати Заступника Голови КМДА Анатолія Голубченка, який також брав участь у круглому столі.

Родзинкою заходу стала виставка, яку організатори підготували з сувенірної та друкованої продукції, що грубо порушує чинне законодавство з питань захисту суспільної моралі та яку вільно можна придбати у центральній частині міста.

Також під час заходу начальник ГУ контролю за благоустроєм С.М. Садовий вручив перші посвідчення громадських інспекторів учасникам робочої групи з вивчення питань захисту суспільної моралі у м. Києві Громадської ради при КМДА.

Резолюція, прийнята учасниками круглого столу, спрямована на вироблення подальших шляхів покращення іміджу столиці у вищезгаданих питаннях, зокрема:

− створення при Київській міській державній адміністрації Громадської колегії з питань захисту суспільної моралі,

− посилення контролю з боку міської влади за дотриманням у зовнішній рекламі Києва етичних норм та чинного законодавства у сфері суспільної моралі,

− залучення громадськості для розробки програм та заходів з формування культури бережного відношення до навколишнього середовища,

− спільне з громадськістю доопрацювання міською владою питання створення інституту громадських інспекторів тощо.

У своєму виступі Голова робочої групи з вивчення питань захисту суспільної моралі у м. Києві Олександр Зінченко зазначив: «Ми сьогодні провели перший круглий стіл у такому широкому представництві міської влади і Громадської ради при КМДА, під час якого ми змогли обговорити абсолютно конкретні проблеми іміджу Києва і прийняти рішення по спільному їх вирішенню. І якщо першим етапом у цій справі було об’єднання більше десятка Комісій Громадської ради у робочу групу, то зараз ми вийшли на новий рівень − коли ми розпочинаємо спільну з владою реальну роботу над вирішенням пріоритетних проблем м. Києва».

Перейти до спискуВерсiя для друку